تاریخ انتشار : دوشنبه 6 اسفند 1403 - 12:40
کد خبر : 193467

کوهپایه زاده: ورزش همگانی یکی از نقاط ضعف ما در بخش معلولین است/ وزارت ورزش بودجه ما را کامل پرداخت نکرده است

کوهپایه زاده: ورزش همگانی یکی از نقاط ضعف ما در بخش معلولین است/ وزارت ورزش بودجه ما را کامل پرداخت نکرده است

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان گفت: کمیته ملی پارالمپیک وظایف خود را از نظر مالی پوشش داده و به دنبال تفاهم‌نامه با وزارت ورزش در همین زمینه هستیم. به گزارش خبرگزاری آنا، نشست خبری جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان، در محل این فدراسیون برگزار شد. او در ابتدای صحبت‌های خود ضمن تشکر از

کوهپایه زاده: ورزش همگانی یکی از نقاط ضعف ما در بخش معلولین است  وزارت ورزش بودجه ما را کامل پرداخت نکرده است

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان گفت: کمیته ملی پارالمپیک وظایف خود را از نظر مالی پوشش داده و به دنبال تفاهم‌نامه با وزارت ورزش در همین زمینه هستیم.

به گزارش خبرگزاری آنا، نشست خبری جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان، در محل این فدراسیون برگزار شد. او در ابتدای صحبت‌های خود ضمن تشکر از زحمات رسانه‌ها و خبرنگاران اظهار کرد:از عزیزانی که در این مدت ما را همراهی کردند تقدیر و تشکر دارم.

کوهپایه‌زاده در خصوص عملکرد فدراسیون در این یک سال گفت: در سال ۱۴۰۲، در مجمع انتخاباتی که اسفند سال گذشته انجام شد، یک برنامه راهبردی ۴ ساله پیشنهاد شد که در آن برنامه اهداف ده‌گانه‌ای وجود داشت و به تایید هیئت‌ رئیسه رسید. تلاش ما برای پیاده‌سازی و عملی کردن شعار شفافیت، همدلی و اخلاق‌مداری بود و برای همین امر سعی کردیم شعار شهامت که مخفف این واژه‌ها بود را پیاده‌سازی کنیم. در این مسیر نیازمند حمایت مناسب و انتقاد سازنده هستیم، چون هیچ دیکته نانوشته‌ای غلط ندارد.

وی افزود: یکی از مسائل بسیار مهم در برنامه راهبردی موضوع آموزش بود. ما در سطح ملی و استانی مشکل استعدادیابی و نبود دانش فنی را داریم. در ورزش معلولین ما نیازمند خون تازه‌ای بودیم. ما ۳۲ دوره مختلف ورزشی از جمله داوری، مربیگری، دانش‌افزایی، مربیگری تطبیقی و … برگزار کردیم.

کوهپایه‌زاده درباره رشته‌های جدید گفت: در رشته‌های جدید مثل پاراشمشیربازی سعی کردیم با همکاری فدراسیون شمشیربازی حدود ۳۰ مربی پاراشمشیربازی را با این رشته و مهارت آشنا کنیم. در رشته مچ‌اندازی ما سابقه‌ای نداشتیم و تلاش کردیم با همکاری فدراسیون بدنسازی، انجمن مچ‌اندازی را در دو بخش آقایان و بانوان راه‌اندازی کنیم. ما تا پایان سال ۵ برنامه حضوری و مجازی فنی دیگر خواهیم داشت.

او تصریح کرد: ما تیم‌های ملی قدرتمندی داریم، اما تیم‌های دوم و سوم جوانان هم‌رده ملی‌‌پوشان کم داریم و این نشان می‌دهد که باید در زمینه استعدادیابی بهتر عمل می‌کردیم. سعی کردیم با تشکیل یک کارگروه با کلاس‌بندی معلولین و با توجه به اقلیم ملی، چندین روش مختلف را در زمینه استعدادیابی پیاده کنیم. یکی از برنامه‌های استعدادیابی ما تقسیم کشور به شش منطقه بود که بنا کردیم در هر فصل یک برنامه استعدادیابی داشته باشیم. در ورزش جانبازان و توان‌یابان، استعدادیابی بدون کلاس‌بندی ممکن نیست و همین موضوع پیچیدگی استعدادیابی در رشته ما را بالاتر می‌برد.

او ادامه داد: ما دو اصل در ورزش معلولیت داریم که این ورزش را متمایز می‌کند؛ موضوع اول سرعت بیش‌تر رسیدن ورزشکاران به موفقیت و موضوع دوم طولانی بودن عمر ورزش حرفه‌ای ورزشکاران در این رشته است. زودبازده بودن و استمرار قهرمانی در این رشته ایجاب می‌کند که استعدادیابی در این رشته مداوم باشد.

کوهپایه‌زاده در خصوص فناوری‌های جدید اظهار داشت: امروز با توجه به تکنولوژی‌های موجود استعدادیابی را به صورت الکترونیکی انجام می‌دهیم که در روزهای آتی از آن رونمایی خواهد شد و همچنین هر سه ماه یک‌بار در بخش‌بندی خود به صورت فیزیکی آمایش خواهیم کرد. طبق آمار ۶۶ درصد جامعه ما کم‌تحرک هستند که در معلولین قطعا این بی‌تحرکی و کم‌تحرکی بیش‌تر است. طبق آمار ۱۱ درصد جامعه ایران که حدود ۹ میلیون نفر می‌شود واجد معلولیت هستند. مراکز و پارک‌های اندکی ویژه معلولین داریم. در طرح همگانی ۱۵۰۰ سالن پیش‌بینی شده است که ۸۸۵ سالن آن در سطح ورزش همگانی قرار گرفته است؛ سوال ما این است که چند درصد از این سالن‌ها برای معلولین تخصیص داده شده است.

او افزود: ورزش همگانی یکی از نقاط ضعف ما در معلولین و جامعه عادی است و اگر این شرایط ادامه‌دار باشد، ما از لحاظ شیوع بیماری‌های غیرواگیر در شرایط بغرنج قرار خواهیم گرفت.

کوهپایه‌زاده درباره اردوهای ورزشی اظهار داشت: ما اردوهای متعددی در رشته‌های وزنه‌برداری، شنا، مچ‌اندازی و بسکتبال با ویلچر برگزار کردیم. در مسابقات پاراآسیایی پیش رو که ظاهرا در کشور بحرین نیست و احتمالا در هند یا مالزی خواهد بود، امیدواریم رشته‌های بیش‌تری حاضر باشند. ما تیم جوانان بوچیا را تشکیل دادیم که این رشته مختص معلولین است و مثل ورزش‌های دیگر معادلی ندارد. امیدواریم بوچیا به مسابقات پاراآسیایی اضافه شود. دو تیم ملی والیبال نشسته تشکیل دادیم که یکی از آن‌ها در مسابقات پاراآسیایی و دیگری در مسابقات پارالمپیک شرکت خواهند کرد. تیم والیبال نشسته بانوان ما در حال حاضر یک تیم است و امیدوارم با بضاعت موجود بانوان ما نیز واجد یک تیم جوانان شوند.

او اضافه کرد:دنیای ورزش به سمت علمی‌شدن رفته است. ما نمی‌توانیم با سلاح ۲۰۲۲ به مسابقات ۲۰۲۵ برویم. ما نمی‌توانیم با نداشتن تکنولوژی‌های توان‌بخشی بتوانیم رکوردهای بزرگ بزنیم. ارتباط متعددی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی برگزار کردیم و کارگروهی تشکیل دادیم. همه ورزشکاران حاضر در اردوهای ما پرونده سلامت دارند و تلاش داریم از ابتدای حضور، درخواست‌‌های حرفه‌ای داشته باشند و کارگروه آموزش سنجش تشکیل داده‌‌ایم.

کوهپایه‌زاده در خصوص دیپلماسی ورزش اظهار داشت: اگر مراودات و اعزام‌های بین‌المللی نداشته باشیم شرایط خوبی نخواهیم داشت. در این یک سال اخیر اقدامات خوبی در این مورد صورت گرفته است. ورزش جانبازان و توان‌یابان، یک عقب‌ماندگی تاریخی در بخش بودجه دارد. تا زمانی که جانبازان ما در ورزش فعال بودند شرایط بهتری داشتیم. امروزه که ما حمایت‌های کمتری از ارگان‌های دولتی مثل بنیاد شهید دریافت می‌کنیم، نیازمند حمایت‌های بیش‌تری هستیم. یک انجمن به نام حامیان و خیرین جانبازان و توان‌یابان تشکیل دادیم و همچنین یک ردیف بودجه به مانند رشته‌های مدال‌آور برای ما در نظر گرفتند و تلاش داریم از منابع دیگر، بودجه را افزایش دهیم.

او در خصوص حمایت‌ها از این رشته افزود: حمایت از جانبازان و توان‌یابان توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شد ولی باید کارهای زیادی برای آن انجام دهیم. به هر استانی که رفتم، سعی بر جلسه داشتیم که این قوانین در استان‌ها اجرا شود. ۳۰۶ شهرستان فعال داریم که باید به ۴۰۰ شهرستان برسند. دنیایی از طلا در کشورمان وجود دارد و باید آن‌ها را پیدا کنیم. اگر ورزشمان را توسعه دهیم حال دل خانواده آن‌ها خوب می‌شود. کسب مدال برای ورزشکاران معلول هدف شده است که غلط است، فرد معلول ورزش باید برایش باعث کسب روحیه شود. زهرا رحیمی در تکواندو یک فرد الهام‌بخش است و یک تبلور اجتماعی از خود نشان داد.

کوهپایه‌زاده در خصوص برنامه‌ و مسابقات آینده گفت: در چندین رشته اردو برگزار کردیم و در روزهای آینده دو تیم والیبال نشسته و وزنه‌برداری به اردو می‌روند. مسابقات ویژه کم‌توانان ذهنی نیز برگزار شد. امیدواریم با تشکیل سازمان لیگ شاهد لیگ‌های دیگر باشیم. با حمایت وزارت ورزش و فدراسیون تنیس روی میز، تلاش کردیم به این فدراسیون بازگردد. در سال‌های گذشته علی‌رغم زحمات زیاد دوستان، اتفاقات خوب برای این ورزش نیفتاد و امیدواریم این ورزش در آینده روزهای خوبی را تجربه کند. مسابقات زیادی پیش‌روی خود از جمله بازی‌های پارآسیایی جوانان تا مسابقات پارالمپیک لس‌آنجلس داریم و هدف‌گذاری ما کسب مقام تک‌رقمی در لس‌آنجلس است که برایمان قابل تحقق است.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان در خصوص بودجه فدراسیون در سال ۱۴۰۳ گفت: ما یک تفاهم ۵۴ میلیاردی با وزارت ورزش و تفاهم ۴۵ میلیاردی با کمیته ملی پارالمپیک داشتیم که ۱۰ میلیارد آن از بودجه‌ای بود که‌ وزارت نفت برای تجهیز امکانات اختصاص داده بود. درحال حاضر حدود ۴۰ میلیارد پیش رفتیم و کمیته ملی پارالمپیک نیز از مبلغ تعهد شده وظایف خود را پوشش داده است. به دنبال مابقی تفاهم‌نامه با وزارت ورزش هستیم.

کوهپایه‌زاده در خصوص رشته پاراوزنه‌برداری و میانگین سنی و حواشی این رشته گفت: “دومین رشته پرمدال ما از ۱۸۵ مدال کسب شده مربوط به پاراوزنه‌برداری است. در رشته وزنه‌برداری، استعدادها زود به مقام قهرمانی می‌رسند. برای اولین بار در مسابقات هانگژو در بخش بانوان موفق به کسب مدال بودیم و این باید بیش‌تر شود. 
در تیم جوانان تیم کاملا جدایی در دو بخش بانوان و آقایان تشکیل دادیم. دانش فنی ما در بخش بانوان باید قوی شود. ما از هادی رضایی در والیبال نشسته کمک گرفتیم تا او به عنوان مشاور تیم ملی بانوان والیبال نشسته به ما کمک کند و باید همین مسیر را در وزنه‌برداری بانوان نیز انجام دهیم. ما ستاد ویرتوس را تشکیل دادیم تا به ورزشکاران معلول ذهنی اهتمام بیش‌تری بورزیم.

وی در خصوص امکانات زیرساختی فدراسیون گفت: تا قبل از عید زمین شماره یک یا دو ورزشگاه شیرودی را در اختیار ما قرار بگذارند تا کمپی در کنار فدراسیون داشته باشیم. در خصوص شنا فعلا از استخرهای ۵۰ متر محدود کشور در حال استفاده هستیم. به عنوان یک کمپ ملی و تخصصی جایی را نتوانسته‌ایم پیدا کنیم. به امید روزی هستیم دو کمپ تخصصی تیم ملی داشته باشیم. در تلاشیم در قشم یک کمپ سطح دریا بسازیم و در ماکو نیز در تلاشیم کمپی با ارتفاع بالاتر از ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ورزشگاه و کمپی را تعریف کنیم. امیدوارم بتوانیم این مسیر را جلو ببریم. امیدوارم با دید مثبت ثابت‌قدم مدیر جدید شرکت توسعه و تجهیز این اقدامات را برای معلولین اجرایی کنیم‌.

کوهپایه‌زاده در خصوص اعزام تیم ملی فوتبال هفت نفره به مسابقات اسپانیا گفت:  این رشته تا سال ۲۰۱۲ جزو رشته‌های پارالمپیکی ما بود. ما نمی‌توانیم یک بودجه به رشته‌های غیرالمپیکی بدهیم. ما از ابتدا گفته بودیم که هزینه اعزام را تقبل نخواهیم کرد. کشور ما چیزی در حدود ۵۰۰ هزار فلج مغزی دارد. رشته فوتبال یک رشته پرطرفدار است که دوست داشتیم از جامعه گرفته نشود و انگیزه آن گرفته نشود. با قهرمانی جهان امید و انگیزه خاصی به ورزشکاران علاقه‌مند به این رشته ایجاد شد. اگر فوتبال هفت نفره قرار باشد به مسابقات آسیایی سال آینده اعزام شود باید منابع مالی آن تأمین شود و موضع ما همان موضع مسابقات جهانی سال گذشته است. نگاه ما به رشته‌های غیرالمپیکی همین است. صحبت‌های اولیه‌ای شده است که رشته فوتبال هفت نفره به المپیک بازگردد و در این رشته ما دست بالا را داریم.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان در پایان و در خصوص کادرفنی تیم‌های ملی گفت: “کادر بوچیا ظرف ۱۰ روز آینده مشخص خواهد شد. ما در تیراندازی برای حفظ سطح خود نیازمند استخدام مربیان درجه بالا هستیم. از چندین نفر برنامه نگرفتیم ولی هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم‌. در بسکتبال نیز ظرف دو هفته آینده کادرفنی تیم‌های ما مشخص خواهد شد.

+

دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود

دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود

سلامت روان؛ گمشده‌ای در گذار از سنت به مدرنیته

سلامت روان؛ گمشده‌ای در گذار از سنت به مدرنیته

اهدای کفن در تلویزیون، توهین به مهمان یا بی‌اعتنایی به مخاطب؟

اهدای کفن در تلویزیون، توهین به مهمان یا بی‌اعتنایی به مخاطب؟

 

زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn