انتقام از گوگل به سبک چینیها
چین پس از اعمال تعرفه از سمت آمریکا گوگل را هدف گرفت. باشگاه خبرنگاران جوان – وبسایت پیوست به نقل از رویترز در گزارشی نوشت: چین میگوید تفحصی را علیه شرکت گوگل به دلیل نقض قوانین ضد انحصار آغاز کرده است. پکن همچنین از اقداماتی علیه کسبوکارهای آمریکایی از جمله تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی و مد
چین پس از اعمال تعرفه از سمت آمریکا گوگل را هدف گرفت.
باشگاه خبرنگاران جوان – وبسایت پیوست به نقل از رویترز در گزارشی نوشت:
چین میگوید تفحصی را علیه شرکت گوگل به دلیل نقض قوانین ضد انحصار آغاز کرده است. پکن همچنین از اقداماتی علیه کسبوکارهای آمریکایی از جمله تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی و مد آغاز کرده است.
این اقدامات را در حالی شاهد هستیم که چین محدودیتهایی را برای یک سری محصولات آمریکایی از جمله ذغال سنگ و نفت در نظر گرفته است که پاسخی به تعرفههای گمرکی جدید آمریکا علیه کالاهای چینی است و باعث افزایش تنش میان دو قدرت اول اقتصادی جهان شده است.
گزارشی از CNBC میگوید پکن در اقدامی علیه شرکت گوگل تفحصی را علیه نقض قانون ضد انحصار چین علیه گوگل آغاز کرده است. چین در حالی که این شرکت فناوری را هدف میگیرد که گوگل در داخل خاک آمریکا نیز با فشار رگولاتوری روبرو است.
این شرکت در ماه آگوست در پروندهای علیه دولت آمریکا که از سال ۲۰۲۰ آغاز شده بود شکست خورد. این پرونده نیز گوگل را به انحصارگرایی در بازار جستجو با ایجاد موانعی برای ورود رقبا ایجاد میکرد.
وزارت دادگستری آمریکا پس از صدور حکم مبنی بر محکومیت گوگل در ماه نوامبر پیشنهادی را برای جدا کردن مرورگر کروم از این شرکت مطرح کرد که با مخالفت شدید گوگل مواجه شد. وزارت دادگستری همچنین خواستار جلوگیری قراردادهای انحصاری این شرکت با شرکتهای شخص ثالثی همچون اپل و سامسونگ است.
گفتنی است که با وجود تفحص چین علیه گوگل، بخش زیادی از محصولات این شرکت در چین قابل دسترسی نیست. موتور جستجوی این شرکت در چین فیلتر است اما این شرکت با شرکای داخلی از جمله خریداران تبلیغات چین همکاری دارد.
وزارت بازرگانی چین همچنین چند شرکت آمریکایی از جمله PVH، مالک برندهای کلوین کلاین و تامی هایلفیگر، و شرکت دیگری در حوزه فناوری زیستی به نام Illumina را در لیست «نهادهای غیرقابل اعتماد» قرار داده است.
پکن میگوید این شرکتها «اقداماتی تبعیضآمیز علیه کسبوکارهای چینی اعمال کردهآند» و به حقوق مسلم و منافع شرکتهای چینی «آسیب» زدهاند.
شرکتهایی که به این لیست اضافه میشوند با جریمه و چندین محدودیت دیگر روبرو میشوند و از جمله امکان تجارت آنها متوقف میشود و جواز کار آنها برای کارکنان خارجی معلق خواهد شد.
روابط میان واشنگتن و پکن پیش از این هم به دلیل محدودیتها و تحریمهای آمریکا علیه صنعت نیمهرسانا و هوش مصنوعی این کشور با مشکلاتی همراه بود. با این حال دو کشور همچنان روابط تجاری گستردهای در بخشهای مختلف اقتصادی دارند و با توجه به اعمال تعرفه ۱۰ درصدی از سمت آمریکا، انتظار میرود که روابط تجاری بیش از پیش دچار تنش شود.
شرکتهای آمریکایی در پاسخ به افزایش تنشها کشور هند را به عنوان مقصد جدید سرمایهگذاری و جایگزینی برای چین در نظر گرفتهاند. سرمایهگذاریها طی سالهای گذشته و از سال ۲۰۱۸ در چین در حال کاهش است و هند با طرحهای حمایتی متعدد و کاهش موانع رگولاتوری در تلاش است تا امکان فعالیت را برای غولهای آمریکایی و دیگر سرمایهگذاران خارجی در راستای توسعه زیرساخت فناوری و تولیدی خود فراهم کند.
وزارت دارایی چین علاوه بر هدف گرفتن شرکتهای آمریکایی تعرفههای ۱۰ درصدی را برای تجهیزات کشاورزی و بخشی از خودروها در نظر گرفته است که چند شرکت آمریکایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰