مذاکره صلح در اوکراین؛ خیلی دور خیلی نزدیک
۰۹:۲۹ – ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ ترامپ از همان زمان رقابتهای انتخاباتی یکی از وعدههای اصلی خود را پایان جنگ روسیه و اوکراین عنوان کرده بود؛ از همین رو نیز به «کیت کلاگ» ژنرال بازنشسته آمریکایی ۱۰۰ روز مهلت داده تا جنگ اوکراین را به اتمام برساند. جنگی ۳۶ ماهه که یاعث خسارات بسیاری به اوکراین
۰۹:۲۹ – ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
ترامپ از همان زمان رقابتهای انتخاباتی یکی از وعدههای اصلی خود را پایان جنگ روسیه و اوکراین عنوان کرده بود؛ از همین رو نیز به «کیت کلاگ» ژنرال بازنشسته آمریکایی ۱۰۰ روز مهلت داده تا جنگ اوکراین را به اتمام برساند. جنگی ۳۶ ماهه که یاعث خسارات بسیاری به اوکراین و از دست دادن چهار منطقه از خاکش شد.
ترامپ همچنین در صحبت با خبرنگاران جنگ اوکراین را «دیوانگی» توصیف کرد و افزود: آن را به هر وسیلهای از جمله کاهش قیمت نفت متوقف خواهیم کرد.
هیچ ایده روشنی درباره اوکراین وجود ندارد!
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل در این باره گفته است: ما مذاکرات میان آمریکا و روسیه را ترغیب میکنیم و امیدواریم که آنها به گفتگو ادامه دهند.
روزا بالفور، مدیر مرکز کارنگی اروپا، یک اندیشکده مستقر در بروکسل، در این باره گفته است: «بحثها و صداهای زیادی وجود دارد که گویای آن است که مذاکرات صلح نزدیک است. ما واقعاً هیچ برنامهای نداریم. به نظر میرسد که هیچکس هنوز برنامهای ندارد. و البته وضعیت در میدان نبرد در حال حاضر به نفع اوکراین نیست، بنابراین این لحظهای بسیار دشوار است.»
امیرعلی ابوالفتح درباره پایان جنگ اوکراین اظهار کرد: بعید میدانم ترامپ بتواند جنگ اوکراین را به اتمام برساند. این موضوع از آن دسته مسائلی است که در میان ساختار این کشور و کارگزاران آن اختلافاتی درباره آن وجود دارد. یعنی ساختار سیاسی آمریکا به شدت ضد روس و چین و ایران است و کارگزار یعنی رئیسجمهور در این موضوع خیلی قدرت مانور ندارد. ترامپ میخواهد جنگ را تمام کند، اما ذینفعهای جنگ اوکراین خیلیها هستند. از این جهت فکر میکنم که ترامپ جنگی که از جیب آمریکاییها هزینهاش تامین میشود را آرام آرام به جنگی تبدیل کند که هزینهاش از جیب اروپاییها پرداخت شود.
این کارشناس مسائل آمریکا در انتها گفت: نسبت به این موضوع (پایان جنگ اوکراین) خیلی خوشبین نیستم؛ به این دلیل که اختلافات بین روسیه و اوکراین مسائل مهم هویتی، فرهنگی، نژادی و حتی سرزمینی است. این گونه نیست که رئیسجمهور آمریکا اراده کند و جنگ تمام شود چون اختلافات جدی است. نقش آمریکا در کاهش تامین هزینههای جنگ اوکراین را حتما خواهیم دید ولی مطمئن نیستم که این کاهش، منجر به صلح در اوکراین میشود یا نه!
آمریکا نمیخواهد حامی منافع چین در جنگ اوکراین باشد
یوسف عزیزی کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با شبکه خبر با اشاره به مذاکرات صلح اوکراین بیان کرد: هرچقدر به زمان مذاکرات صلح اوکراین نزدیک تر میشویم شاهد حملات بیشتر طرفین برای گرفتن اکتیاز حداکثری میدان خواهیم بود. اوکراین در تلاش است تا قلب روسیه را هدف قرار دهد تا بتواند در میز مذاکره امتیاز بیشتری بگیرد و روسیه هم در تلاش است تا مناطق بیشتری از اوکراین را بگیرد تا در مذاکره دست برتر داشته باشد.
وی ادامه داد: اوکراین کشور مستقلی از نظر سیاسی نیست و در اینجا توافق آمریکا و روسیه مهم است. مهمترین خواسته روسیه عدم عضوریت اوکراین در ناتو و همچنین دارا بودن سلاح های سنگین است به بیانی دیگر اوکراین باید کشوری خنثی باشد. با توجه به شروع جنگ به نظر میرسد که از چهار استانی که روسیه گرفته است بخشی از آن را پس نخواهد داد. اوکراین در تلاش است تا بقیه سرزمینش از دست نرود ولی از سویی هم میخواهد عضو ناتو شود که این خط قرمز روسیه است. در اینجا خواسته های آمریکا نقش مهمی ایفا میکند. معتقدم که احتمالا آمریکا از روسیه میخواهد که بازار نفت و گاز خود را در اختیار کشورهای غربی بگذارد و بازار مصرفی خود هم نیز به روی غرب باز کند. موضوع ایران هم احتمالا مورد بحث است اما احتمالا در اولویت نیست. چین منافع زیادی در ادامه جنگ اوکراین دارد و از همین رو نیز ترامپ در تلاش است که این جنگ را تمام کند. ترامپ در مجمع بین المللی نیویورک اعلام کرد که تحریم ها بر ضد ایران و روسیه باعث شده است که دلار آمریکا تضعیف شده است.بنابراین به نظر میرسد که ترامپ هم میداند تحریم ها به تنهایی کارایی ندارد برای تغییر رفتار بازیگران بین المللی مگر اینکه یک مشوق بزرگ هم در میان باشد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با تاکر کارلسون، خبرنگار آمریکایی، شروط مسکو را برای مذاکرات صلح با اوکراین اعلام کرد.
لاوروف گفت: حلوفصل مسالمتآمیز مناقشه اوکراین تنها در صورتی امکانپذیر است که کییف از برنامههای خود برای پیوستن به ناتو دست بردارد، پایگاههای نظامی غرب در خاک این کشور را ببندد و رزمایشهای مربوط به نیروهای خارجی را لغو کند، شرط دیگر در نظر گرفتن پیشرویهای روسیه در جنگ و ۴ منطقه جدید که پس از رفراندوم عضو فدراسیون روسیه شدند (دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیه) است.
وزیر خارجه روسیه لغو فرمان ویلودمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مبنی بر ممنوعیت مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و کنار گذاشتن سیاستهای ضدروسی و روسهراسی ازسوی اوکراین را دیگر شرطهای مسکو معرفی کرد.
حال باید دید که ایده ترامپ در حل مناقشه اوکراین عملی خواهد شد یا خیر…
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰