تاریخ انتشار : شنبه 29 دی 1403 - 15:54
کد خبر : 162527

آنچه بانک‌های ترکیه به ایرانی ها نمی‌گویند ؟! / ایرانی ها بخوانند تا بخاطر سود خوب نبازند !

آنچه بانک‌های ترکیه به ایرانی ها نمی‌گویند ؟! / ایرانی ها بخوانند تا بخاطر سود خوب نبازند !

به گزارش زیرنویس، در حدود یک سال است که تعدادی از بانک های ترکیه‌ای با هدف جذب سرمایه‌گذاری خارجی، از جمله سرمایه‌ ایرانی‌ها، تبلیغ می‌کنند که سپرده‌های بانکی در این بانک‌ها سالانه حدود ۵۰ درصد سود می‌دهند. این تبلیغات به ویژه در ماه‌های ابتدایی با استقبال قابل توجهی روبه‌رو شد. اما آیا سپرده‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای

به گزارش زیرنویس، در حدود یک سال است که تعدادی از بانک های ترکیه‌ای با هدف جذب سرمایه‌گذاری خارجی، از جمله سرمایه‌ ایرانی‌ها، تبلیغ می‌کنند که سپرده‌های بانکی در این بانک‌ها سالانه حدود ۵۰ درصد سود می‌دهند. این تبلیغات به ویژه در ماه‌های ابتدایی با استقبال قابل توجهی روبه‌رو شد. اما آیا سپرده‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای واقعاً منطقی است؟

به دنبال افزایش نرخ بهره توسط دولت اردوغان به منظور کنترل تورم سنگین در ترکیه، بازار سرمایه‌گذاری در ملک کاهش چشمگیری یافت. این امر باعث شد تا بازاریابی برای سپرده‌گذاری در بانک‌های ترکیه آغاز شود. زمانی که نرخ بهره از حدود ۳۰ درصد به بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت و سپس در ماه مارس به نزدیک ۵۰ درصد رسید، این سیاست‌ها و افزایش نرخ بهره توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی، به ویژه ایرانی‌ها، را به خود جلب کرد.

در نتیجه، بانک‌های ترکیه‌ای به ویژه سه بانک بزرگ زراعت، ایش بانک و واکیف بانک، برای جذب سپرده‌های خارجی قوانین آسانی برای افتتاح حساب و امکاناتی مانند بیمه سپرده را ارائه کردند. این پیشنهادها به ویژه برای شهروندان ایرانی که به دنبال جایی برای سرمایه‌گذاری خارج از مرزهای ایران بودند، جذابیت داشت.

با این حال، سرمایه‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای پیچیدگی‌هایی دارد که ممکن است کمتر مورد توجه قرار گیرد. یکی از این پیچیدگی‌ها مربوط به وضعیت اقتصادی کلان ترکیه است. اقتصاد این کشور در سال‌های اخیر از ثبات لازم خارج شده و رئیس‌جمهور اردوغان به طور خاص علاقه‌ای به افزایش نرخ بهره ندارد. برخی کارشناسان معتقدند که نرخ بهره بالا در ترکیه ممکن است ناپایدار باشد و در صورت کاهش آن، سپرده‌گذاران با خطر کاهش سود مواجه شوند.

از سوی دیگر، سپرده‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای به‌ویژه به ارز لیر، می‌تواند تحت تأثیر نوسانات ارزش لیر قرار گیرد. اگر نرخ تورم در ترکیه بالا باشد، سود سپرده‌های لیر تنها می‌تواند افت ارزش لیر را پوشش دهد و در صورت ادامه بحران اقتصادی و کاهش نرخ بهره، سپرده‌گذاران ممکن است با کاهش ارزش واقعی پول خود روبه‌رو شوند.

موضوع دیگر، تحریم‌ها علیه ایران است که سپرده‌گذاران ایرانی را مجبور می‌کند تا از روش‌های وکالتی یا استفاده از پول فیزیکی برای سپرده‌گذاری بهره بگیرند که خود هزینه‌بر است و می‌تواند سرمایه آن‌ها را کاهش دهد. علاوه بر این، مالیات‌های بالا بر سود سپرده‌ها، به ویژه در سپرده‌های کوتاه‌مدت، می‌تواند سود نهایی سپرده‌گذاران را به طور قابل توجهی کاهش دهد. برای سپرده‌هایی که کمتر از ۶ ماه نگهداری می‌شوند، مالیات بر سود ۱۵ درصد است، در حالی که برای سپرده‌های بیش از یک سال، این میزان به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

در نهایت، با توجه به این عوامل، اگرچه سپرده‌گذاری در بانک‌های ترکیه‌ای به نظر می‌رسد که سود خوبی به همراه داشته باشد، اما این گزینه باید با دقت و بررسی‌های دقیق اقتصادی همراه باشد، به‌ویژه برای کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری در محیطی با ریسک‌های اقتصادی و مالی هستند

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn