تاریخ انتشار : سه شنبه 25 دی 1403 - 19:05
کد خبر : 159787

تعداد کل ذخایر هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ + اینفوگرافی

تعداد کل ذخایر هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ + اینفوگرافی

علی‌رغم کاهش قابل توجه تسلیحات هسته‌ای از زمان جنگ سرد تاکنون، زرادخانه های هسته‌ای جهان همچنان قابل توجه است. در اوایل سال ۲۰۲۴، ۹ کشور جهان مجموعاً حدود ۱۲,۱۲۱ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند. از این تعداد، ۹,۵۸۵ کلاهک برای استفاده نیروهای نظامی در نظر گرفته شده است. اینفوگرافی زیر، تعداد کل ذخایر کلاهک‌های هسته‌ای

علی‌رغم کاهش قابل توجه تسلیحات هسته‌ای از زمان جنگ سرد تاکنون، زرادخانه های هسته‌ای جهان همچنان قابل توجه است. در اوایل سال ۲۰۲۴، ۹ کشور جهان مجموعاً حدود ۱۲,۱۲۱ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند. از این تعداد، ۹,۵۸۵ کلاهک برای استفاده نیروهای نظامی در نظر گرفته شده است. اینفوگرافی زیر، تعداد کل ذخایر کلاهک‌های هسته‌ای را از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. داده‌های ارائه شده از فدراسیون دانشمندان آمریکا (FAS) در سال ۲۰۲۴ استخراج شده و ارقام به صورت تخمینی هستند.

آمریکا و روسیه ۸۸ درصد سلاح‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند

اگرچه تعداد کل سلاح‌های هسته‌ای در حال کاهش است، اما سرعت این کاهش در سه دهه گذشته کُند شده است. اوج ذخایر سلاح‌های هسته‌ای در سال ۱۹۸۶ و در دوران جنگ سرد بود که به ۷۰,۳۰۰ کلاهک می‌رسید. براساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکا، کاهش موجودی سلاح‌های هسته‌ای عمدتاً به این دلیل است که آمریکا و روسیه همچنان به از رده خارج کردن کلاهک‌های قدیمی ادامه می‌دهند. در مقابل، تعداد کلاهک‌های موجود در زرادخانه‌های نظامی جهان – یعنی آنهایی که به نیروهای عملیاتی اختصاص داده شده‌اند – بار دیگر در حال افزایش است.

براساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکا، کشورهای چین، هند، کره شمالی، پاکستان و انگلستان، و احتمالاً روسیه در حال افزایش ذخایر هسته‌ای خود هستند.

در حال حاضر، آمریکا (۳,۷۰۰) و روسیه (۴,۳۸۰) مجموعاً حدود ۸۸ درصد از سلاح‌های هسته‌ای جهان و ۸۴ درصد از کلاهک‌های آماده برای استفاده نظامی را در اختیار دارند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که ۱۰۰ سلاح هسته‌ای نشان‌دهنده حد عملی برای زرادخانه هر کشور است. به عبارت دیگر، این تعداد سلاح هسته‌ای برای حفظ بازدارندگی هسته‌ای یک کشور کافی است و داشتن تعداد بیشتر از آن از نظر عملی و استراتژیک مزیت خاصی ندارد.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn