تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 دی 1403 - 16:21
کد خبر : 155833

بحران خشکسالی در هرمزگان/ آیا آب سد استقلال تمام می‌شود؟

بحران خشکسالی در هرمزگان/ آیا آب سد استقلال تمام می‌شود؟

هرمزگان، یکی از استان‌های خشک و گرم جنوب کشور، امسال با بحرانی‌ترین وضعیت آبی در دهه‌های اخیر مواجه شده و با توجه به کمبود بارش ها وضعیت سدهای هرمزگان در وضعیت خطر قرار گرفته است. به گزارش «شایانیوز» به نقل از تسنیم؛ جمشید عیدانی، مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان، در شورای اداری بندرعباس اعلام کرد که

هرمزگان، یکی از استان‌های خشک و گرم جنوب کشور، امسال با بحرانی‌ترین وضعیت آبی در دهه‌های اخیر مواجه شده و با توجه به کمبود بارش ها وضعیت سدهای هرمزگان در وضعیت خطر قرار گرفته است.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تسنیم؛ جمشید عیدانی، مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان، در شورای اداری بندرعباس اعلام کرد که سدهای شمیل و نیان به‌طور کامل خشک شده‌اند و سد استقلال میناب نیز تنها ۵ میلیون مترمکعب آب قابل استفاده دارد.

وی هشدار داد که در صورت ادامه کم‌بارشی، این سد تا ۲۸ بهمن‌ماه به‌طور کامل از مدار تأمین آب خارج خواهد شد.

خشکسالی بی‌سابقه و کاهش بارندگی

بر اساس اعلام عیدانی، میانگین بارندگی سالانه هرمزگان ۱۸۵ میلی‌متر است، اما در سال آبی جاری تاکنون تنها ۹ میلی‌متر بارندگی ثبت شده است که نشان‌دهنده کاهش ۶۸ درصدی است. وی افزود: دی‌ماه ۱۴۰۰ آخرین بارندگی قابل‌توجهی بود که سبب آبگیری سدهای استان شد. از آن زمان تاکنون، مدیریت تأمین آب با وجود محدودیت‌های شدید ذخایر آبی ادامه داشته است.

پیامدهای خشک شدن سد استقلال میناب

سد استقلال میناب به‌عنوان منبع اصلی تأمین آب شرب بندرعباس، میناب و مناطق دیگر استان، نقشی حیاتی در زندگی روزمره مردم ایفا می‌کند. خشک شدن این سد، علاوه بر تهدید جدی برای تأمین آب شرب، تبعات زیست‌محیطی گسترده‌ای خواهد داشت. افزایش گردوغبار ناشی از خشک شدن بستر سد، آسیب به کشاورزی و فشار بیش‌ازحد بر منابع زیرزمینی، تنها بخشی از این پیامدها است.

راهکارهای جایگزین و مدیریت مصرف آب

عیدانی با تأکید بر لزوم تأمین آب از منابع جایگزین، خاطرنشان کرد: توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها، استفاده از آب‌های غیرمتعارف و مدیریت بهینه منابع زیرزمینی باید در اولویت قرار گیرد وی از ادارات و سازمان‌ها خواست که از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده نکنند و از شهروندان درخواست کرد که با صرفه‌جویی در مصرف آب، کمک کنند تا این بحران مدیریت شود.

نقش مردم و مسئولان در مدیریت بحران

کارشناسان محیط زیست معتقدند که کاهش سطح ذخایر آبی، تأثیر مستقیمی بر معیشت کشاورزان، صنعت و زندگی شهروندان خواهد داشت، عیدانی تأکید کرد: شهروندان با رعایت مصرف بهینه آب، می‌توانند به مدیریت این بحران کمک کنند. هرگونه هدررفت آب، در شرایط کنونی می‌تواند به تشدید مشکلات منجر شود.

خشکسالی در هرمزگان، زنگ خطری برای منابع آبی استان است، خالی شدن بزرگ‌ترین سد آبی استان و کاهش شدید ذخایر، نشان‌دهنده لزوم همکاری همه‌جانبه شهروندان و مسئولان در مدیریت منابع آبی است توسعه زیرساخت‌های آبی، استفاده از فناوری‌های نوین و ارتقای فرهنگ مصرف بهینه آب، راهکارهایی است که می‌تواند هرمزگان را از این بحران نجات دهد.

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn