تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 - 13:01
کد خبر : 153895

پول نظافت ساختمان باشگاه پرسپولیس را هم نداشتیم/ وقتی بازیکن میلیون‌ها ایرانی را خوشحال می‌کند، حقش است دستمزد خوب بگیرد!

پول نظافت ساختمان باشگاه پرسپولیس را هم نداشتیم/ وقتی بازیکن میلیون‌ها ایرانی را خوشحال می‌کند، حقش است دستمزد خوب بگیرد!

به گزارش زیرنویس، تغییرات در باشگاه پرسپولیس پس از مالکیت بانک ها و همینطور ماجرای شکایت هیات مدیره سابق باشگاه از علیرضا بیرانوند باعث شد تا به سراغ یکی از اعضای وقت هیات مدیره باشگاه برویم. مجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق هنر و عضو سابق هیات مدیره پرسپولیس مقابل دوربین زیرنویس قرار گرفت و در قسمت

به گزارش زیرنویس، تغییرات در باشگاه پرسپولیس پس از مالکیت بانک ها و همینطور ماجرای شکایت هیات مدیره سابق باشگاه از علیرضا بیرانوند باعث شد تا به سراغ یکی از اعضای وقت هیات مدیره باشگاه برویم.

مجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق هنر و عضو سابق هیات مدیره پرسپولیس مقابل دوربین زیرنویس قرار گرفت و در قسمت اول با او از اتفاقات و چالش ها و روند پرسپولیس از زمان مدیریت درویش تا مالکیت بانک ها بر باشگاه صحبت کردیم.

قسمت دوم که به زودی تقدیم شما می شود، به ماجرای قرارداد بیرانوند و همینطور شکایت اعضای هیات مدیره از او اختصاص دارد.

قسمت اول این گفتگو را ببینید و بخوانید:

آغاز صحبت ها با سال ۱۴۰۰ وماجرای حضور مجید پوراحمدی در هیات مدیره باشگاه پرسپولیس و همینطور چگونگی چینش اعضا بود:

پرسپولیس یک باشگاه فرهنگی ورزشی است که هم جنبه های ورزشی اش مورد توجه است و هم جنبه فرهنگی. از سوی دیگر خوب با این مقدار حجم مبادلات مالی باشگاه، جنبه مالی هم بسیار حائز اهمیت است. با این حساب هرکسی بر مبنای تخصصش در هیات مدیره انتخاب شد. برای خود بنده به خاطر دو بعد وارد باشگاه شدم. یکی از آن ها مساله فرهنگی بود با توجه به سوابقم در این عرصه. دومی بعد اقتصادی بود با توجه تحصیلاتم و همینطور سوابقم که وزیر وقت هم حین جلسه معرفی هیات مدیره به تجارب و توانمندی های اقتصادی بنده اشاره کرد. همزمان با مدیرعاملی آقای درویش، دی ۱۴۰۰، شروع کار ما هم بود. البته که از قدیم هم هوادار پرسپولیس بودیم.

وزیر ارشاد شما را به پرسپولیس معرفی کرد یا دعوت وزیر ورزش بود؟

دعوت وزیر ورزش بود. ایشان افراد متعددی را بررسی کردند. سوابق ما هم به ایشان معرفی شده بود و با توجه به نگرشی که داشتند حضور در پرسپولیس قسمت ما شد.

از قبل هوادار پرسپولیس بودید؟ دنبال می کردید فوتبال را؟

بله کاملا، در نوجوانی و جوانی هم فوتبال بازی می کردم دروازه بان بودم. علاقه مندی و یکی از تفریحاتم فوتبال بود. باشگاه پرسپولیس هم که از نوجوانی پیگیر پرسپولیس بودم.

واقعا پرسپولیسی بودید یا مثل بازیکنان که هرجا می روند می گویند از بچگی هوادار این باشگاه بودم؟

یکی از برادرانم استقلالی، یکی دیگر سپاهانی، و من هم از نوجوانی پرسپولیسی. البته در بحث بازیکنان باید بگویم چند باشگاه خاص هستند که بازیکن می گوید از بچگی طرفدارش بودم. بازیکن هم این حق را دارد که بتواند در باشگاه های مختلف باشد و بتواند از این مسیر کسب درآمد کند. کنار همه تاثیرات دیگر مثل بعد قهرمانی و اجتماعی و هواداری، بازیکن باید بتواند از این دوره محدود چند ساله بتواند درآمد کسب کند.

دستاوردهای باشگاه و شخص شما طی این چند سال چه بود؟

برای بررسی یک مجموعه باید شرایط موجود را نگاه کرد. چطور تحویل گرفته شد، چطور تحویل داده شد و الان شرایط چطور است؟ از همه مهم تر باید بعد مالی را بررسی کنیم که از دغدغه های اصلی دو باشگاه بوده است. همه این را می دانند مسیرهای درآمدی باشگاه های فوتبال در ایران به دلیل عدم تفاهم، عدم برنامه ریزی و نتیجه نگرفتن در برخی موارد مثل حق و پخش و … موانعی دارد. پس ساختار مدیریت در این دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بسیار درگیر دغدغه های مالی می شود. شما این را حساب کنید ما پرونده های مالی دراز مدت زیادی از قبل هم داشتیم. در این خصوص بی ثباتی در مدیریت هم به شدت به باشگاه پرسپولیس ضربه شده بود و مستند سازی خوبی صورت نگرفته بود.

بسیاری از پرونده ها، احکام قضایی و … می آمد و ما هیچ سوابقی از آن در باشگاه نداشتیم که بدانیم اصلا چه اتفاقی رخ داده! این ها، طلب های گذشته و عددهای سنگین همه تلنبار شده بود و فشار زیادی ایجاد کرد. مباحث فنی هم جای خود.

آن زمان با آقای درویش صحبت می کردیم، حتی مبلغی برای نگهداری و نظافت از ساختمان باشگاه حتی در حساب نداشتیم. مشکل هم پیش می آورد، مثلا پول برای پرواز یا اقامت تیم نیاز بود، هزینه روزانه داشتیم، این ها برای ما بحران می شد. پس باید علاوه بر مدیریت اینها، زمینه حرکت به سمت درآمدهای پایدار را نیز فراهم می کردیم. یکی از محسنات چند سال اخیر پرسپولیس، ثبات مدیریتی باشگاه است. انشاالله عزیزان و سهامدارانی که الان تصمیم گیر هستند، به این نکته توجه کنند ثبات مدیریتی نقش کلیدی در افزایش موفقیت داشت. از دوره ای که ما وارد شدیم در هیات مدیره تقریبا ثبات دو سه ساله وجود داشت.

ضمن اینکه اعضای هیات مدیره از رفتارهای حاشیه ای پرهیز داشتیم. نمی گویم همه اعضای هیات مدیره ولی اکثرا از حاشیه به دور بودیم و در سکوت کار می کردیم. فکر می کنم خود من یکی از کم مصاحبه ترین ها بودم! هرچند نقش حیاتی در باشگاه داشتم. این اذعان خود عزیزان در مجامع است. گفتند باشگاه در طول ۱۴۰۰ به بعد با یک نظم و شفافیت کار کرد. حتی در دوران گذار نیز این اتفاق افتاد، وقتی وارد فضای بورس و فرابورس شدیم. خود صاحبان سهام و عزیزان در بورس و ساختمان خصوصی سازی شفافیت و نظم باشگاه پرسپولیس را مقایسه و تحسین می کردند.

مثلا در انعقاد قراردادها بسیار دقت شد که هیچ زمینه مشکل سازی وجود نداشته باشد. الان هرچه پرونده مالی برای پرسپولیس می بینیم از گذشته است. یا در بحث اسپانسری به بالاترین میزان درآمد در میان همه باشگاه ها رسیدیم. قبل از آن یک قراردادی بسته شد با یک کارگزار که در شرایط دور از منافع باشگاه بود. همه هم به یاد دارند ماجراهای آن کارگزار را. تقریبا از آن قرارداد هیچ چیز قابل توجهی عاید باشگاه نشد. ما به سمت فسخ این قرارداد رفتیم.

نهایتا وقتی یک ثبات اتفاق افتاد، از حاشیه دوری شد و به شاخص های اقتصادی توجه کردیم، زمینه درآمدزایی و جذب بازیکنان خوب فراهم شد. نتایجش را هم در قهرمان و موفقیت های تیم می بینیم. الان هم پرسپولیس یک بستر قوی دارد و پیش می رود.

پروسه جذب بازیکن یا انتخاب سرمربی کامل به مدیرعامل سپرده شده بود یا خیر با هماهنگی اعضای هیات مدیره انجام می گرفت؟

%۱۰۰ با تایید هیات مدیره. هر اتفاقی که در باشگاه رخ می دهد با تایید و تصویب هیات مدیره است و مدیرعامل مصوبات را اجرا می کند. در همین رابطه کمیته های مختلفی در باشگاه ایجاد شده بود مثل کمیته نقل و انتقالات. موارد مختلف می آمد در هیات مدیره و هیات مدیره شاخص می گذاشت. روی تمام موضوعات تصمیم گیری و تفویض می شد به مدیرعامل. طی این چند سال سعی کردیم حمایت های خوبی هم از مدیرعامل داشته باشیم. جاهایی که نقص بود را هم سعی می کردیم در هیات مدیره جبران کنیم.

خود من به شخصه به این تجربه رسیدم وقتی یک انسجام در هیات مدیره و مدیریت باشد، کارها خوب پیش می رود. همین الان می بینید باشگاه هایی که در کشور ما ثبات مدیریتی ندارند، چطور یک مصاحبه می تواند همه چیز را در باشگاه به هم بریزد و تاثیرش را روی مباحث فنی و تیم هم بگذارد.

شاید یکی از شاهکارهایی که در دو سه سال گذشته رخ داده و منتج به نتیجه گرفتن پرسپولیس شد، همین ثبات مدیریتی بود. این ثبات در حالی رخ داد که ما حواشی زیادی هم داشتیم و البته طبیعی هم بود. فضای رسانه به دنبال ایجاد هیجان در خبررسانی است و بخشی از فضای تخصصی کار رسانه است که ایرادی هم ندارد. این مدیریت باشگاه است که باید از آسیب رسیدن به باشگاه جلوگیری کند.

با وجود اینکه مهم ترین معضل یعنی معضلات مالی باشگاه پرسپولیس را درگیر کرده بود، همه دیدیم باشگاه از آن شرایط سال ۱۳۹۹ به کجا رسید. مدیریت بدون پول قوی ترین نوع مدیریت است. وقتی شما منابع مالی داشته باشی، فکر و ذهنت از مباحث مالی راحت باشد، دیگر درگیری ذهنی و دغدغه نداری، راحت با ذهن باز کارت را می کنی. هنر مدیریت این است که با این محدودیت ها بتواند کارش را پیش ببرد.

می خواستم بپرسم بزرگترین معضل پرسپولیس را چه دیدید. بین صحبت تان گفتید معضل مالی بزرگترین مشکل بود.

بله ۱۰۰%. مهم ترین و بزرگ ترین مشکل در هر سیستمی و ایضا در باشگاه پرسپولیس موضوع مالی است. مدیر قوی هم اگر مشکل مالی باشد، اذیت می شود. وقتی شما مساله مالی را خارج کنی، آنجا کیفیت وجه تمایز مدیران است. آنجا که دغدغه مالی حذف می شود، اگر باشگاه دچار بحران می شود، ضعف باشد، جایی حواشی باشد، در مدیریت ضعف دیدی که منجر به نتیجه نگرفتن شد، کاملا نقص مدیریت است. البته من مسائل مالی که می گویم در اسکیل فوتبال ایران منظورم است. طوری که می شود خرج کرد نه اینکه هر بازیکنی را بیاوریم.

واگذاری پرسپولیس به بانک ها تصمیم درستی بود؟

اساس اینکه باشگاه بعد از سالها بلاتکلیفی به یک سامانی برسد، کار خوبی بود. وقتی امکان استفاده از بودجه دولت و حق پخش را نداری، وقتی مالکیت باشگاه در اختیار وزارت ورزش باشد، مشکلات پیچیده تر می شود. اگر مجموعه ای بیاید مسائل مالی را پشتیبانی کند، خیلی بهتر است.

اما درخصوص اینکه بانک ها مدیریت کنند پرسپولیس را این دیگر یک سیاست کلان در سازمان خصوصی بازی بود. شاید اگر من سیاست گذار بودم به نحوه دیگری عمل می کردم که یک پایداری کامل تری داشته باشد. اینطور نشود باشگاه بعد از چند سال با حواشی دیگری مواجه شود. در شرایط فعلی هر آن ممکن است شاهد تغییرات در مدیریت بالا دست باشیم و همین معضل بی ثباتی است که گفتم. مثلا دیدیم در شرکت هلدینگ خلیج فارس مدیریت عوض شد. این در تمام باشگاه تغییرات ایجاد کرد.

با دستمزد نجومی برای بازیکنان موافق بودید یا مخالف؟

من با کلمه نجوم موافق نیستم. چون نجوم خیلی است و استفاده از آن منطقی نیست، ذهن ها را منحرف نمی کند. همه چیز را نباید با هم مقایسه کنیم. در اروپا هم تفاوت دستمزد بازیکنان با عموم جامعه را می بینید. یک تفاوت فوتبالیست با مثلا شخصی که در یک بنگاه اقتصادی کار می کند، بازیکن ۵ یا ۱۰ سال اوج دارد اما در یک بنگاه اقتصادی مثلا ۳۰ سال می تواند درآمد کسب کند. کما اینکه بازیکنان زیادی نیستند که حقوق بالا بگیرند.

این یک بعد مساله است. بعد دیگر تاثیر اجتماعی است که فوتبالیست ها دارند. هر دولتی هزاران میلیارد در بهبود کیفیت زندگی، آرامش اجتماعی، تفریحات، نشاط اجتماعی، هزینه می کند. خوب فوتبال خیلی از این ها را پوشش می دهد، نشاط اجتماعی، وفاق و … ایجاد می کند. فوتبال سرمایه بزرگ اجتماعی است.

حالا اعدادی که الان در فضای فوتبال چرخش دارد، آن اندازه تفاوتی ندارد. حالا شما تصور کنید که محدودیت هایی در قرارداد وجود دارد، مثلا سقف قرارداد یا اینکه شما ۵% فوتبالیست ها را باید جدا کنی که مبالغ بالاتر می گیرند. ستاره و ملی پوش هستند، بسیاری از فوتبالیست ها دستمزد بالایی ندارند.

یک بازیکن می تواند میلیون ها نفر را خوشحال کند. تاثیر روی جامعه بگذارد. با این دید نگاه کنیم، یک بازیکن شایسته شاید دستمزد خیلی بالایی هم نگیرد.

از نظر شما مربی داخلی بهتر است یا خارجی؟

ببینید بستگی به شرایط دارد. درباره شرایط فعلی صحبت کنیم امکان بروز برخی اختلافات و حواشی وجود دارد. ببینید مثلا من در یک شهرستان مدیریت می کردم، آنجا هم مساله بومی و غیر بومی بود.

من مساله را فنی نمی بینم. در ایران مربیان بسیار با کیفیت تری از بسیاری مربیان خارجی که به کشور می آیند داریم. اما برخی ارتباطات و بعد احساسی و حواشی وجود دارد که ممکن است مساله ساز شود.

مثلا پرسپولیس در دوران آقای گل محمدی که مربی بسیار باکیفیتی است و قهرمانی و افتخارات بسیاری کسب کرده، به دلیل چالش با باشگاه و برخی بازیکنان و مشکلاتی که ایجاد شد، دیگر مسیر حرکتشان سخت شد. وقتی ایشان رفت و یک سرمربی خارجی آمد، همان تیم با یک تغییر کوچک نتیجه گرفت.

مثلا ببینید سرمربی فصل جاری، آقای گاریدو، در دورانی که در هیات مدیره بودیم و به خیلی از این مسائل توجه می کردیم، همه چیز خوب بود و نتیجه می گرفت. حالا مشکلات ایجاد شده، آقای باقری جای ایشان آمده و با همان بازیکنان نتیجه گرفته است.

ببینید این ها زمینه های مختلفی دارد. موضوعات فنی وجود ندارد. بحث مدیریت همه مسائل است. در ایران هم مربیان بسیار خوب و باکیفیتی داریم.

با تصمیم خودتان از هیات مدیره بیرون آمدید یا تصمیم مالکین جدید بود؟

وقتی سهامداران جدید قطعی و ثبت شدند باید ظرف دو هفته مجمع برگزار می کردند و هر سهامدار نماینده اش را معرفی می کرد. طبیعی هم بود بانک ها افراد مورد نظر خودشان را به عنوان نماینده سهامدار در هیات مدیره معرفی کردند.

پایان قسمت اول

قسمت دوم

منبع: خبـر ورزشی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn