محاسبه حذف یارانه پردرآمدها بر اساس این فرمول+ جزئیات حذف یارانه نقدی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بر این اساس، یارانه دهکهای پردرآمد طبق لایحه ۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف شود و درآمد حاصل از آن به دهکهای پایین جامعه اختصاص یابد. نابسامانی در دریافت یارانه چالشی دیرینه است، بهگونهای که برخی افراد کمدرآمد و نیازمند یارانه دریافت نمیکنند. این در حالی است که
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بر این اساس، یارانه دهکهای پردرآمد طبق لایحه ۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف شود و درآمد حاصل از آن به دهکهای پایین جامعه اختصاص یابد.
نابسامانی در دریافت یارانه چالشی دیرینه است، بهگونهای که برخی افراد کمدرآمد و نیازمند یارانه دریافت نمیکنند.
این در حالی است که برخی پردرآمدها همچنان مشمول یارانه هستند.
وجود چالشهای فنی در شناسایی درآمد و دارایی افراد
این وضعیت نشان از عدم شناسایی صحیح و دقیق در پرداخت یارانهها دارد و بیانگر وجود مشکلات فنی در تشخیص درآمد و ثروت افراد است.
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تدابیری برای حذف یارانه دهکهای بالای جامعه در نظر گرفته شده که عواید آن به دهکهای پایین اختصاص یابد.
اگرچه رئیس شورای اطلاعرسانی دولت حذف یارانه نقدی دهکهای اول و نهم را رد کرد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از بازبینی فهرست یارانهبگیران خبر داد و در یادداشتی بر ضرورت تغییر ساختار و نظام دهکبندی یارانهها تأکید کرد.
تغییرات اقتصادی و اجتماعی اخیر ایجاب میکند تا توان مالی افراد بر اساس معیارهای جدید ارزیابی شود.
وزارت تعاون نیز مأمور شده تا با تعریف این شاخصها، پردرآمدها را شناسایی و از چرخه دریافت یارانه خارج کند.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، به دلایل عدم حذف یارانه پردرآمدها اشاره کرد و گفت که از ابتدا زیرساختهای لازم برای تعیین دهکها فراهم نبودو نظامی برای پرداخت یارانهها تعریف نشده است.
با این حال، با پیشرفت سامانههای آنلاین و حکمرانی الکترونیک، میتوان به شناسایی دقیقتری دست یافت.
احمد فاطمی افزودممکن است برخی از افراد که در دهکهای پایین قرار دارند بهاشتباه بهعنوان پردرآمد شناسایی شده و مشمول یارانه نشوند، در حالی که افرادی که ثروتمند هستند هنوز هم یارانه دریافت میکنند.
بنابراین، ضرورت دارد که سازمان هدفمندسازی یارانهها دقت بیشتری در فرایند شناسایی و پایش یارانهبگیران داشته باشد.
مجلس بر حذف یارانهها برای دهکهای بالای جامعه تأکید دارد.
مجلس مصوب کرده که درآمد حاصل از حذف یارانه این دهکها برای حمایت از اقشار آسیبپذیر و یارانهبگیران تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تخصیص یابد.
بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تصریح کرد که پایگاه رفاه ایرانیان مرجع شناسایی دهکهاست و بر اساس دادههای مالی، توانمندی افراد ارزیابی میشود.
تغییرات مالی، مانند فروش خودرو برای تسویه بدهیها، ممکن است در دستهبندی دهکها تأثیرگذار باشد و نیاز به بهروزرسانی منظم اطلاعات وجود دارد.
دولت میبایست بر این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشد تا افراد بتوانند تغییرات مالی خود را گزارش دهند و بر اساس توانمندی واقعی تصمیمگیری شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مقرر شده که ۴۰ هزار میلیارد تومان از محل حذف یارانه پردرآمدها به ۴۰۰ هزار خانوار در معرض فقر تخصیص یابد.
به گزارش وی، راههای شناسایی پردرآمدها وجود دارد و پایگاه رفاه ایرانیان با استفاده از کد ملی و اطلاعات کارتهای بانکی، بهطور نسبی اطلاعاتی از درآمد افراد ارائه میدهد.
اما متأسفانه هنوز اراده قوی برای حذف یارانه افراد پردرآمد وجود ندارد.
برخی بر این باورند که حذف یارانه ممکن است منجر به نارضایتی این گروه شود، در حالی که باید توجه داشت که ثروت دهکهای بالای جامعه بهطور مستمر در حال افزایش است .
دولت باید به قشر متوسط و پایین جامعه توجه ویژهای داشته باشد.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰