تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1403 - 17:47
کد خبر : 151404

خانم بانفوذی که به «دونالد ترامپ» تحمیل شد؛ «مورگان اورتگاس» کیست؟ |

خانم بانفوذی که به «دونالد ترامپ» تحمیل شد؛ «مورگان اورتگاس» کیست؟  |

زیرنویس، گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در ادامه تکمیل کابینه آینده خود شامگاه جمعه با انتشار پیامی در فضای مجازی اعلام کرد که «مورگان اورتگاس» را به عنوان معاون فرستاده ویژه ریاست‌جمهور آمریکا در امور صلح خاورمیانه یعنی «استیو ویتکاف» انتخاب کرده؛ پیامی که ادبیات آن آشکارا نشان می‌دهد ترامپ چندان در این

زیرنویس، گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در ادامه تکمیل کابینه آینده خود شامگاه جمعه با انتشار پیامی در فضای مجازی اعلام کرد که «مورگان اورتگاس» را به عنوان معاون فرستاده ویژه ریاست‌جمهور آمریکا در امور صلح خاورمیانه یعنی «استیو ویتکاف» انتخاب کرده؛ پیامی که ادبیات آن آشکارا نشان می‌دهد ترامپ چندان در این انتخاب نقشی نداشته و تحت تأثیر جمهوری‌خواهان و نفوذ بیش از حدِ اورتگاس انجام شده است.

ترامپ در پیام خود پس از اعلام سِمت جدید اورتگاس بدون اشاره به جزئیات نوشته «…در گذشته او (اورتگاس) سه سال با من مخالفت می‌کرد، اما امیدوارم (از این اتفاق) درس گرفته باشد. این چیزها معمولاً جواب نمی‌دهد. من این (انتصاب) را نه برای خود بلکه به خاطر جمهوری‌خواهان انجام می‌دهم که قویاً از اورتگاس حمایت می‌کنند. ببینیم چه می‌شود.»

خانم بانفوذی که به «دونالد ترامپ» تحمیل شد/ «مورگان اورتگاس» کیست؟

دونالد ترامپ از سال ۲۰۱۶ که به صورت رسمی وارد فضای سیاست آمریکا شد، همیشه آگاهانه و عامدانه تلاش داشته در عرصه عمومی خود را فردی «قدرتمند و مقدر» نشان دهد، اما اکنون آشکارا اعتراف می‌کند که تحت تأثیر فشارها و نفوذها این انتصاب را انجام داده است؛ اورتگاس کیست و در حزب جمهوری‌خواه و ساختار سیاسی آمریکا چه جایگاهی دارد که رئیس‌جمهور منتخب این کشور «مجبور» به انتصاب او شده تا جایی که نمی‌تواند ناخشنودی خود را از این انتصاب پنهان کند.

این دشمن قدیمی و همکار جدید ترامپ کیست؟

جست‌وجو در منابع و رسانه‌های آمریکایی نشان می‌دهد که مورگان اورتگاس (Morgan Ortagus) یکی از چهره‌های برجسته در سیاست خارجی آمریکاست که به‌واسطه فعالیت به‌عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شناخته شد.‌

مورگان اورتگاس ۴۲ ساله هم‌اکنون افسر اطلاعاتی ذخیره در نیروی دریایی آمریکاست. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ (۲۰۲۰-۲۰۱۶) به عنوان سخنگوی وزارت خارجه در زمان «مایک پمپئو» وزیر خارجه وقت انتخاب شد. او پیش از این به عنوان تحلیلگر اطلاعات مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا کار می‌کرد و قبل از آن نیز در جایگاه افسر روابط عمومی در آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID). در سال ۲۰۱۰ نیز به عنوان معاون وابسته خزانه‌داری سفارت آمریکا در ریاض منصوب شد.

به نوشته «تایمز اسرائیل» اورتگاس پس از آشنایی با «جاناتان واینبرگر Jonathan Weinberger» به دین یهود گروید و این زوج در سال ۲۰۱۳ در مراسمی با برگزاری «روث بادرگینزبورگ» قاضی وقت دیوان عالی آمریکا رسماً ازدواج کردند. او تجربیات زیاد و باارزشی در سیاست خارجی دارد و احتمالاً با توجه به اینکه «استیو ویتکاف» اهل دنیای تجارت است و هرگز در بخش دولتی کار نکرده، همکار و معاون ارزشمندی برای او خواهد بود.

اورتگاس همانند بسیاری از مقامات دولت اول ترامپ از حامیان پرشور رژیم صهیونیستی است و رویکردهای ضدایرانیِ تهاجمی و آشکار دارد و از سیاست‌های دولت ترامپ علیه ایران از جمله «خروج از برجام، تشدید تحریم‌های اقتصادی و تلاش برای انزوای دیپلماتیک ایران در عرصه بین‌المللی» به‌شدت حمایت می‌کرد.

دلخوری ترامپ

با اینکه اورتگاس نزدیک به ۲ سال سخنگوی وزارت خارجه دولت ترامپ بود، اما موقعی در پیام انتصاب او می‌نویسد که «در گذشته او (اورتگاس) سه سال با من مخالفت می‌کرد، اما امیدوارم (از این اتفاق) درس گرفته باشد.» یعنی هنوز دلخوری‌های قدیمی را فراموش نکرده است.

اورتگاس در سال ۲۰۱۶ و در انتخابات مقدماتی تعیین نامزد نهایی حزب جمهوری‌خواه برای ریاست‌جمهوری، علناً ترامپ را به دلیل آنچه او «رویکرد سیاست خارجی انزواگرایانه» می‌خواند بارها مورد انتقاد شدید قرار داد و رفتار او را «نفرت‌انگیز» و او را فردی «غیر جدی» توصیف می‌کرد که برای ریاست‌جمهوری مناسب نیست، اما بعد از اینکه ترامپ به عنوان نامزد نهایی حزب تبدیل شد، از او حمایت کرد که سرانجام نیز به عنوان سخنگوی وزارت خارجه نیز انتخابش کرد.

اما اورتگاس بار دیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در انتخابات مقدماتی حزب از «نیکی هیلی» حمایت کرد تا ترامپ؛ این مواضع اورتگاس نشان می‌دهد که او از حلقه نزدیک ترامپ نیست و همان گونه که خود او نیز در پیامش آشکار کرده، انتصاب او انتخاب ترامپ نبوده، بلکه نتیجه فشارهای بیرونی بوده است.

گروه فشار

این بخش از پیام ترامپ که «من این (انتصاب) را نه برای خود بلکه به خاطر جمهوری‌خواهان انجام می‌دهم که قویاً از اورتگاس حمایت می‌کنند. ببینیم چه می‌شود.» بیش از همه نشان‌دهنده نارضایتی اوست و اینکه تحت فشارهای بیرونی و اعضای جمهوری‌خواه اورتگاس را به عنوان معاون فرستاده ویژه ریاست‌جمهور آمریکا در امور صلح خاورمیانه انتخاب کرده است.

آن گونه که رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند اورتگاس به چندین جمهوری‌خواه بلندپایه از جمله «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آینده، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی آینده و «ریچارد گرنل» فرستاده ویژه ترامپ در مأموریت‌ها نزدیک است. وی همچنین در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ با «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ همکاری نزدیک داشت و این همکاری همچنان ادامه دارد.

گرچه ترامپ نتوانسته دلخوری خود را از این انتخاب پنهان کند و آشکارا اعلام کرده که تحت فشار جمهوری‌خواهان اورتگاس را به کابینه خود اضافه کرده، به نظر می‌رسد که آشکارشدن این اختلاف هم‌هنگام می‌تواند یک دلخوری شخصی باشد و نیز نشانه‌ای از آشکارشدن تضادهای زودرس در کابینه ترامپ که نتیجه گرایش‌های سیاسی متفاوت است که احتمالاً در آینده روشن‌تر خواهد شد.

منبع: مـهر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn