تاریخ انتشار : پنجشنبه 13 دی 1403 - 21:33
کد خبر : 150030

درباره بیماری شایع این روزها؛ کُشنده مثل کرونا؟

درباره بیماری شایع این روزها؛ کُشنده مثل کرونا؟

متخصصان از گسترش موج آنفلوانزا و تکمیل بخش‌های ICU بیمارستان‌های کشور خبر می‌دهند و برخی پزشکان هم می‌گویند که موج جدید بیماری ناشی از افزایش ابتلا به کروناست. کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت درباره این که چرا گفته می‌شود، آمار ابتلا به آنفلوآنزا از سایر بیماری‌های تنفسی بیشتر است، اما بیماران علائمی شبیه به

متخصصان از گسترش موج آنفلوانزا و تکمیل بخش‌های ICU بیمارستان‌های کشور خبر می‌دهند و برخی پزشکان هم می‌گویند که موج جدید بیماری ناشی از افزایش ابتلا به کروناست.

photo_2025-01-02_09-40-06

کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت درباره این که چرا گفته می‌شود، آمار ابتلا به آنفلوآنزا از سایر بیماری‌های تنفسی بیشتر است، اما بیماران علائمی شبیه به سویه جدید کرونا دارند می‌گوید: با توجه به شباهتی که بین انواع ویروس‌ها از جمله کرونا، راینوویروس‌ها، آنفلوآنزا و حتی ویروس‌های عامل سرماخوردگی مشاهده می‌شود، افتراق آنها براساس علائم بالینی دشوار است. به همین دلیل نمی‌توان اظهار نظر دقیق و قطعی بر اساس علائم بالینی داشت.

دکتر مصطفی جلیلی فخر، متخصص گوارش نیز در همین رابطه در اینستاگرام نوشت: (کرونا یا آنفلوآنزا؟ مسئله این نیست!) در این روزهای سرد دوباره شاهد افزایش عجیب علائمی ویروسی هستیم که گاه تنفسی‌اند و بیشتر گوارشی. اسهال، استفراغ، تب، بدن‌درد، استخوان‌درد، دل‌درد و دل‌پیچه. ممکن است علامت سرفه تا چند هفته تا ماه باقی بماند. واگیری ویروس بالاست و معمولا در صورت ابتلا، تمام اعضای خانواده درگیر می‌شوند. آنفلوآنزا یا کرونا؟ واقعیت این است که در حال حاضر نمی‌توان به پاسخ قطعی رسید؛ هر چند خودم‌ طی روزهای اخیر چند مورد درگیری ریه شبیه کرونا دیده‌‌ام. تست منفی PCR هم الزاما رد کننده نیست چون ممکن است با کرونای جهش‌یافته روبرو باشیم. شبیه پارسال، خوشبختانه شاهد شیوع ناتوان‌کننده یا مرگ و میر قابل توجهی نیستیم، مگر در افراد مسن یا دچار ضعف ایمنی و دچار بیمارهای همزمان. اتفاقی که در آنفلوآنزا هم رخ‌ می‌دهد. در واقع “فعلا” و در این حد بروز ، اهمیت چندانی ندارد که به تشخیص قطعی نوع ویروس برسیم، مگر در مراکز تصمیم‌گیری‌های کلان برای اقدامات آینده‌نگر. طرح عناوین خبری دال بر بازگشت کرونا، با توجه با سابقه‌ی کابوس‌گونه‌ی ۳ ساله جمعی، نه تنها نفعی ندارد بلکه عاملی اضطرابی به شمار می‌آید. آن چه اهمیت دارد، اقدامات پیشگیرانه‌ی متعارف برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس و تقویت سیستم ایمنی، به ویژه با تغذیه درست مبتنی بر پروتئین و استراحت‌ و علامت‌درمانی ست، مگر شاهد تشدید یا طول‌کشیدگی علائم باشیم.

برترین ها

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn