تاریخ انتشار : سه شنبه 11 دی 1403 - 8:24
کد خبر : 147782

سامانه ثبت نام وام ازدواجve.cbi.ir/ادعای کمبود بودجه برای پرداخت تسهیلات ازدواج توسط بانکها

سامانه ثبت نام وام ازدواجve.cbi.ir/ادعای کمبود بودجه برای پرداخت تسهیلات ازدواج توسط بانکها

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،سامانه ثبت نام وام ازدواجve.cbi.ir از سوی بانک مرکزی، جهت ارائه تسهیلات ازدواج به زوج ها راه اندازی شده است. وام ازدواج حوزه و همچنین وام ازدواج و فرزندپروری اغلب سود قابل توجهی برای بانک ها ندارد و به همین دلیل در صدور آن تردید دارند. برعکس، وام های قابل

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،سامانه ثبت نام وام ازدواجve.cbi.ir از سوی بانک مرکزی، جهت ارائه تسهیلات ازدواج به زوج ها راه اندازی شده است.

وام ازدواج حوزه و همچنین وام ازدواج و فرزندپروری اغلب سود قابل توجهی برای بانک ها ندارد و به همین دلیل در صدور آن تردید دارند. برعکس، وام های قابل توجه، حتی به افراد مرتبط با بانک ها، می تواند کاملاً سودآور باشد. در واقع بخشی از این وام ها به خود کارمندان بانک ها اعطا شده است.

میرهادی رهگشا و سید عباس عباسپور، کارشناسان مالی در برنامه «جهان آرا» زنده از شبکه افق به بررسی نگرانی های افزایش جمعیت کشور پرداختند و بر قطع ارتباط این نگرانی ها با لایحه بودجه سال آینده تاکید کردند.

صف طولانی وام ازدواج بدون پرداخت تسهیلات ادامه دارد!

وام های  ازدواجی که پرداخت نمی شود

وام های ازدواجی که پرداخت نمی شود

میرهادی رهگشا در بخش اول از وجود ۸۰۰ هزار نفر در انتظار دریافت وام ازدواج و فرزندآوری خبر داد. وی خاطرنشان کرد: به دلیل تخصیص ناکافی منابع، شاهد افزایش تعداد افراد در این صف هستیم که در صورت عدم تصویب بودجه کافی، این ردیف همچنان به رشد خود ادامه می دهد و می تواند از یک میلیون نفر نیز عبور کند.

وی افزود: وقتی بانک‌ها ادعا می‌کنند که منابع لازم برای صدور تسهیلات قرض الحسنه را ندارند، واقعیت این است که آن‌ها وجوه دارند اما تمایلی به پرداخت آن ندارند.

یک توصیه ساده برای نمایندگان مجلس: منابع مالی را در قانون گذاری در نظر بگیرید!

رهگشا تاکید کرد: بانک ها در سال جاری ۹۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه در اختیار داشتند که البته این رقم برای سال آینده کاهش چشمگیری داشته است که بدون شک مشکلاتی را به همراه خواهد داشت و همچنین نمایندگان باید منابع مالی لازم را در نظر بگیرند.

وام هایی که بازپرداخت نمی شوند!
این کارشناس مالی خاطرنشان کرد: دو بانک خصوصی بیشترین عدم تعادل را دارند. جالب اینجاست که این بانک‌ها تسهیلات ازدواج و فرزندآوری ارائه نمی‌کنند، اما با اعطای وام به افرادی که موفق به بازپرداخت آن‌ها نشده‌اند، به این عدم تعادل کمک کرده‌اند.

چرا وام ازدواج برای بانک ها سودآور نیست؟

وی ادامه داد: وام ازدواج و فرزندآوری سود خاصی برای بانک ها ندارد و به همین دلیل تمایلی به اعطای آن ندارند، در مقابل وام های کلان به افراد مرتبط با بانک ها سود قابل توجهی دارد و برخی از این وام ها نیز بوده است. به کارمندان بانک اعطا می شود».

وقتی بانک ها وام ازدواج را رد می کنند، چه کسی باید پاسخگو باشد؟

قانون مشخص است: بانک مرکزی مسئول تخصیص منابع است. واقعیت این است که این سهمیه کمتر از توان مالی بانک‌ها است، به این معنی که مسئله نه به بانک‌ها بلکه به مقاومت بانک مرکزی برمی‌گردد.

سامانه ثبت نام وام ازدواجve.cbi.ir/ادعای کمبود بودجه برای پرداخت تسهیلات ازدواج توسط بانکها

سید عباس‌پور در بخشی دیگر از این برنامه اظهار داشت: بانک‌ها اعلام می‌کنند که منابع لازم برای تسهیلات فرزندپروری و ازدواج را ندارند، اما منابع موجود برای رفع نوبت فعلی کفایت می‌کند و مبنای صدور اوراق قرضه است. تسهیلات الحسنه تنها متکی به رشد پس انداز قرض الحسنه نیست.»

بانک ها ادعا می کنند وام های فرزندآوری به تجارت آنها آسیب می رساند!

این کارشناس پولی و بانکی خاطرنشان کرد: بانک‌ها استدلال می‌کنند که اگر وام‌های فرزندآوری توزیع کنند، کسب‌وکارشان متضرر می‌شود، بانک‌های خصوصی معتقدند باید سیاست‌های خود را داشته باشند، اما باید توجه داشت که سود حاصل از خلق پول در دستان متمرکز است. ۲۸ بانک، امتیازی که هیچ بنگاه اقتصادی دیگری از آن برخوردار نیست».

بانک های ایرانی چگونه به بنگاه اقتصادی تبدیل شدند؟
وی تصریح کرد: عملیات بانک ها می تواند شامل خرید و فروش املاک و یا اعطای وام های گزاف به افراد مرتبط با آنها باشد که هر دو مورد انتقاد است.

این وام ها برای مردم است!

عباسپور در پایان خاطرنشان کرد: شاید برای کسانی که معتقدند این تسهیلات تاثیری بر نرخ ازدواج و فرزندآوری ندارد، وام ازدواج سودمند به نظر نرسد، اما در واقع برای مردم سودمند است، همچنین این وام ها نه به عنوان مشوق، بلکه به عنوان یک شکل طراحی شده است.

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn