تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1403 - 12:09
کد خبر : 139986

مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو مجلسی برای ناهار

مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو مجلسی برای ناهار

به گزارش زیرنویس، رشته پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهرهای مشهد، تهران، زنجان، استان اردبیل و کرمانشاه برمی‌گردد. این غذا بسیار ساده است و با انجام چند نکته می‌توانید آن را مجلسی و خوشمزه‌تر کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه رشته پلو مجلسی را

به گزارش زیرنویس، رشته پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهرهای مشهد، تهران، زنجان، استان اردبیل و کرمانشاه برمی‌گردد. این غذا بسیار ساده است و با انجام چند نکته می‌توانید آن را مجلسی و خوشمزه‌تر کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه رشته پلو مجلسی را به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به طرز پخت

برای درست کردن رشته پلو مجلسی ابتدا برنج را در آب در حال جوش بریزید تا نیم‌پز شود، سپس رشته پلویی را به آن اضافه و بعد آبکش کنید. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و ادویه ترکیب کنید و به صورت قلقلی درآورید و تفت دهید. کشمش را در روغن تفت دهید. بعد از دم کشیدن رشته پلو آن را در یک ظرف بریزید و با گوشت قلقلی، خلال پسته و کشمش سرو کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این غذای سنتی را با جزئیات بیشتری بخوانید.

مواد لازم برای رشته پلو مجلسی

مواد لازم     مقدار مورد نیاز

برنج     ۳ پیمانه

رشته پلویی     ۲۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده      ۳۰۰ گرم

پیاز     ۲ عدد

کشمش پلویی     ۱۰۰ گرم

زعفران دم کرده     به میزان لازم

روغن     به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه     به میزان لازم

خلال پسته     به میزان دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

    مدت زمان آماده سازی: ۳۵ تا ۴۵ دقیقه

    مناسب برای: ۴ نفر

    درجه سختی: متوسط

طرز تهیه رشته پلو مجلسی

مرحله اول: مواد را آماده کنید

ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید، سپس آنها را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی با دست ورز دهید. سپس مواد را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

برنج را پاک کنید و بشویید. اجازه دهید برای نیم ساعت در آب خیس بخورد تا کمی نرم شود.

مرحله دوم: برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه آب بریزید تا به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوشید، برنج را در آن بریزید تا برای ۷ تا ۸ دقیقه بپزد و نرم شود. بعد از نیم‌پز شدن برنج، رشته پلویی را به آن اضافه کنید تا برای ۲ الی ۳ دقیقه دیگر بجوشد. سپس برنج و رشته را آبکش کنید.

مرحله سوم: کشمش را آماده کنید

در یک تابه کوچک کمی روغن بریزید سپس کشمش‌ها را به آن اضافه کنید. حرارت شعله را ملایم کنید و به قدری تفت دهید تا کمی پف کند. دقت کنید که بیش از اندازه کشمش‌ها را تفت ندهید زیرا می‌سوزد.

مرحله چهارم: رشته پلو را دم کنید

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. کمی روغن کف آن بریزید. سیب زمینی حلقه شده یا نان لواش را به دلخواه کف آن برای ته دیگ بگذارید. سپس برنج و رشته آبکش شده را در قابلمه بریزید و لابه‌لای آن زعفران دم کرده بریزید. اجازه دهید برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برنج روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد.

مرحله پنجم: گوشت قلقلی درست کنید

ترکیب گوشت چرخ‌کرده و پیاز را از یخچال بیرون بیاورید. سپس آنها را به صورت قلقلی کوچک درآورید و در یک تابه با روغن سرخ کنید.

مرحله ششم: رشته پلویی را سرو کنید

بعد از دم کشیدن رشته پلو، آن را در ظرف مورد نظر بریزید، گوشت قلقلی، خلال پسته و کشمش را روی آن بریزید و سرو کنید.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ

برای درست کردن رشته پلو با مرغ باید مرغ را به صورت جداگانه با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بپزید. سپس آن را ریش ریش کنید و با کمی روغن تفت دهید. در انتها روی رشته پلو با مواد دیگر بریزید. همچنین می‌توانید از مرغ تکه‌ای یا با استخوان هم استفاده کنید.

روش جلوگیری از شفته شدن رشته پلو

رشته پلویی خیلی سریع نرم می‌شود و اگر زمان‌بندی مناسبی نداشته باشید، رشته پلو در نهایت شفته می‌شود. حتما زمانی که برنج نیم‌پز است، شد، رشته را اضافه کنید تا رشته بیش از اندازه نجوشد. همچنین می‌توانید برای اطمینان از شفته نشدن، برنج و رشته را به صورت جداگانه بجوشانید و در آخر با هم ترکیب کنید.

نکات تکمیلی و فوت‌ و‌ فن درست کردن رشته پلو مجلسی

در ادامه به نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن رشته پلو مجلسی اشاره می‌شود که بهتر است آنها را در نظر داشته باشید.

    سعی کنید از رشته پلویی باکیفیت استفاده کنید تا در زمان پخت له یا خمیر نشود.

    دقت داشته باشید که رشته پلویی کمی نمکی است، بنابراین در میزان استفاده از نمک زیاده‌روی نکنید.

    پیشنهاد می‌شود از دارچین، زیره، هل یا برگ بو استفاده کنید تا برنج عطر و طعم بهتری بگیرد.

    گوشت قلقلی را می‌توانید در صورت تمایل لابه‌لای برنج قرار دهید.

    تفت دادن بیش از اندازه کشمش پلویی باعث سفت و تلخ شدن آن می‌شود.

    نسبت رشته پلویی به برنج معمولا ۲۰۰ گرم به ازای هر ۳ پیمانه برنج است. اگر میزان رشته پلویی بیش از اندازه باشد، طعم برنج تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

    برای خوش‌طعم‌تر شدن خلال پسته می‌توانید برای چند دقیقه آن را در گلاب بخیسانید.

    در صورت تمایل می‌توانید خرما تفت داده شده را با پیاز داغ همراه این غذا سرو کنید.

    یکی از روش‌های سرو کردن رشته پلو، همراه مرغ و بادمجان سرخ کرده است.

    اگر گیاهخوار هستید می‌توانید این غذا بدون گوشت و مرغ درست کنید.

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn