تاریخ انتشار : شنبه 24 آذر 1403 - 8:22
کد خبر : 134974

خیز ایران برای افزایش توان بازدارندگی / ایران با داشتن ۲۶ فروند سوخو-۳۵ می تواند بررقبای خودغلبه کند

خیز ایران برای افزایش توان بازدارندگی / ایران با داشتن ۲۶ فروند سوخو-۳۵ می تواند بررقبای خودغلبه کند

اقتصادنیوز در ادامه آورده است ، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد که روسیه برای تحویل دو فروند هواپیمای جنگی نسل چهارم سوخو-۳۵ به ایران آماده می‌شود. به ادعای این نشریه تحویل جنگنده‌ها در شرایط کنونی که معادلات امنیتی خاورمیانه به واسطه تحولات سوریه دستخوش تغییراتی جدی شده است، بسیار با اهمیت است. به

اقتصادنیوز در ادامه آورده است ، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد که روسیه برای تحویل دو فروند هواپیمای جنگی نسل چهارم سوخو-۳۵ به ایران آماده می‌شود. به ادعای این نشریه تحویل جنگنده‌ها در شرایط کنونی که معادلات امنیتی خاورمیانه به واسطه تحولات سوریه دستخوش تغییراتی جدی شده است، بسیار با اهمیت است. به ادعای ناظران درست است که روسیه صرفا با انتقال دو جنگنده به ایران موافقت کرده است، اما باید گفت که همین فرایند نیز نشان از پیشرفت خوب و مثبت در تعاملات نظامی دو بازیگر دارد.

 در حالی که ادعا می‌شود ورود سوخو-۳۵ اساساً توازن قوا را به نفع ایران تغییر نمی‌دهد، با این همه می‌تواند زمینه را برای تغییر توازن قدرت به نفع تهران هموار کند.

 ناظران مدعی‌اند که دو جنگنده ارسالی، اولین محموله‌ای است که اخیرا از طرف روسیه در اختیار ایران قرار می‌گیرد؛ دو بازیگری که به واسطه تحریم‌های ایالات متحده و غرب تحت فشار قرار دارند و همزمان روابط نزدیکی را با یکدیگر تعریف کرده‌اند.

 معنای سوخو ۳۵ برای سیستم دفاعی ایران

 این نشریه در ادامه مدعی است، روسیه برای تهیه هواپیماهای بدون سرنشین و سایر تسلیحات برای جنگ خود در اوکراین به ایران متکی است (ادعایی که بارها توسط تهران رد شده است) در حالی که برای ایران حمایت دیپلماتیک روسیه در صحنه جهانی و همانطور که ورود هواپیماهای روسی نشان می‌دهد دسترسی به تجهیزات نظامی پیشرفته روسیه بسیار با اهمیت است و می‌تواند سیستم دفاع هوایی و نظامی این کشور را تقویت کند. جالب اینجاست که دو هواپیمای سوخو ۳۵ اس ای که توسط روسیه عرضه می‌شود، در قیاس با ۲۴ پرنده دیگر سوخو ۳۵ اس ای در موقعیت بهتری قرار دارند و پیشرفته‌تر و مجهزتر هستند.

 ۲۴ پرنده دیگر پیشتر توسط مصر، اولین مصرف کننده خاورمیانه‌ای سوخو-۳۵ از روسیه، سفارش داده شدند. به ادعای این نشریه البته اگر این گزارش‌ها صحت داشته باشد می‌توان گفت که تعامل نظامی تهران و مسکو بیش از قبل تقویت شده، گزاره‌ای که در میانه معادلات حاکم بر خاورمیانه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

ایران با داشتن ۲۶ فروند سوخو-۳۵ می تواند بررقبای خودغلبه کند

 نشنال اینترست در ادامه یادداشت ادعایی خود به رویارویی ایران و اسرائیل اشاره کرد و مدعی است که ورود ادعایی سوخو-۳۵‌های روسیه به ایران موجب می‌شود که تهران در صورتی که رویارویی‌ها با تل‌آویو در آینده تکرار شود، به لحاظ سیستم هوایی و دفاعی در موقعیت برتری در قیاس با امروز قرار بگیرد. مصری‌ها دریافته‌اند که سوخو-۳۵ که در اختیار دارند دارای رادار قدرتمند روسی Irbis-E است و وقتی در برابر هواپیمای جنگی قدرتمند و قدیمی‌تر دیگر از جمله مجموعه داسو رافال فرانسوی، Dassault Rafale (ECM) آزمایش می‌شود، به راحتی بر این هواپیمای جنگی افسانه‌ای غلبه می‌کند. رافال‌ها در نیروی هوایی چندین کشور منطقه تعریف شده‌اند و از آن‌ها به عنوان جنگده‌های رقیب تجهیزات ایران یاد می‌شود. در همین حال ایران با در اختیار داشتن ۲۶ فروند سوخو-۳۵ به طور قابل توجهی قادر خواهد بود تا رویاروی رقبای منطقه قرار گرفته و بر آن‌ها غلبه کند.

 خیز ایران برای افزایش توان بازدارندگی

 با این همه به نوشته نشنال اینترست، ایران با موفقیت توانست پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل را هدف قرار دهد؛ جایی که ناوگان اف-۳۵ اسرائیل در آن قرار داشت. ناظران مدعی‌اند که سوخو-۳۵ توسط سیستم ترابری روسی موسوم آنتونوف ای‌ان-۱۲۴ و در کارخانه هواپیماسازی کمسومولسک در قطعات کوچک بارگیری و به فرودگاه مهرآباد تهران منتقل خواهد شد.

 قطعات سوخو-۳۵‌های سپس به پایگاه هوایی ارتش ایران در همدان فرستاده شد. هواپیماهای جنگی جدید نسل چهارم روسیه ساخت ایران پس از مونتاژ مجدد از طریق یک باتری آزمایشی مورد آزمایش قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، خلبانان نیروی هوایی ایران در حالی که خدمه زمینی در مورد پروتکل های تعمیر و نگهداری مناسب برای چنین هواپیماهای جنگی پیچیده آموزش می‌بینند، در مورد نحوه پرواز با این هواپیماها دوره مخصوص آموزشی می‌گذرانند.

اکثر جت‌های ایران متعلق به خانواده هواپیماهای جنگی نسل سوم است. ایران همچنین در زرادخانه‌اش فانتوم‌های اف- ۴ ذخیره کرده و حالا به دنبال آن است تا سوخو ۳۵ روس را جایگزین اف -۱۴ تام کت کند. به ادعای این نشریه در حالی که طی سی سال گذشته گام‌هایی جدی برای نوسازی ناوگان نیروی هوایی ایران برداشته شد، گام‌هایی چون خرید جنگنده‌های میگ ۲۴ فولکروم در دهه ۱۹۹۰ از روسیه، اما در این زمینه اقدام جدی صورت نگرفت.

 پذیرش سوخو- ۳۵به این معنی است که ایران به سرعت در حال توسعه قابلیت‌های رزمی هوایی خود برای تعادل بهتر با رقبای منطقه‌ای خود است. برخورداری از ظرفیت نسل چهارم، ایرانی‌ها را در موقعیت برتری قرار می‌دهد. چنین گزاره‌ای در شرایطی که محیط امنیتی خاورمیانه به شدت پیچیده و مبهم است، با اهمیت است. با این همه ناظران مدعی‌اند این جنگده توانایی نظامی ایران را افزایش داده و بازدارندگی اش را تقویت خواهد کرد.

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn