تفاوتهای تحریر الشام و داعش در مقطع کنونی
ایران توانست با پذیرفتن هزینه اعتماد به چهره فعلی تحریر الشام، هم مقابل خواست مردمی سوریه قرار نگیرد و هم در هزینه پذیرفتن جنگ با حفظ منافعش موفق عمل کند. کاربری با نام «سید هانی هاشمی» در حساب کاربری ایکس خود متنی درباره اتفاقات اخیر سوریه منتشر کرد و نوشت: کادر این رشته محتوا به
ایران توانست با پذیرفتن هزینه اعتماد به چهره فعلی تحریر الشام، هم مقابل خواست مردمی سوریه قرار نگیرد و هم در هزینه پذیرفتن جنگ با حفظ منافعش موفق عمل کند.
کاربری با نام «سید هانی هاشمی» در حساب کاربری ایکس خود متنی درباره اتفاقات اخیر سوریه منتشر کرد و نوشت:
کادر این رشته محتوا به این میپردازم که تفاوتهای تحریر الشام و داعش در مقطع کنونی چیست؟
آیا ایران تصمیم درستی اتخاذ کرد؟
اول-داعش به هیچ عنوان مرز نمیشناخت و به دنبال گسترش قلمرو تا ایران بود و از حدود ۹۰ کشور به این منطقه وارد شد و نه تعریف مردمی داشت و نه خواست ملی، بلکه صراحتا تجزیه سوریه، اسقاط اسد و مبارزه با گروههای مقاومت و ویرانی اماکن مقدس را تا پیاده سازی اهداف آمریکا و اسرایییل مطرح میکرد.
دوم-حضور ایران در سوریه به خواست دولت رسمی سوریه در برابر تروریستهای داعش و گروههای مسلحی بود که اهداف اولیه خودشان را کشتار مردم و شیعیان، حمله به ایران و تشکیل دولت عراق و شام اعلام کرده بودند.
سوم-ایران برای دفاع از امنیت ملی و منافع ملی خود، حرمها، مردم و شیعیان سوریه و منافع امت اسلام در سوریه حاضر شده بود. عدم حضور امروز ما در این برحه در سوریه خط بطلانی بر این ادعا شد که ایران «مدافع اسد» بود.
چهارم-امروز دستکم تا کنون معارضین سوریه ادعای برونمرزی ندارند. در مورد امنیت اماکن مقدس و شیعیان سوریه هم تضمینهایی گرفته شده که بنابراین نیاز به حضور نظامی ما را متوقف مینماید.
پنجم-حمایت از اسد مشروط بر اعمال اصلاحات سیاسی و اجتماعی قابل اجرا بود در صورتیکه روند اصلاحات از سوی مردم سوریه قابل پذیرش باشد که این نیز محقق نشد.
ششم-ادامه حضور ایران در سوریه باتوجه به نارضایتی ملت سوریه از دولت مشروعیتی متزلزل داشت در حالیکه ایران آمادگی نظامی و دفاعی لازم و کامل برای اینکار را قطعا دارد.
هفتم- بشار و ارتش ملی سوریه انگیزه و ارادهای برای مقابله با تصرف کشور نداشتند و مردم نیز بخاطر تداوم ۱۵ ساله نابسامانیهای اقتصادی و خفقان سیاسی، ناامنیهای گسترده و عدم توسعه یافتگی منزجر بودند.
هشتم- نیروهای جولانی با تغییر چهره از تصویر وحشت به تصویر دوستانه مورد استقبال مردم شهرها قرار میگرفتند و اراده ملی بر تغییر حکومت بدون خشونت چه مردمی چه نظامی بود.
نهم-در حضور ۱۳ سالهی ایران، تمامی اهداف ترسیم شده امنیتی ما به انجام رسید از جمله؛ حفظ مرزها به طور کامل خنثی سازی خطر داعشی که تا ۶۰ کیلومتری کرمانشاه رسیده بود
خنثی سازی اهداف ناتو در عراق و سوریه، عدم تجزیه و گسترش جنگ داخلی در عراق و سوریه، تقویت هسته مقاومت منطقهای و حفظ حرمها
دهم-گروههای معارض تحریر الشام کنونی ظاهرا مانند داعش نیستند! گروه جولانی با روتوش تصویر منفی خود فعلا و مصلحتا از بیان انگیزههای فراملی و خصومت با دیگر کشورها صرف نظر کرده است.
یازدهم- تحریریها رفتارهای تروریستی عیانی نداشته و به ایران وعده حفظ سفارت و حرمها را دادهاند.
در پایان به نظر میرسد ایران توانست با پذیرفتن هزینه اعتماد به چهره فعلی تحریر الشام، هم مقابل خواست مردمی سوریه قرار نگیرد و هم در هزینه پذیرفتن جنگ هم برخی هزینههای دیگر با حفظ منافعش در این مقطع موفق عمل کند.
البته که هزینههای ایران در سوریه در برابر تهدیدات دفع شده ناچیز بود، و تمام هزینههای ایران در سوریه نهایتا سالی ۱میلیارد دلار در مقابل دهها میلیارد دلار برای ناامن سازی مرزها و ویرانیها بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰