تاریخ انتشار : دوشنبه 19 آذر 1403 - 15:45
کد خبر : 131702

ویدیوهایی از آزادسازی زندانیان زندان صیدنایا در دمشق

ویدیوهایی از آزادسازی زندانیان زندان صیدنایا در دمشق

در دو روز اخیر و به دنبال سقوط حکومت بشار اسد و افتادن کنترل پایتخت، دمشق، به دست مخالفان، ویدیوهای متعدد و گاه تکان دهنده ای از آزاد شدن زندان صیدنایا در پایتخت منتشر شده است. به گفته شاهدین برخی از زندانیان زندان صیدنایا که به تازگی و بعد از سقوط رژیم بشار اسد آزاد

در دو روز اخیر و به دنبال سقوط حکومت بشار اسد و افتادن کنترل پایتخت، دمشق، به دست مخالفان، ویدیوهای متعدد و گاه تکان دهنده ای از آزاد شدن زندان صیدنایا در پایتخت منتشر شده است. به گفته شاهدین برخی از زندانیان زندان صیدنایا که به تازگی و بعد از سقوط رژیم بشار اسد آزاد شده‌اند، نمی‌دانند موبایل چیست و دائما از وضعیت حافظ اسد و صدام حسین سوال می‌پرسند. آن‌ها حتی نمی‌دانند بشار اسد کیست. در این میان، تصویر یک کودک خردسال که میان سلول‌های باز زندان و در میان فریادهای «الله اکبر» شورشیان ایستاده، مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت.

زندان صیدنایا، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، یکی از مرموزترین زندان های جهان بوده و برای سال ها، سازمان های بین المللی و مخالفان بشار اسد مدعی بودند که این زندان مخوف به محلی برای زندانی کردن، شکنجه و اعدام مخالفان سیاسی اسد تبدیل شده بود. جدای از حقیقت ماجرا، ویدیوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی و رسانه ها از آزادسازی زندانیان زندان صیدنایا، نشان می دهد که این اتهامات چندان هم بیراه نبوده اند.

الجزیره که روز گذشته خبرنگار خود را به زندان صیدنایا فرستاده بود، مدعی شده که از سال ۲۰۱۱ تاکنون بین ۵ تا ۱۳ هزار زندانی در این زندان اعدام شده‌اند.

حتی مخالفان بشار اسد و برخی رسانه ها مدعی شده اند که در این زندان کوره هایی برای سوزاندن جنازه زندانیان اعدام شده و دستگاه پرسی برای له کردن بدن آن ها پیدا شده است.

پیش از این، بشار اسد همه این اتهامات را رد کرده و آنها را «داستانی هالیوودی» خوانده بود.

ویدیویی نشان می دهد که زندانیان در این زندان از طریق دوربین های نظارتی دیده می شوند، اما تیم‌های نجات هنوز نتوانسته‌اند به آنها برسند، زیرا ساختمان‌ها مخفی هستند، با کد محافظت می‌شوند و محل دروازه‌ها ناشناخته است و آنها نمی‌دانند چه اتفاقی در سوریه افتاده است.

یکی از روزنامه‌نگاران سوری که عموی خود را در سال ۲۰۱۲ در این زندان از دست داده، با صدایی لرزان روایت می‌کند: «عمویم یکی از تأثیرگذارترین افراد زندگی من بود. او برایم از تاریخ سوریه، از انقلاب و دلایل ضرورت آن می‌گفت. امروز، من همان جوانی هستم که او برایش الهام بخش بود و اکنون خبرنگاری هستم که این رویدادها را پوشش می‌دهم.»

شورشیان در بیانیه‌ای اعلام کردند: «ما با مردم سوریه جشن می‌گیریم که زندانیان آزاد شده‌اند و زنجیرهای ظلم در زندان صیدنایا پاره شده است.»

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn