مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید
با اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دستها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمیکند. هنگام ابتلاء به این بیماری
با اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دستها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمیکند.
هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.
نحوه انتشار نوروویروس
این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین میتواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.
در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.
نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل میشود.
علائم نوروویروس
افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز میکند.
شایعترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده
سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد
دستهایتان را خوب بشویید
دستهای خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری
میتوانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونیکنندههای دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شستوشوی دست نمیشود.
قبل از تهیه و خوردن غذا
میوهها و سبزیجات را با دقت بشویید.
صدف خوراکی و سایر نرمتنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.
ظروف آشپزخانه، تختههای برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدفها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
صدفهای خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تختههای برش نگهداری کنید.
غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.
آگاه باشید
نوروویروسها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و میتوانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.
فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمیکند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی میماند.
غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.
سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.
پس از استفراغ یا اسهال شخصی
دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.
برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.
مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.
دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.
لباسها یا ملحفههایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آنها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.
وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.
اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.
پس از شستوشوی لباسها باز هم دستهای خود را بشویید.
مشرق نیوز
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰