برای دریافت وام ایثارگری به کجا مراجعه کنیم / واقعیت وام مسکن ایثارگران برای خانواده های شهدا + وام ایثارگری به چه کسانی تعلق میگیرد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در جلسه هیئت وزیران که در تاریخ بیستم آبان ماه برگزار شد، تصمیمات جدیدی در خصوص تسهیلات خرید و ساخت مسکن برای ایثارگران اتخاذ گردید. این اصلاحیه که تحت عنوان «اصلاح ماده ۳ آییننامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا» تصویب شد، افزایش مبلغ وام مسکن ایثارگران را
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در جلسه هیئت وزیران که در تاریخ بیستم آبان ماه برگزار شد، تصمیمات جدیدی در خصوص تسهیلات خرید و ساخت مسکن برای ایثارگران اتخاذ گردید. این اصلاحیه که تحت عنوان «اصلاح ماده ۳ آییننامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا» تصویب شد، افزایش مبلغ وام مسکن ایثارگران را به همراه داشت. طبق نامهای که از سوی معاون اول رئیسجمهور به تاریخ ۲۸ آبان ماه ابلاغ شد، تأکید شده که بانکها باید حداقل ۱۰۰ هزار نفر از ایثارگرانی که در سال جاری مشمول دریافت این تسهیلات هستند، از وام مسکن بهرهمند شوند.
این تسهیلات به نرخ سود ۴ درصد و با بازپرداخت ۲۰ ساله ارائه میشود و جالب اینکه، برخلاف شرایط معمول وامهای مسکن، نیازی به رعایت الگوی مصرف و نوساز بودن مسکن برای دریافت این تسهیلات نیست. مبلغ وام برای ایثارگران در شهرهایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است، در حالی که پیش از این این مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان بود.
این افزایش مبلغ وام میتواند تا حدودی به افزایش قدرت خرید خانوادههای ایثارگر کمک کند، اما واقعیت این است که در تهران و سایر کلانشهرها، قیمتهای بالای مسکن همچنان مشکلات فراوانی برای این قشر ایجاد میکند. بهطور مثال، با قیمتهای میانگین ۸۵ میلیون تومان برای هر متر مربع در تهران، خانوادههای ایثارگر با این مبلغ تنها قادر به خرید ۱۰ متر مربع خانه خواهند بود.
برای دیگر شهرها، مبلغ وام مسکن به ترتیب ۶۰۰ میلیون تومان برای مراکز استانهایی با جمعیت کمتر از یک میلیون نفر، ۴۸۰ میلیون تومان برای سایر شهرها و ۳۶۰ میلیون تومان برای روستائیان تعیین شده است.
در کنار افزایش مبلغ وام، یکی از دغدغههای اصلی خانوادههای شهدا و ایثارگران نرخ سود وامها بود که با تدابیر دولت، نرخ سود تسهیلات برای این گروه ۴ درصد تعیین شد. همچنین، دولت از محل بودجه سالیانه بنیاد شهید و امور ایثارگران، یارانه سود این تسهیلات را پرداخت خواهد کرد تا مابهالتفاوت سود تسهیلات به طور مستقیم از سوی دولت جبران شود.
با این حال، کارشناسان معتقدند که با وجود این اقدامات، مشکلات واقعی بخش مسکن همچنان پابرجاست. بسیاری از مردم و ایثارگران قادر به تأمین پیشپرداختهای سنگین یا اقساط بلندمدت وامها نیستند، و اگر بانکها همکاری بیشتری نداشته باشند، این طرحها تأثیر چندانی بر حل بحران مسکن در کشور نخواهد داشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰