وزیران خارجه ایران، عراق و سوریه بر حفظ حاکمیت و استقلال سوریه تاکید کردند
۲۱:۰۹ – ۱۶ آذر ۱۴۰۳ براساس این بیانیه مشترک، وزیران خارجه سه کشور تاکید کردند که تهدید امنیت سوریه تهدیدی برای ثبات در کل منطقه است و جز هماهنگی و همکاری و مشورت دیپلماتیک مستمر بین کشورها برای دور کردن منطقه از تبعات تنش، هیچ گزینه دیگری وجود ندارد. وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، عراق
۲۱:۰۹ – ۱۶ آذر ۱۴۰۳
براساس این بیانیه مشترک، وزیران خارجه سه کشور تاکید کردند که تهدید امنیت سوریه تهدیدی برای ثبات در کل منطقه است و جز هماهنگی و همکاری و مشورت دیپلماتیک مستمر بین کشورها برای دور کردن منطقه از تبعات تنش، هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.
وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، عراق و سوریه در این بیانیه همچنین بر ضرورت تشریک مساعی همه تلاشهای عربی، منطقهای و بین المللی برای رسیدن به راه حلهای مناسب برای چالشهای پیش رو که عموم منطقه و سوریه به طور خاص با آن مواجه است، تاکید کردند.
وزیران خارجه سه کشور همچنین تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه و همچنین غزه و لبنان را محکوم کردند.
در این بیانیه مشترک آمده است که وزیران خارجه سه کشور در خصوص خطر تحولات در سوریه و حساسیت این تحولات بر عموم منطقه و احتمالات توسعه ابعاد آن به عنوان خطری جدی که سه کشور و عموم منطقه را تهدید میکند، اتفاق نظر دارند.
وزیران سه کشور ایران، عراق و سوریه همچنین تروریسم را با همه گونههایش و آن طور که شورای امنیت آن را برشمرده محکوم و بر کار مشترک برای مقابله با تروریسم تاکید کردند.
وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، عراق و سوریه بعد از پایان نشست سه جانبه در بغداد در کنفرانس خبری، مواضع کشورهای خود را در قبال سوریه مطرح کردند و تحولات سوریه را تهدید برای منطقه برشمردند.
گروههای تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه شب گفت که گروههای تکفیری از سوی برخی کشورها و طرفهای منطقهای و بینالمللی حمایت میشوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی میکنند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد، زیرا این منطقه مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰