سیب زمینی شیرین چقدر سالم است؟
سیب زمینی شیرین سرشار از مواد مغذی است که سلامت بدن کمک میکند، قند خون را ثابت نگه میدارد و حتی میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. به نقل از نیویورک تایمز، سیب زمینی شیرین منبع خوبی از پتاسیم است، یک الکترولیت که هنگام ورزش و تعرق از بدن خارج میشود. هالی گیلیگان،
سیب زمینی شیرین سرشار از مواد مغذی است که سلامت بدن کمک میکند، قند خون را ثابت نگه میدارد و حتی میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
به نقل از نیویورک تایمز، سیب زمینی شیرین منبع خوبی از پتاسیم است، یک الکترولیت که هنگام ورزش و تعرق از بدن خارج میشود. هالی گیلیگان، متخصص تغذیه در دانشگاه پزشکی روچستر، میگوید: بدن برای ارسال سیگنالهای الکتریکی بین اعصاب به پتاسیم متکی است. پتاسیم به فعال نگه داشتن اعصاب، ضربان قلب و انقباض عضلات کمک میکند. یک سیب زمینی شیرین پخته شده متوسط حاوی حدود ۳۵۰ میلی گرم پتاسیم است، حدود ۱۲ درصد از مقدار توصیه شده روزانه برای یک بزرگسال.
پتاسیم همچنین به حفظ فشار خون سالم کمک میکند. بدن دائماً در تلاش است تا پتاسیم را سدیم، یک الکترولیت دیگر، در تعادل نگه دارد. سدیم باعث میشود بدن مایعات را نگه دارد و حجم خون را افزایش میدهد. اگر سدیم بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، فشار خون میتواند به طور ناسالم افزایش یابد. پتاسیم کلیهها را برای دفع سدیم تحریک میکند و همچنین باعث شل شدن رگهای خونی میشود.
سیب زمینی شیرین طعم خاص خود را از قندهای طبیعی بدست میآورد. یک سیب زمینی شیرین متوسط حدود نه گرم قند طبیعی دارد. این میزان قند تقریباً یک چهارم چیزی است که در یک نوشابه معمولی وجود دارد. برخلاف نوشیدنیهای شیرین، سیب زمینی شیرین دارای فیبر غذایی نسبتا بالایی است، حدود چهار گرم در هر سیب زمینی. فیبر برای هضم غذا حیاتی است و تجزیه قند را کند میکند. وقتی نوشابه مصرف میکنید، سطح قند خون ناگهان افزایش مییابد، اما زمانی که یک سیب زمینی شیرین میخورید، سطح قند خون به تدریج افزایش مییابد.
غذاهای پر فیبر، از جمله سیب زمینی شیرین، حتی میتوانند تولید پپتید شبهگلوکاگون ۱ در بدن را افزایش دهند. داروهای لاغری مشهور مانند اوزمپیک از هورمون پپتید شبهگلوکاگون ۱ تقلید میکنند. این هورمونن پپتیدی ترشح انسولین را تحریک میکند و هضم غذا را کند میکند که به شما کمک میکند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی بیش از ۱۰۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین آ است. این ویتامین آ عمدتاً به شکل بتاکاروتن، که رنگ نارنجی پر جنب و جوش را به این سبزی میبخشد، است. علاوه بر این، یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی تقریباً ۲۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین سی است. هر دو ویتامین آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند که میتوانند رادیکالهای آزاد، مولکولهای اکسیژن ناپایداری که میتوانند به سلولها و دی انای آسیب برسانند، را خنثی کنند و خطر ابتلا سرطان و سایر بیماریها را کاهش دهند.
ویتامین آ همچنین یک بلوک ساختمانی مهم برای پروتئینهای داخل شبکیه چشم است که نور را تشخیص میدهند و برای بینایی ضروری هستند. بدن برای جذب آهن نیز به ویتامین سی نیاز دارد. سیب زمینی شیرین همچنین حاوی سطوح بالایی از مس و منگنز است که بدن از آنها برای تولید آنتی اکسیدان استفاده میکند.
چگونه از سیب زمینی شیرین در غذاها لذت ببریم
در اینجا چند ایده خوشمزه برای مصرف سیب زمینی شیرین آورده شده است.
۱. سیب زمینی شیرین با سس میسو زنجبیل
این سیبزمینیهای شیرین همراه با سس خوش طعم و دانههای کنجد، میتوانند یک غذای اصلی برای مصرف روزانه و حتی در مهمانیها باشند و با سبزیجات و غلات گرد شده سرو شود.
۲. پوره سیب زمینی شیرین با توفو
توفو این غذا را مقویتر میکند. این غذا به همراه تخم مرغ آب پز، پنیر و سبزیجات غنی از مواد مغذی لازم برای فعالیتهای بدن میشود.
۳. مرغ پخته شده با سیب زمینی شیرین و رازیانه
برای تهیه این غذای خوشمزه تنها لازم است سینههای مرغ را به سس لیمو آغشته کنید و در کنار سیبزمینی شیرین و رازیانه که در فر داغ کاراملی شدهاند، تفت بدهید.
۴. عدسی با کاری قرمز، سیب زمینی شیرین و اسفناج
این غذای اصلی گیاهی را میتوانید با خامه، شیر نارگیل یا ادویههایی با طبع گرم طمعدار کنید. سرخ کردن سیب زمینیها شیرینی آنها را بیشتر خواهد کرد.
۵. کلم برشته و سیب زمینی شیرین با تخم مرغ
این غذا به اندازه هر کاسه غلات سیر کننده است، اما مقویتر است و به راحتی هضم میشود. کلم و سیب زمینی شیرین را در فر برشته کنید و به همراه نیمرو و برنج میل کنید.
فرارو
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰