تاریخ انتشار : سه شنبه 6 آذر 1403 - 15:15
کد خبر : 122036

تاثیر هوش مصنوعی بر مقاله و پایان‌ نامه ها

تاثیر هوش مصنوعی بر مقاله و پایان‌ نامه ها

به گزارش زیرنویس، دبیر علمی اولین کنگره ملی پژوهش پاک گفت: مشکل بدرفتاری پژوهشی مانند سرقت و خرید و فروش آثار علمی، با نرم‌افزار مشابه‌یاب‌ها تا حدودی حل شده است. علی رغم مزایای هوش مصنوعی ، اما این مساله مشکلاتی نیز برای پژوهشگران ایجاد کرده و تشخیص مقاله و پایان‌نامه واقعی از تقلبی سخت شده

به گزارش زیرنویس، دبیر علمی اولین کنگره ملی پژوهش پاک گفت: مشکل بدرفتاری پژوهشی مانند سرقت و خرید و فروش آثار علمی، با نرم‌افزار مشابه‌یاب‌ها تا حدودی حل شده است. علی رغم مزایای هوش مصنوعی ، اما این مساله مشکلاتی نیز برای پژوهشگران ایجاد کرده و تشخیص مقاله و پایان‌نامه واقعی از تقلبی سخت شده است و حتی مشابه‌یاب‌ها نیز به اشتباه افتاده‌اند.

رضا خجسته مهر در اولین کنگره ملی پژوهش پاک که امروز ۶ آذر در دانشکده ادبیات دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این کنگره با هدف جمع کردن سیاست‌گذاران، پژوهشگران و دانشجویان، با هدف همکاری بیشتر، تدوین سیاست بهتر و ارایه راهکار برای رفع چالش‌های پژوهش پاک است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: شاید کمتر اتفاق افتاده باشد که برای ترویج فرهنگ درست‌کاری پژوهشی، از دو وزارتخانه بهداشت و علوم دعوت شده است و دلیل آن اتفاق ناگواری در هر دو وزارتخانه است که در یک برهه زمانی انتشار مقالات ۶۰ پژوهشگر ایرانی، باعث آبروریزی شد. بنابراین هر دو وزارتخانه پای کار آمده‌اند تا قوانین تصویب شده، نهادینه شود.

دبیر علمی اولین کنگره ملی پژوهش پاک، با اشاره به وجود قوانین بازدارنده برای جلوگیری از تخلف پژوهشی، گفت: بدرفتاری پژوهشی در همه جای جهان وجود دارد و دانشگاه‌های کشورهای خارجی نیز مبتلا هستند اما اکنون توپ در زمین دانشگاه‌ها است.

خجسته مهر بیان کرد: خرید و فروش آثار علمی از سال‌های گذشته بر سر زبان بود تا اینکه دولت و مجلس به فکر چاره افتادند و قانون مبارزه با تقلب تصویب شد. در این کنگره پژوهشگران این وظیفه را دارند که بررسی‌های لازم را انجام دهند تا مشخص شود که این قانون، چقدر توفیق داشته است.

وی تاکید کرد: مشکل بدرفتاری پژوهشی مانند سرقت و خرید و فروش آثار علمی، با نرم افزار مشابه‌یاب‌ها تا حدودی حل شده است اما اکنون در دوره پساسرقت علمی، یعنی هوش مصنوعی قرار داریم. علی رغم مزایای هوش مصنوعی، اما مشکلاتی نیز برای پژوهشگران ایجاد کرده است. تشخیص مقاله و پایان‌نامه واقعی از تقلبی سخت شده است و حتی مشابه‌یاب‌ها نیز به اشتباه افتاده‌اند.

دبیر علمی اولین کنگره ملی پژوهش پاک گفت: علی رغم سیاستگذاری‌ها و قوانین بازدارنده، اما هنوز عقب هستیم و نتوانستیم وظایف خود را انجام دهیم.

وی با اشاره به تعداد مقالات پذیرفته شده در این کنگره، بیان کرد: ۷۷ مقاله برای اولین کنگره ملی پژوهش پاک ارسال شد که پس از داوری، ۳۲ مقاله پذیرفته شدند و در پایان سه مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب خواهند شد.

منبع خبر: رکنـا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn