پیشبینی وضعیت بارش در کشور تا نیمه زمستان
س مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: قویترین احتمال طی آذر تا نیمه اول زمستان کم بارشی است. دمای هوا نیز در ماههای پیش رو در شرایط بالاتر از نرمال است. احد وظیفه افزود: قویترین احتمال طی آذر تا نیمه اول زمستان کمبارشی است، گرچه رفته رفته بارندگی بیشتر میشود
س مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: قویترین احتمال طی آذر تا نیمه اول زمستان کم بارشی است. دمای هوا نیز در ماههای پیش رو در شرایط بالاتر از نرمال است.
احد وظیفه افزود: قویترین احتمال طی آذر تا نیمه اول زمستان کمبارشی است، گرچه رفته رفته بارندگی بیشتر میشود یعنی بهویژه در نیمه دوم زمستان احتمال کمبارشی ضعیفتر است و بارشها گرایش به شرایط نرمال پیدا میکند.
وی اضافه کرد: برای آذرماه ۶۰ تا ۷۰ درصد بارندگی کمتر از نرمال پیشبینی میشود و بارش برای کاربریهای تخصصی مانند کشاورزی مطلوب نخواهد بود و در این زمینه کمبود خواهیم داشت بهویژه بر اساس خروجی مدلهای عددی، کمبود بارش برای نیمه غربی و جنوب غرب کشور بسیار قابل توجه است و با احتمال ۵۰ تا ۶۰ درصد بارندگی طی سه ماه آینده کمتر از نرمال پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور توصیه کرد: در این شرایط بهتر است مساحت کشت محدود و از توسعه آن پرهیز شود چون ریسک کمبود آب قابل ملاحظه است علاوه بر آن وضعیت انرژی برقآبی برای سال آینده بهویژه فصول گرم خیلی امیدوار کننده نیست.
وی درباره وضعیت بارندگی از اول پاییز گفت: آبانماه بهطور میانگین ۱۸ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شد این در حالیست که میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۲۱ میلیمتر است بنابراین ۱۵ درصد کمبود بارش داشتیم البته این درصد خیلی معنیدار نیست. از ابتدای پاییز نیز در کشور بهطور میانگین ۲۲ میلیمتر باران باریده است در حالی که میانگین بلند مدت ۲۷ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۹ درصد کمبود بارش داشتیم.
وظیفه اضافه کرد: متاسفانه مناطق پر بارش کشور مانند شمال غرب که در این بازه زمانی بارش خوبی میگرفت، امسال وضعیت خوشایندی نداشته است، بهویژه آذربایجان شرقی از میانگین ۴۸ میلیمتر بارش فقط ۱۲ میلیمتر بارش را دریافت کرده که نشاندهنده کاهش ۷۵ درصدی بارش است. بارش در آذربایجان غربی ۳۶ درصد، اردبیل ۳۹ درصد کمتر از نرمال ثبت شد.
به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میزان بارش در مرکز کشور هم طی پاییز وضعیت جالبی نداشته است. به عنوان نمونه بارش اصفهان ۶۵ درصد و مرکزی ۵۷ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده است.
وی اضافه کرد: غرب و جنوب غرب کشور مثل لرستان، ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری از نظر میزان بارش وضعیت خوبی ندارند. به عنوان نمونه بارندگی در چهارمحال و بختیاری ۵۳ درصد زیر نرمال است و از ۷۷ میلیمتر بارشی که باید دریافت میکرده است تنها ۲۴ میلیمتر بارندگی داشته است.
وظیفه ادامه داد: بارندگی در استانهایی مانند تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سواحل شمالی کشور یعنی گیلان و مازندان در وضعیت نرمال و قدری بیش از نرمال ثبت شده و در بقیه نقاط کشور مانند مرکز، شمال غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب شرق و شرق کشور بسیار کمتر از نرمال بوده است بنابراین در حال طی کردن خشکسالی کشاورزی هستیم.
وضعیت دمای هوای کشور
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت دمای کشور در ماههای پیش رو گفت: دما در غالب مناطق کشور مانند مرکز و جنوب کشور گرایش به بالاتر از نرمال دارد ولی عرضهای شمالی ، سواحل شمالی و شمال غرب و کشور در شرایط نرم و اندکی زیر نرم است.
وی با اشاره به تاثیر دمای هوا بر میزان مصرف انرژی اظهار کرد: دمای هوا در ماههای پیش رو بهویژه تا بهمنماه در شرایط بالاتر از نرمال است و این به معنای کاهش مصرف سوخت برای گرمایش است البته دمای هوای امسال نسبت به سال گذشته تفاوت خیلی عمدهای دارد. سال گذشته دمای هوای کشور بهشدت گرمتر از نرمال بود یعنی برای هفتهها دمای هوای مرکز و شمال ایران مانند اردبیل، آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بهشدت گرمتر از حد نرمال بود اما امسال علیرغم اینکه دما بالاتر از نرمال است ولی در عرضهای شمالی نرمال و بیشتر از نرمال ثبت میشود، در حالی سال گذشته بهشدت بیش از نرمال بود.
وظیفه در پایان با بیان اینکه میانگین دمای هوای کشور طی آبانماه ۱.۱ درجه سلسیوس بالار از حد نرمال بود، اظهار کرد: دمای غالب مناطق کشور طی آبانماه بهطور میانگین بالاتر ار نرمال بود، بهویژه دمای هوای سیستان و بلوچستان ۳ تا ۴ درجه سلیسیوس، مرکز کشور یک تا تا ۳ سلسیوس بالاتر از حد نرمال بود ولی دمای هوا در مناطق شمال غرب، سواحل شمالی و دامنههای البرز در حد نرمال و تا ۱.۵ درجه سلسیوس کمتراز نرمال بودند ولی مرکز تا جنوب کشور، شرق و جنوب شرق و جنوب غرب دمای بالاتر از نرمال داشتند. بیشترین بیهنجاری دمایی در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان ثبت شد.
ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰