رضا شاه منصوری در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه رأی پرونده یورگن لوکادیا و باشگاه پرسپولیس از سوی دادگاه CAS اعلام شد و منتقدان بر این باور هستند که دفاع پرسپولیس به شکلی نبوده که این بازیکن هلندی به پرداخت غرامت و محرومیت محکوم شود، اظهار کرد: این پرونده از سال ۱۴۰۱ مفتوح […]

رضا شاه منصوری در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه رأی پرونده یورگن لوکادیا و باشگاه پرسپولیس از سوی دادگاه CAS اعلام شد و منتقدان بر این باور هستند که دفاع پرسپولیس به شکلی نبوده که این بازیکن هلندی به پرداخت غرامت و محرومیت محکوم شود، اظهار کرد: این پرونده از سال ۱۴۰۱ مفتوح است. رأی در اتاق حل اختلاف فیفا صادر و به دنبال آن در دادگاه عالی ورزش تجدیدنظر خواهی شد. بحث فسخ قرارداد بحثی کاملاً مبسوط در دادگاه‌های ورزشی و فیفاست.  

وی ادامه داد: رویه بر این است که فسخ موجه یا غیرموجه باشد. اگر فسخ غیرموجه باشد طرف فسخ کننده موجه به پرداخت غرامت است. مسئله‌ای که به آن غرامت ناشی از نقض قرارداد گفته می‌شود. همیشه این طور نیست که فسخ منجر به پرداخت غرامت شود. شرایط و اوضاع پرونده بر موضوع تأثیرگذار است. اتفاقاتی رخ می‌دهد که یکی از طرفین قرارداد اقدام به فسخ قرارداد می‌کند. فسخی که به آن فسخ زودرس یا پایان زودرس گفته می‌شود. همیشه این جور نیست که با فسخ قرارداد مکلف به پرداخت غرامت شوید.  

وکیل حقوق ورزشی افزود: برخی مواقع فسخ غیرموجه رخ می‌دهد و مرجع رسیدگی شرایطی کیفی را به شکلی نمی‌بیند که طرف فسخ کننده را مکلف به پرداخت غرامت کند. مثل پرونده لوکادیا که در آن نظر دادگاه CAS بر این است بازیکن مکلف به پرداخت غرامت نیست. یادمان نرود که باشگاه پرسپولیس در این پرونده پیروز شده منتهی سر بحث غرامت دیوان داوری عالی ورزش باوری بر پرداخت غرامت از سوی لوکادیا نداشته و متعاقباً آن را «صفر» اعلام کرده است. وقتی پرسپولیس پیروز پرونده است پس تمام تلاش برای موارد دیگر نظیر غرامت و محرومیت شده، اما نظر دادگاه CAS به صورت شفاف گرفته و اعلام شده است.  

وی در مورد سه دانگ باشگاه پرسپولیس که بابت بدهی ویلموتس به شستا داده شده و باشگاه پیگیر بازگرداندن حق خود از طریق فدراسیون فوتبال است، عنوان کرد: از نظر حقوقی این موضوع اگر آن را عقد رهن بدانیم، موضوعی تمام شده است. چرا تمام شده، چون یک راهن، یک مرتهن و یک عین مرهون داشتیم که عین مرهون سه دانگ ساختمان باشگاه پرسپولیس، مرتهن شستا و راهن فدراسیون بوده است. مقرر شده تا این وجوه پس از دریافت مسترد شود. وقتی استردادی صورت نگرفته، عقد رهن عملیاتی شده، تنها راه این ماجرا استرداد وجوه دریافتی به کیفیتی باشد که دِین به مرتهن ادا شود. چون شستا هیچ تکلیفی به استرداد سه دانگ ندارد. اگر دِین به شستا پرداخت شد سه دانگ به مالکیت پرسپولیس در می‌آید و جز این راهکار حقوقی من راه‌حل دیگری را متصور نیستم.  

منبع: خبـر ورزشی