به گزارش زیرنویس، باشگاه استقلال به‌تازگی از مجتبی جباری به‌عنوان مدیر ورزشی این باشگاه رونمایی کرده است. جباری نیز در گفت‌وگویی، این خبر را تأیید و اعلام کرده می‌خواهد به باشگاه استقلال کمک کند؛ اما سؤال مهم و کلیدی این است که جباری دقیقا قرار است در این باشگاه چه کاری انجام دهد و دامنه […]

به گزارش زیرنویس، باشگاه استقلال به‌تازگی از مجتبی جباری به‌عنوان مدیر ورزشی این باشگاه رونمایی کرده است. جباری نیز در گفت‌وگویی، این خبر را تأیید و اعلام کرده می‌خواهد به باشگاه استقلال کمک کند؛ اما سؤال مهم و کلیدی این است که جباری دقیقا قرار است در این باشگاه چه کاری انجام دهد و دامنه اختیارات شماره ۸ محبوب آبی‌ها در این باشگاه چقدر است و آیا مدیران باشگاه استقلال حاضر می‌شوند تمام اختیارات یک مدیر ورزشی را به او بدهند؟ اختیاراتی که براساس پارامتر‌های بین‌المللی، یکی از کلیدی‌ترین پست‌های هر باشگاه ورزشی محسوب می‌شود. معمولا در کشور‌های صاحب‌فوتبال، مدیران ورزشی، کلیدی‌ترین چهره‌های باشگاه محسوب می‌شوند و ارتباط بین تیم فنی و تیم اداری را برقرار می‌کنند و در‌عین‌حال، خرید‌ها و راهبرد و برنامه‌های آینده باشگاه را زیر‌نظر دارند؛ حتی تنظیم بودجه و بسیاری از تصمیمات کلیدی دیگر نیز از طریق مدیر ورزشی انجام می‌شود.

استقلال کامل زیر‌نظر جباری می‌رود؟

درحالی‌که این‌روز‌ها در استقلال همه به‌دنبال سهم‌خواهی هستند، اینکه فکر کنیم یک نفر می‌تواند از راه نرسیده، تمام اختیارات و برنامه‌ریزی‌های باشگاه را در اختیار بگیرد، بدون‌شک توهمی بیش نیست؛ به‌ویژه اینکه بدانیم آن فرد مجتبی جباری است. پیشکسوتی که همیشه غیرقابل پیش‌بینی بوده و کسی نمی‌تواند او را آنالیز کند؛ ستاره‌ای که بعد از دوران بازیگری‌اش برای مدت کوتاهی در تیم‌های گل‌گهر سیرجان و نیروی زمینی ردای مربیگری به تن کرد، اما درنهایت تصمیم گرفت فعالیت‌هایش را به کتاب‌فروشی معطوف کند.
اصولا جباری قادر به برقراری ارتباط با هر کسی نیست و خصوصیات رفتاری و اخلاقی خاصی دارد؛ اینکه چطور او می‌تواند با حجم عظیمی از مشغله و مسئولیت در باشگاه استقلال کنار بیاید و به وظایفی که روی دوشش نهاده می‌شود، عمل کند، روشن نیست و به نظر می‌رسد راهبرد انتخاب او در این سمت نوعی اقدام پیشگیرانه ازسوی مسئولان باشگاه استقلال درراستای انتقاد‌های کمتر به بخش مدیریت است؛ وگرنه بعید است که با توجه به سوابق کاری شهریاری که تیم‌ها را با محوریت خود هدایت می‌کند، اجازه عرض‌اندام به شخص دیگری داده شود.

بازگشت باشکوه جباری

مجتبی جباری بعد از آنکه چهارگوشه زمین را بوسید و کفش‌هایش را آویخت، یک نوبت در زمان وینفرد شفر فرصت حضور دوباره در استقلال را پیدا کرد تا به عنوان دستیار این مربی آلمانی فعالیت کند؛ اتفاقی که هیچ‌گاه عملی نشد تا حالا جباری بعد از چند سال، بار دیگر در آستانه بازگشت به تیم محبوبش باشد. جباری از‌سوی مدیران باشگاه استقلال اختیار تام خواهد داشت تا در نقل‌و‌انتقالات و معرفی بازیکنان با‌استعداد به این تیم کمک کند و درواقع کمک‌حال پیتسو موسیمانه خواهد بود.

جباری قبل از ۸ محبوب

به نظر می‌رسد مدیران استقلال با انتخاب مجتبی جباری می‌خواستند تا حدودی صدای اعتراض روی سکو‌ها را خاموش کنند. به‌هرحال کادر فعلی مدیریتی آبی‌ها انواع‌واقسام شاهکار‌های ممکن را سر هواداران این تیم آورده‌اند و حالا مسابقات خانگی استقلال بیشتر در یک دیگ جوشان برگزار می‌شود.
حضور یک چهره محبوب ورزشی می‌تواند تا حدودی خشم هواداران را کنترل کند؛ اما در‌این‌بین یک نقطه مغفول مانده است. مجتبی جباری قبل از اینکه هشتِ محبوب باشد، هشتِ شاکی بوده و بین همه آبی‌ها به‌عنوان بازیکنی شناخته می‌شد که از همه‌چیز ایراد می‌گرفت. همه به‌خوبی می‌دانند که مدیریت‌کردن استقلال و پرسپولیس کار پرحاشیه‌ای است و اگر کسی می‌خواهد در این کار موفق باشد، باید خیلی مدیریت منعطفی داشته باشد؛ حال آنکه جباری چندان با این بُعد کار آشنا نیست و به نظر نمی‌رسد چندان اهل تعامل باشد.

نیم‌نگاه جباری به صندلی مدیرعاملی

به‌هرحال شاید در ظاهر، انتخاب جباری یک اقدام اصولی به نظر بیاید؛ اما باید دید که مدیریت ورزشی باشگاهی همچون استقلال چطور عمل خواهد کرد و آیا از سوی مدیران، جباری اختیار‌عمل دریافت خواهد کرد یا خیر! بعید است طول این دوران مدیریت به پایان فصل برسد و بیشتر هواداران آبی‌پوش پایتخت معتقدند خیلی زودتر از آنچه باید، رابطه بین هیئت‌مدیره و مدیران هلدینگ خلیج فارس با مجتبی جباری تیره‌و‌تار خواهد شد و این در‌حالی است که برخی دیگر از هواداران معتقدند جباری تمام جوانب را سنجیده و بی‌گدار به آب نزده است. احتمالا باید هدف هافبک محبوب استقلال بعد از مدیریت ورزشی، نشستن روی صندلی مدیرعاملی باشد.

شهر آرا