به گزارش خبرنگار مهر، نشریه رویترز در خبری به نقل از راسکاموس، سازمان فضایی روسیه اعلام کرد هدهد و کوثر همراه ۵۳ ماهواره کوچک دیگر با یک موشک سایوز ۲.۱ از مقر وستوچنی به مدار زمین پرتاب شدند. در این محموله ۲ ماهواره «یونوسفرM» نیز قرار داشتند که بخشی از سیستم فضایی رصد زمین خواهند […]

به گزارش خبرنگار مهر، نشریه رویترز در خبری به نقل از راسکاموس، سازمان فضایی روسیه اعلام کرد هدهد و کوثر همراه ۵۳ ماهواره کوچک دیگر با یک موشک سایوز ۲.۱ از مقر وستوچنی به مدار زمین پرتاب شدند. در این محموله ۲ ماهواره «یونوسفرM» نیز قرار داشتند که بخشی از سیستم فضایی رصد زمین خواهند بود.

کوثر یک ماهواره تصویربرداری از زمین با وضوح بالا و هدهد یک ماهواره کوچک ارتباطاتی است. در کنار آنها یک ماهواره ساخت دانشجویان روسی و چینی نیز به فضا ارسال شد. روسیه در فوریه سال جاری میلادی یک ماهواره تحقیقاتی ایرانی دیگر نیز به مدار زمین برد تا توپوگرافی کشور را از مدار زمین اسکن کند.

از سوی دیگر آسوشیتدپرس با اشاره به این عملیات نوشت: چنین پرتابی نشان دهنده همکاری‌های فزاینده بین مسکو و تهران است.

این نشریه خبری نیز به سابقه ارسال ماهواره‌های ایرانی با موشک‌های روسی از جمله پرتاب ماهواره خیام که به سفارش ایران در روسیه ساخته شده بود نیز اشاره کرده است. با انجام این پرتاب ایران و روسیه روابط خود در حوزه‌های مختلف را گسترش دادند.

این در حالی است که آسوشیتدپرس به نقل از مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران نوشته است: مسکو و تهران تصمیم دارند با شراکت گسترده استراتژیک روابط خود را پررنگ‌تر کنند. قرار است پزشکیان به روسیه سفر کند هرچند تاریخ آن مشخص نشده اما طبق اعلام کرملین این دیدار به زودی انجام می‌شود.

نشریه تایمز آو ایندیا نیز به پرتاب ماهواره‌های ایرانی واکنش نشان داد. طبق نوشته این نشریه ماهواره‌های کوثر و هدهد نخستین تلاش بخش خصوصی ایران برای پیشبرد فناوری فضایی است.

نشریه‌ای بی سی نیوز نیز در واکنشی به این خبر نوشت: پرتاب موفقیت آمیز ماهواره‌های ایرانی همراه موشک روسی پس از مجموعه‌ای از تلاش‌های ایران برای راه اندازی برنامه فضایی غیرنظامی خود در سال‌های اخیر انجام شده است.

نشریه‌های شرق الاوسط، عرب نیوز، کیف ایندپندنت، صدای آمریکا، الجزیره و واشنگتن پست نیز پرتاب ماهواره‌های ایرانی را منعکس کردند.

منبع: مـهر