مریم حیدرزاده نویسنده، شاعر، ترانهسرا و نقاش ایرانی است. علاقهمندان به حوزه ترانه مریم حیدرزاده را با سبک خاص و دکلمههایش میشناسند. او سابقه ترانهسرایی برای خوانندههای لس آنجلسی را دارد و اخیراً علیه شادمهر عقیلی دست به افشاگری زد.
بیوگرافی مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده متولد ۲۹ آبان ۱۳۵۶ در تهران و اصالتا اهل شهر تاریخی عقدا در استان یزد است. دو خواهر به نام های نرگس و مرضیه و یک برادر دارد. پدرش بازنشسته ارتش و مادرش کارمند است.
حیدرزاده دانشآموخته حقوق قضایی از دانشگاه تهران است.
او بیناییاش را در کودکی از دست داد.
علت نابینایی مریم حیدرزاده
حیدرزاده در این باره توضیح داده است: «سه و نیم ساله بودم و همه دنیا را مثل شماها می دیدم که متأسفانه چشمانم آب مروارید آورد. با اینکه به یک چشم پزشک پروفسور مراجعه کردیم، در عمل جراحی اعصاب پشت چشمم قطع شد تا ارتباط شبکیه با مغز از بین برود و من نابینا شوم. پزشک من پروفسور محمد صادقزاده اسکویی بود که فردای عمل جراحیام به آمریکا پرواز کرد و رفت. او بعدها متوجه نابینایی من شد و فقط گفت متأسفم!»
آغاز فعالیت هنری از کودکی
از ۳ سالگی نقاشی کردن را دوست داشته و از ۴ سالگی هم حرفهایش را قافیه بندی میکرده و سعی داشته به شکل آهنگینی سخن بگوید. او از ۸ سالگی شروع به سرودت اشعار کودکانه کرد.
در اثر آشنایی با یک استاد نقاش و مجسمه ساز موفق شده که آرزوی دیرینهاش، نقاشی کشیدن را تحقق ببخشد. او آموختن نقاشی را از تیر ۱۳۸۹ آغاز کرد و چنان که خود می گوید تا اسفندماه همان سال حدود ۱۴۰ قطعه آبرنگ کشید.
حیدرزاده تاکنون نمایشگاههای نقاشی زیادی برگزار کرده است.
اولین مجموعه شعر
اولین مجموعه شعر مریم حیدرزاده «پروانهات خواهم ماند» در اردیبهشت ماه سال ۷۷ زمانی که او ۲۱ ساله بود منتشر شد. این کتاب گلچینی از ترانههایی بود که حیدرزاده در تلویزیون میخواند که به همت نادر کاشانی به چاپ و نشر رسید.
نادر کاشانی یکی از تهیه کنندگان قدیمی تلویزیون اولین کسی بود که به قوت قلم حیدرزاده ایمان آورد و او را برای پاسخ دادن به نامه های برنامه شب های تابستان به تلویزیون آورد و باعث شد که استعدادهای حیدرزاده شناخته شود.
شکست عشقی و خلق ترانه «نفرین» محسن چاوشی
اولین قطعه از اولین آلبوم زیرزمینی محسن چاوشی به نام «نفرین» از سرودههای مریم حیدرزاده است.
مریم حیدرزاده درباره نگاه سرشار از نفرتی که در این قطعه به معشوق داشته، گفته است: «این ترانه برآمده از اتفاقی کاملا شخصی بود که در سال ۷۹ برای من رخ داد و این کمترین کاری بود که بعد از یک شکست وحشتناک از دستم برمیآمد.»
همکاری با خوانندگان لسآنجلسی و ممنوعالکاری
خوانندگان لسآنجلسی زیادی مانند ابی، مهستی، لیلا فروهر، داریوش، هنگامه، شادمهر، کامران و هومن، شهاب تیام و برخی دیگر از اشعار حیدرزاده در آثار خود بهره بردهاند. با این حال این همکاریها برای حیدرزاده خوشیمن نبود و باعث ممنوعالکاری ۸ ساله او شد.
همسر مریم حیدرزاده
مریم حیدرزاده مجرد است.
آثار
کتاب شعر
- پروانهات خواهم ماند / ۱۳۷۷
- ماه تمام من / ۱۳۷۸
- تقصیر من نبود / ۱۳۷۹
- من او ندارم / ۱۳۸۰
- نامههایی که پاره کردم / ۱۳۸۰
- نامههایی که پاره کردی / ۱۳۸۱
- دیگه میذارمت کنار / ۱۳۸۲
- اون یکی جز من داشت / ۱۳۸۴
- تو را در حضور همه دوست دارم / ۱۳۹۳
- قهوهات یخ نکند / ۱۳۹۹
آلبوم و قطعات دکلمه
- مثل هیچکس / ۱۳۷۷
- یاتو یا هیچکس / ۱۳۷۸
- به خاطر تولدت / ۱۳۷۹
- سال تحویل / ۱۳۹۵
- آبرنگ / ۱۳۹۶