فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت تیم ملی به چه کسی می‌رسد؟

فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت تیم ملی به چه کسی می‌رسد؟

به گزارش روزپلاس، تیم ملی فوتسال ایران نتوانست با هدایت وحید شمسایی، نتایج قابل قبولی در رقابت‌های جام جهانی کسب کند و در مرحله یک هشتم این رقابت‌ها پس از شکست ۴ بر ۳ برابر مراکش وداع زودهنگامی با این مسابقات داشت.

به دنبال این ناکامی، کمیته آموزش فدراسیون فوتبال و مسئولان کمیته فوتسال جلساتی را تشکیل دادند تا هم برای آینده این تیم تصمیم بگیرند و هم برنامه ریزی های خود را برای جام جهانی ۲۰۲۸ انجام دهند.

به این منظور دو جلسه در کمیته فوتسال با حضور مسئولان و پیشکسوتان این رشته برگزار شد و پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است که فدراسیون فوتبال تصمیم خود را مبنی بر عدم همکاری با وحید شمسایی گرفته است و طی روزهای آینده این خبر به صورت رسمی اعلام و پس از آن سرمربی جدید تیم ملی معرفی خواهد شد.

فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت به چه کسی می‌رسد؟

عملکرد شمسایی در تیم ملی

وحید شمسایی در دی ماه سال ۱۴۰۰ و پس از رقابت‌های جام جهانی جانشین محمد ناظم الشریعه شد. او که نخستین تجربه ملی خود را به عنوان سرمربی تجربه می‌کرد در اولین چالش، در جام ملت‌های آسیا در سال ۱۴۰۱ حضور پیدا کرد.

در این مسابقات، هرچند شاگردان شمسایی شروع موفقی داشتند و به نظر می‌رسید تیم ملی بتواند یک بار دیگر بر بام قاره آسیا بایستد اما در عین ناباوری شاهد این مساله بودیم که در دیدار نهایی و برابر ژاپن با نتیجه ۳ بر ۲ شکست خورد تا سامورایی‌ها تاج و تخت فوتسال ایران را از آن خود کنند و پرونده تیم ملی تحت هدایت شمسایی در سال ۱۴۰۱ به این صورت بسته شود.

تیم ملی در سال ۱۴۰۲ در مسابقات انتخابی جام ملت‌های آسیا شرکت کرد و جواز حضور در این مسابقات را با برتری برابر مالدیو، قرقیزستان و لبنان به دست آورد. اما در اواخر این سال، در دو دیدار تدارکاتی در ایران به مصاف روسیه رفت و در بازی اول ۳ بر ۲ به برتری رسید و در دیدار دوم با نتیجه ۶ بر ۲ مغلوب شد.

اما سال ۱۴۰۳ سالی بود که چالش‌های بزرگی پیش روی تیم ملی قرار داشت. تیم ملی در تورنمنت ویتنام شرکت کرد و شکست برابر مراکش زنگ خطری برای آینده این تیم بود.

شاگردان شمسایی سپس در جام ملت‌های آسیا حضور پیدا کردند و با وجودی که در چند دیدار، انتقادات زیادی به تیم وارد شد و به خصوص ساختار دفاعی این تیم مورد نقد قرار گرفت اما در نهایت توانست با قهرمانی در این بازی‌ها، هم جام قهرمانی را از ژاپن پس بگیرد و هم جواز حضور در جام جهانی را به دست بیاورد.

تیم ملی سپس در جام جهانی ازبکستان حاضر شد. شاگردان شمسایی در دور گروهی از سد ونزوئلا و گواتمالا عبور کردند و شروع خوبی داشتند. هرچند در این دو دیدار هم ساختار دفاعی تیم ملی با انتقادات گسترده‌ای مواجه بود. در دیدار سوم گروهی هم تیم ملی در دیداری که فرانسه برای شکست به میدان آمده بود توانست به برتری برسد و به عنوان تیم نخست راهی دور بعد شود.

اما در مرحله یک هشتم نهایی برابر مراکش تن به شکست داد و از دور مسابقات کنار رفت. این در حالی است که به گواه بسیاری از کارشناسان، تیم ملی ایران یکی از جدی ترین گزینه‌ها برای رسیدن به جمع ۴ تیم پایانی بود.

حال با پایان جام جهانی، ترافیک سنگین مسابقات ملی در سال ۱۴۰۳ به پایان رسید و مسئولان فدراسیون فوتبال و کمیته فوتسال باید به فکر آینده تیم ملی باشند. شواهد به گونه‌ای است که تیم ملی قرار است سرمربی جدیدی را به خود ببیند و رایزنی با سرمربیان مختلف دنبال شود. به نظر می‌رسد تنها چالشی که فدراسیون فوتبال برای پایان همکاری با شمسایی داشته باشد مساله نحوه فسخ قرارداد باشد.

گزینه‌های متعددی برای هدایت تیم ملی وجود دارد و اسامی مختلفی هم در این خصوص مطرح می‌شود که همگی گمانه زنی‌های رسانه‌ای است و پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است هنوز گزینه‌ای به طور جدی مطرح نشده است و اگر فدراسیون فوتبال بخواهد هدایت تیم ملی را به مربیان داخلی بسپرد با چند گزینه مواجه است.

فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت به چه کسی می‌رسد؟

محمد ناظم الشریعه و بازگشت عصر طلایی

یکی از گزینه‌هایی که به نظر می‌رسد می‌تواند هدایت تیم ملی را برعهده بگیرد محمد ناظم الشریعه است. ناظم الشریعه شهریور ۱۳۹۴ بود که به جای «خسوس کاندلاس» هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت و بعد از حدود ۶ سال کار در این تیم و کسب دو عنوان قهرمانی آسیا و یک مقام سوم جام جهانی جای خود را به وحید شمسایی داد.

ناظم الشریعه پس از تیم ملی ایران، یک سال هدایت تیم ملی عراق را برعهده داشت. در طول یکسال حضور ناظم الشریعه، تیم ملی عراق علاوه بر تغییر نسل، از رده ۵۸ به ۴۲ رنکینگ جهانی رسید و همچنین و در آسیا از پانزدهم به هشتم صعود کرد.

ناظم الشریعه سپس راهی کویت شد و هدایت این تیم را برعهده گرفت. وی هرچند مسیر موفقی را در کویت آغاز و دنبال کرد و به نظر می‌رسید این تیم بتواند در یک بازه بلندمدت با ناظم الشریعه، آینده روشنی داشته باشد اما مسائل پشت پرده و ناتوانی بازیکنان کویتی در هضم تمرینات سخت وی باعث شد حضور او در کویت با مشکلاتی مواجه شود و در نهایت به قطع همکاری منجر گردد.

فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت به چه کسی می‌رسد؟

محمد صانعی و نخستین تجربه بزرگسالان

یکی دیگر از گزینه‌های داخلی هدایت تیم ملی، محمد صانعی است. صانعی هم در سال‌های اخیر نشان داده است که می‌تواند پتانسیل کافی را برای هدایت تیم ملی داشته باشد. وی از جمله افرادی است که معمولاً به تیم‌های ملی فوتسال نزدیک بوده است و شناخت و تجربه بالایی در این خصوص دارد.

هرچند صانعی تجربه سرمربیگری در تیم ملی بزرگسالان را در کارنامه ندارد اما مدتی مربی تیم ملی بود و سرمربیگری تیم امید را هم برعهده داشت. علاوه بر این، تجربه مدیرفنی در تیم ملی بانوان را هم در اختیار دارد.

فوتسال ایران در آستانه تغییر دوباره/ نیمکت به چه کسی می‌رسد؟

محمد کشاورز با کارنامه موفق در گیتی پسند

کاپیتان پیشین تیم ملی و سرمربی کنونی تیم فوتسال گیتی پسند اصفهان هم از جمله سرمربیان موفق این روزهای فوتسال ایران است که می‌تواند به عنوان یک گزینه برای هدایت تیم ملی مطرح شود.

محمد کشاورز که پس از پایان دوران بازی، وارد عرصه مربیگری شد و هدایت گیتی پسند را برعهده گرفت. هرچند کشاورز در عرصه مربیگری تجربه زیادی ندارد اما موفقیت‌های او با گیتی پسند و کسب عنوان قهرمانی می تواند او را به عنوان گزینه آینده تیم ملی در نظر گرفت اما به نظر هم نمی‌رسد که مدیران این باشگاه به راحتی را جدایی کشاورز از تیمشان موافقت کنند.

دیگر گزینه‌ها

اسماعیل تقی پور که با تیم فوتسال مس سونگون عنوان قهرمانی لیگ برتر را به دست آورد و در سال ۲۰۲۳ از نگاه سایت فوتسال پلنت به عنوان بهترین سرمربی فوتسال جهان انتخاب شد هم از دیگر گزینه‌های هدایت تیم ملی می‌تواند باشد.

علی افضل هم که سابقه هدایت تیم‌هایی چون گیتی پسند و کراپ الوند را برعهده دارد دیگر گزینه نیمکت تیم ملی است.

در هر صورت، باید دید در نهایت فدراسیون فوتبال در خصوص ادامه همکاری با وحید شمسایی در عمل چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد و کدام سرمربی را روی نیمکت تیم ملی می‌نشاند.

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn