نوآورترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴ بر اساس شاخص جهانی نوآوری

شاخص جهانی نوآوری (GII) ۲۰۲۴، که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) منتشر شده است، ۱۳۳ اقتصاد را بر اساس توانایی‌ها و عملکرد نوآورانه آنها رتبه‌بندی می‌کند. گزارش امسال تغییرات در روند نوآوری جهانی را برجسته می‌کند و بر اقتصادهای نوظهوری که رهبران سنتی را به چالش می‌کشند، تمرکز دارد. در نقشه زیر امتیاز پایین‌تر با سایه‌های آبی تیره دیده می شود که با افزایش نمره به سبز و سپس زرد تبدیل می‌شوند.

روش‌شناسی

شاخص جهانی نوآوری، هر اقتصاد را بر اساس هفت رکن زیربنایی نوآوری اندازه‌گیری می‌کند که در مجموع شامل ۷۸ شاخص می‌شود. این موارد در جدول زیر خلاصه شده‌اند:

خروجی‌های دانش و فناوری درخواست‌های ثبت اختراع، تولید فناوری پیشرفته
سرمایه انسانی و تحقیقات تعداد پژوهشگران به ازای هر میلیون نفر جمعیت، سرمایه‌گذاران شرکتی جهانی در تحقیق و توسعه
پیچیدگی کسب و کار اشتغال دانش‌محور، همکاری تحقیق و توسعه دانشگاه و صنعت
پیچیدگی بازار تأمین مالی برای استارتاپ‌ها، سرمایه خطرپذیر دریافت شده
خروجی‌های خلاقانه درخواست‌های ثبت علامت تجاری، ارزش برند جهانی
زیرساخت عملکرد زیست‌محیطی، دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات
نهادها کیفیت مقررات، سیاست‌های کسب و کار

امتیاز کلی شاخص جهانی نوآوری، بر اساس میانگین امتیازات این هفت رکن محاسبه شده‌اند.

نوآورترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴

جدول ۲۰ کشور برتر این رتبه بندی را نشان می دهد. برای چهاردهمین سال متوالی، سوئیس به عنوان نوآورترین کشور جهان نام‌گذاری شد.

مشابه سال گذشته، ایالات متحده رتبه سوم را درشاخص جهانی نوآوری کسب کرد. این کشور بالاترین رتبه را در پیچیدگی بازار (رتبه ۱) و پیچیدگی کسب و کار (رتبه ۲) به دست آورد، اما نمره کلی آن به دلیل رتبه پایین‌تر در زیرساخت (رتبه ۳۰) کاهش یافته است.

یک موضوع کلیدی در شاخص جهانی نوآوری امسال، عملکرد فراتر از انتظار در نوآوری است که به کشورهایی اشاره دارد که نسبت به سطح توسعه خود، عملکردی بالاتر از حد انتظار دارند.

سه کشور برتر در این زمینه عبارتند از هند، مولداوی و ویتنام. هر سه این اقتصادها در طول ۱۴ سال گذشته از سال ۲۰۱۱ عملکردی فراتر از انتظار داشته‌اند.

سایر نکات کلیدی

شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۴ همچنین بینشی درباره وضعیت فعلی نوآوری جهانی ارائه می‌دهد. در ادامه برخی از نکات حائز اهمیت را مرور می کنیم:

پیشرفت فناوری: نرخ پیشرفت در فناوری‌های سبز از میانگین رشد دهه، عقب است. یکی از چالش های کلیدی، کاهش مصرف انرژی ابررایانه‌هاست.

پذیرش فناوری: ۵G، روباتیک و خودروهای الکتریکی همگی سطح نفوذ افزایش یافته‌ای را نشان می‌دهند.

تأثیر اجتماعی-اقتصادی: شاخص جهانی نوآوری پیشرفت مختلطی را گزارش می‌دهد که تا حدی به دلیل اثرات همه‌گیری کرونا است. به عنوان مثال، سطوح فقر بالاتر از سطوح ثبت شده در سال ۲۰۱۸ است، در حالی که امید به زندگی در سطح سال ۲۰۱۵ باقی مانده است.

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn