فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با «اطلاعات آنلاین: درباره اولویت های مهمی که دولت چهاردهم باید مدنظر داشته باشد، میگوید: اینکه ۶۰ درصد از مردم در انتخابات حاضر به رای دادن نشدند، موید این موضوع است که در جامعه مشکلات و کمبودهای زیادی وجود دارد. اما همه میدانند، دغدغه اصلی این روزها چیزی جز گرفتاری ناشی از مشکلات اقتصادی نیست. بنابراین باید گفت، ترمیم فضای کدر اقتصادی مهمترین مسالهای است که دولت آتی باید درصدد حل آن باشد.
نماینده ادوار مجلس در ادامه میافزاید: عبور از بحران اقتصادی در شرایطی محقق خواهد شد که مانعهای بیرونی و درونی برداشته شوند. یعنی دولت چهاردهم در قدم اول باید فضای تنازعی با نظام بین الملل را با ساز و کاری واقع بینانه به تعامل برساند تا بتوانیم از طریق داد و ستد با کشورهایی که در بازار اقتصاد جهانی تاثیرگذار هستند، مقدمات برون رفت از فضای شلختهِ اقتصاد فراهم شود.
به گفته وی، در کنار مانعهای بین المللی این مهم است که در مدیریت داخلی هم به هنگام تعیین ساز و کار اصول را در نظر بگیریم. یعنی دولت وقتی میخواهد وزیر، استاندار و … تعیین کند، حتما شایستگی را مدنظر قرار دهند تا کار دست کاردان بیفتد و در نتیجه، تصمیمهای کارشناسی اخذ شود و همچنین اجراها هم اجراهایی منطقی باشد تا شاهد مدیریتی تاثیرگذار باشیم.
وی می گوید: مساله مهمی که قطعا باید مورد توجه دولت و دستگاههای دیگر قرار بگیرد، این است که همصدایی میان ارگانها لازم است. یعنی اینطور نباشد که مجلس با دولت در بیفتد و دولتیها نمایندگان مجلس را غیرخودی قلمداد کنند. چون در اینصورت توان و پتانسیل کشور خرج رقابت و جدل شده و در این بین این منافع عمومی است که هدر میرود.
راکعی با اشاره به وعدههای عجیبِ برخی از کاندیداها می گوید: ای کاش قانون طوری نوشته شده بود که افراد نتوانند وعدههای توخالی بدهند. دولت چه با پزشکیان و چه با جلیلی با یکسری از توقعهای غیرمنطقی از جانب قشری از مردم روبرو میشود که به هیچ وجه عملی نیستند؛ بنابراین هر دولتی که روی کار میآید، باید در شروع کار وضعیت موجود را برای افکار عمومی تشریح و تفهیم کند تا از خطرِ وعدههای پوشالی در امان باشد.