چگونه پیجرها در لبنان منفجر شد؟! پاسخ به ۸ سوال در خصوص انفجارها در بیروت

به گزارش الجزیره، با وجود توضیحات ضد و نقیض در مورد چگونگی انجام چنین حمله‌ای، آنچه را که تاکنون در مورد این موضوع می دانیم به شما ارائه می دهیم:

۱- پیجر چیست؟

پیجرها یا بیپرها که بیشتر در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی محبوبیت داشتند، دستگاه‌هایی هستند که قادر به دریافت پیام‌های کوتاه و سیگنال‌های فراخوانی از طریق ارتباطات رادیویی بودند.

این دستگاه به دلیل سادگی، قابلیت اطمینان و توانایی دریافت پیام‌ها بدون نیاز به پوشش داده‌ای گسترده، به ویژه در دورانی که تکنولوژی تلفن همراه هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته بود، در میان نهادهای نظامی و نیمه‌نظامی محبوبیت داشتند.

در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی، پیجرها در شرایطی که دیگر ابزارهای ارتباطی شکست می‌خوردند یا در دسترس نبودند، اغلب توسط نیروهای نظامی استفاده می‌شدند. این دستگاه‌ها می‌توانستند در شرایط جنگی و مناطق دورافتاده که دسترسی به شبکه‌های تلفن همراه محدود است، به خوبی کار کنند (جزئیات بیشتر).

۲- چرا اعضای حزب الله از آن استفاده می‌کردند؟

دستگاه پیجر یک فناوری نسبتا قدیمی به حساب می آید که نمی تواند به اینترنت متصل شود و به همین دلیل برخلاف تلفن همراه یا تلفن های هوشمند احتمال نفوذ سایری را کاهش می‌دهد، به همین علت مورد استفاده نیروهای حزب‌الله بوده است.

هرچند استفاده از این دستگاه در لبنان رایج است و غیر از نیروهای حزب‌الله سایر شهروندان نیز از آن استفاده می‌کنند.

۳- چگونه دستگاه‌های پیجر منفجر شدند؟

هنوز زود است که بدانیم این دستگاه‌ها دقیقاً چگونه منفجر شده‌اند، به نظر می‌رسد در این پیجرها پیش از استفاده و عرضه تراشه‌ای کار گذاشته شده باشد، این تراشه از طریق امواج رادیویی ارسال شده از طریق پهپادهای پرتاب شده از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل فعال شده و یا خودشان منفجر می‌شوند و یا دمای باتری دستگاه را افزایش داده و باعث انفجار آن شدند.

گزارش رویترز به نقل از منابع لبنانی که مدعی شده است که حزب‌الله لبنان این پیجرها را به تازگی وارد کرده است این فرضیه را تقویت می‌کند.

نظریه دیگری را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از شرکت امنیتی لوبک اینترنشنال اعلام کرد که دلیل انفجار دستگاه های ارتباطی در لبنان به احتمال زیاد نرم افزار مخرب بوده است و این نرم افزار دمای باتری ها را افزایش داده است، که منجر به انفجار آنها شد.

۴- بیشترین مناطق مورد هدف کدامند؟

این حادثه امنیتی در جنوب لبنان و حومه‌های جنوبی بیروت متمرکز بودند، اما در واقع هیچ منطقه هدف‌گیری مشخصی وجود ندارد، زیرا افراد آلوده، صرف‌نظر از محل نگهداری‌شان، همه حاملان پیجر بودند.

مجروح شدن ۴ نفر در سوریه بر اثر انفجار در خودروی آنها در یک جاده تونلی در پایتخت دمشق نشان می دهد که مجروحان از اعضای حزب الله هستند زیرا وسایل ارتباطی آنها منفجر شده است.

۵- تا کنون چند نفر مجروح شدند؟

لحظاتی پس از آغاز توالی انفجارها، تعداد مجروحان تنها در لبنان به بیش از ۲۸۰۰ نفر رسید، همچنین در نتیجه این عملیات ۹ تن از جمله یک کودم به شهادت رسیدند.(جزئیات بیشتر)

۶- مقامات لبنان در مورد این حادثه چه گفتند؟

آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام لبنانی نوشت که این باور وجود دارد که هدف قرار دادن وسایل ارتباطی نتیجه حمله اسرائیل است.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع نزدیک به حزب‌الله اعلام کرد که وسایل ارتباطی منفجر شده بخشی از یک محموله جدید و مجهز به باتری‌های لیتیومی بوده و به نظر می‌رسد که در نتیجه گرمایش بیش از حد منفجر شده‌اند.

حزب‌الله لبنان بیانیه‌ای را درباره ماهیت و شکل انفجارهای امروز در لبنان صادر کرد و از تحقیقات خود درباره دلیل این انفجارهای همزمان خبر داد.

در بیانیه حزب الله لبنان آمده است: حدود ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر روز سه‌شنبه تعدادی از دستگاه‌های دریافت پیام «پیجر» که توسط تعدادی از کارگران واحدها و مؤسسات مختلف حزب‌الله مورد استفاده قرار گرفته بود، «به شکل مبهمی منفجر شدند» و طی آن یک دختربچه و ۲ برادر ما کشته و تعداد زیادی نیز زخمی شدند. ‌(جزئیات بیشتر)

۷- واکنش رژیم “اسرائیل” چه بوده است؟

یکی از مقامات ارشد سابق سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) تایید کرد که منفجر کردن دستگاه های ارتباطی صدها نفر از اعضای حزب الله یک نقض امنیتی و اطلاعاتی بی سابقه بوده است.

یدیعوت آحارونوت نیز گزارش داد، مشاور نتانیاهو دقایقی پس از انتشار توییتی که در آن به مسئولیت اسرائیل در حملات بیروت اشاره کرده بود، آن را پاک کرد.

دفتر نخست وزیر بنیامین نتانیاهو از وزرا خواست تا درباره انفجار دستگاه های ارتباطی در لبنان مصاحبه و اظهار نظر نکنند.

۸- واکنش‌های جهانی

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان گفت: «همیشه خطر عواقب تشدید تنش در لبنان وجود دارد».

در پی حادثه تروریستی عصر امروز در لبنان، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن شهروندان لبنانی را به شدت محکوم کرد.

عراقچی همچنین ضمن عرض تسلیت و اعلام همبستگی با دولت، ملت و خانواده شهدا و مجروحان این حادثه، برای ارایه هر گونه کمک و مساعدت برای درمان مجروحان یا انتقال آنها به تهران اعلام امادگی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به مجروح شدن امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این حادثه تروریستی، ضمن تشکر از اقدامات درمانی فوری دولت لبنان، جویای آخرین وضعیت درمان ایشان شد.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد عملیات جنایتکارانه اشغالگران اسرائیلی با منفجر کردن دستگاه‌های ارتباطی در لبنان، جنایتی جنگی است که منجر به وارد کردن آسیب به تعداد زیادی از غیرنظامیان که در خانه‌های خود در امان بودند، شده است.

جهاد اسلامی افزود: ما اطمینان کامل داریم که حزب الله می تواند این ضربه جنایتکارانه و پیامدهای آن را به سرعت مهار کند و متناسب با ابعاد این جنایت و هدف قرار دادن غیرنظامیان، به دشمن پاسخ خواهد داد.

سایر گروه‌‌های مقاومت فلسطین و همچنین انصارالله یمن نیز این حادثه را محکوم کردند.

منبع خبر: رکنـا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn