به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، رئیس جدید بورس کیست؟، از سوابق کاری حجت اله صیدی تا اظهارات مجید عشقی(ویدئو) و پشت پرده جدید ماجرا در ادامه بیشتر بخوانید. هفته گذشته خبر شوکه کننده ای همه مردم را در بهت فرو برد. بورس گل به خودی زد و مبالغ زیادی از پول های بی زبان را به خودی ها وام داد و کاشف به عمل آدم که شخص اول وام گیرنده، مجید عشقی بوده است. پس از ترکاندن بمب خبری در رسانه ای، نهایتا عشقی استعفا کرد و اکنون در اندیشه معاصر ضمن معرفی رئیس جدید سازمان بورس، از پشت پرده هایی صحبت خواهیم کرد.
حجتاله صیدی به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار منصوب شد. او به جای مجید عشقی و به عنوان هفتمین رئیس سازمان وارد ساختمان نبش قائم مقام میشود. مشخص است تحویل گرفتن ویرانه حال حاضر بازار، مسئولیت بسیار سنگینی را ایجاد میکند که برای پیشبینی و ترسیم آینده، سوابق صیدی را بررسی خواهیم کرد.
سوابق تحصیلی رئیس جدید
تحصیلات آکادمیک صیدی قابل دفاع است. وی تمام مقاطع خود را در رشته حسابداری و در دانشگاه علامه طباطبایی گذرانده است. لازم به ذکر است رئیس سابق سازمان بورس، مدرک ارشد خود را از دانشگاه امام صادق و دکتری خود را از پیام نور اخذ کرده است.
همچنین صیدی دارای مدارک حرفهای Business Accountant و CIMA از انجمن حسابداران خبره انگلستان است که وی را به یک شخصیت برجسته علمی بدل میکند.
سوابق کاری رئیس جدید
او عمده فعالیتهای خود را در بخش بانکی کشور مشغول به فعالیت بوده و در شرکتهای سرمایهگذاری بورسی نیز انجام وظیفه کرده و دارای تجربیات ارزشمندی در این حوزه است:
· عضویت موظف در هیأت مدیره بانک صادرات ایران و معاون بینالملل
· مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی
· قائممقام مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر
· نایب رئیس هیأتمدیره شرکت ایران خودرو
· سرپرست حسابرسی در مؤسسه حسابرسی بنیاد مستضعفان
· مدیرعامل بانک صادرات ایران
· عضو هیئت مدیره شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر
· عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری بانک مسکن
· عضو هیئت مدیره شرکت بیمه کوثر
· رئیس هیئت مدیره شرکت سیمان سپاهان
· رئیس هیئت مدیره شرکت سیمان کردستان
پر رنگترین قسمت کارنامه صیدی
به عقیده اکثر کارشناسان، صیدی عملکرد خارقالعادهای در بانک صادرات از خود به یادگار گذاشت.
او بانک صادراتی را که در زیان غرق شده بود تحویل گرفت و به پشتوانه جرائم، وجوه التزام و صد البته تجدید ارزیابی داراییها نجات داد.
اظهارات مجید عشقی
اولین واکنش بورس به استعفای عشقی
واکنش اولیه بازار سرمایه به استعفای رییس سازمان بورس به شکل منفی شدن برخی نمادهای بورسی بروز یافته اما فرابورس رشد کرد. به نظر میرسد روند منفی در روزهای آینده میتواند با تصمیمات مثبت دولت برای تقویت صنایع و شرکتهای بورسی و معرفی رییس جدید بورس تغییر کند.
پس از آنکه سازمان بازرسی در نامهای به وزیر اقتصاد اعلام کرد که رییس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس از محل منابع این سازمان ۱۰.۵ میلیارد تومان وام ۴ درصد دریافت کردهاند و وزیر اقتصاد خواستار بررسی این موضوع شد امروز مجید عشقی ـ رییس سازمان بورس از سمت خود استعفا کرد.
قرار است امروز به صورت فوق العاده جلسه شورای عالی بورس برای رسیدگی به استعفای عشقی برگزار شود. از افرادی مثل حجت اله صیدی، دهقان دهنوی و شاپور محمدی به عنوان گزینههای احتمالی ریاست سازمان بورس نام برده میشود.
همزمان با این اتفاق دامنه نوسان بورس که در هفتههای گذشته از ۶ به ۲ درصد کاهش یافته بود، امروز به ۳ درصد افزایش یافت.
اولین واکنش بازار سرمایه به استعفای مجید عشقی، منفی شدن برخی نمادهای بزرگ بود که مقدار اندکی بر شاخص کل اثر منفی ایجاد شد. به طوری که تا ساعت ۱۱:۴۵ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۰.۳۳ درصد ۷۱۴۷ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۱۰۲ هزار واحد رسید.
تا ساعت تنظیم این گزارش ۱۸۹ هزار معامله به ارزش ۳۴۹۰ میلیارد تومان در بازار سرمایه انجام شد.
فرابورس ایران برخلاف بورس تا قبل از ساعت ۱۲ به میزان ۰.۱۳ درصد افزایش یافت که ۲۸ واحد رشد کرد و به ۲۱ هزار و ۲۶۴ واحد رسید.
پشت پرده جدید ماجرا
به گزارش اندیشه معاصر، مجید عشقی که خبر استعفای او با سروصدای زیادی همراه شده، روی کار آمدنش هم بیحاشیه نبوده است. شاید یکی از حواشی بزرگ در آن مقطع زمانی مربوط به محل تحصیل او بود که به مانند بسیاری از افرادی که در دولت رئیسی سمت گرفتند، عشقی نیز دانشآموخته دانشگاه امام صادق است. وی دانشآموخته دکترای مالی دانشگاه پیام نور تهران است و نظرات و گرایشاتش شباهت زیادی به حامد سلطانینژاد دارد.
پنجشنبه هفته گذشته بود که انتشار تصویر نامه سازمان بازرسی به وزیر اقتصاد با واکنشهای بسیاری همراه شد. محتوای نامه نشان میداد که پنج عضو شورای عالی بورس با مصوبهای ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به خودشان وام دادهاند!
بیشترین مبلغ این وام به مجید عشقی، رئیس هیات مدیره سازمان بورس اختصاص یافته و مبلغ آن ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان با دوره بازگشت ۱۰ ساله و سود چهار درصد است.
خط و نشان همتی برای مدیران بورسی
آنچه به این ماجرا رسمیت داد، واکنش عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد به «نامه سازمان بازرسی کل کشور» بود که در یک توییت، تاکید کرد: «برای حذف رانتها آمدهایم و اجازه ویژهخواری نمیدهیم». بر اساس دستور صریح «عبدالناصر همتی»، مدیران بورس ملزم به انتشار مستندات و دلایل این تصمیم شده اند. همتی همچنین مرکز بازرسی وزارت امور اقتصادی و دارایی را به پیگیری موضوع و نظارت بر انجام اقدامات لازم مکلف کرد.
وزیر اقتصاد در این دستور خواستار رسیدگی به پرداخت وام قرضالحسنه هیات مدیره بورس شد.
هرچند مجید عشقی در واکنش اولیه خود به این ماجرا آن را یک «دروغ بزرگ» خواند، اما این رسوایی که رسانهها از آن بهعنوان «وام عشقی» نام میبرند، در نهایت به استعفای او منجر شد.
بعد از انتشار خبر وام عشقی، واکنشها به آن بالا گرفت؛ هرچند خود مجید عشقی آن را دروغ بزرگ خواند اما محمدپور، عضو ناظر شورای عالی بورس، وام میلیاردی با سود چهار درصدی را یک تخلف دانست؛ ماجرایی که صدور دستور مهم همتی را به دنبال داشت.
زوایای جدید از وام مجید عشقی
رفته رفته زوایای جدیدی از وام میلیاردی مدیران بورسی افشا شد. یکی از اشخاصی که در این باره اظهار نظر کرد، عضو ناظر پیشین شورای عالی بورس بود.
محسن علیزاده درباره جزئیات تصویب وام میلیاردی رئیس سازمان بورس و اعضای هیات مدیره این سازمان در جلسه شورای عالی بورس، اظهار داشت: «تاریخ مصوبه پرداخت وام به اعضای هیات مدیره سازمان بورس اوراق بهادار در شورای عالی بورس هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ است و این تاریخ دقیقاً یک روز پس از اتمام مأموریت اینجانب به عنوان ناظر در شورای عالی بورس است، اما به نظر میرسد این مصوبه به پیشنهاد دبیر شورای عالی بورس یعنی آقای عشقی، رییس سازمان بورس برای اعضای هیات مدیره سازمان بورس مطرح و تصویب شده است.» /اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.