سعید مُعیدفر، جامعه شناس در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به مشارکت حداقلی مردم در دور اول انتخابات ریاست جمهوری گفت: این اتفاق حرکتی است که به تدریج شکل گرفته است و این روزها شاهد نتایج آن هستیم، البته شاید به طور پیوسته در انتخابات بعدی هم ادامه یابد.
این دانشیار بازنشسته گروه جامعهشناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه افزود: از یک سو، مردم باید متوجه انتخاب خود باشند تا انتخاب اشتباهی نداشته باشند. از سوی دیگر، چون موانع زیادی پیش روی توسعه قرار دارد، پس هر شرایطی که در حوزههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی به وجود میآید، تاوانش را باید دست اندرکاران بدهند. چون مردم هیچ تقصیری در ناکارآمدی و ناکامیها ندارند.
به گفته وی، نظام تصمیم گیری باید به مطالبات عمومی توجه کند و در راستای آرامش جامعه تلاشی بی وقفه داشته باشد.
وی گفت: اگر گسست میان مردم و حاکمیت به وجود بیاید، نتیجهای بسیار مهم و قابل تاملی خواهد داشت. به همین دلیل باید از هر حرکت یا تصمیمی که موجب ناامیدی در جامعه و بی اعتمادی مردم به سیستم میشود، باید دوری کرد. مردم سرمایه مهمی برای هر کشور به شمار می آید. باید نسبت به حفظ این سرمایه تلاش مضاعفی صورت گیرد و بی توجهی به این امر با هیچ متر و معیاری توجیه نمیشود.
به گفته معیدفر هیچ اولویتی برای نظام تصمیم گیری مهمتر و واجبتر از این نیست که اعتمادِ مردم و البته آرامش مردم و امید به زندگی را حفظ کند. یعنی اگر این شاخصها با بی توجهی تصمیم گیران مواجه شوند، هیچ دست آوردی حاصل نخواهد شد.