امدادرسانی‌ها و تامین ایمنی در مقابله با بلایای طبیعی کجاست؟

اطلاعات نوشت: ایران به لحاظ موقعیت و جغرافیای خاص و همچنین دخالت انسان در اکولوژی و آسیب به محیط زیست ناشی از ضعف مدیریت، سالهاست به کشوری مستعد انواع و اقسام بلایای طبیعی و حتی انسان ساز نظیر آتش سوزی جنگل ها بدل شده است که بر همین اساس راه اندازی تشکیلاتی برای ساماندهی خدمات به آسیب دیدگان احتمالی، امری لازم و ضروری است و این همان موضوعی است که مسئولان هم بر آن تاکید دارند اما در مقام عمل،خبری از اجرای آن نیست.

طی سال های گذشته به دلیل تخریب محیط زیست به ویژه مناطق جنگلی در اقصی نقاط کشور وهمچنین تعلل در لایروبی رودخانه ها و ساخت و سازهای غیر مجاز،شاهد وقوع سیلاب هستیم که متاسفانه تاکنون اقدام موثری برای جامعیت بخشی در روند امدارسانی ها به عمل نیامده است و بر همین اساس در اکثر مواقع مردم از شرایط امدادرسانی انتقاد دارند در حالی که هم به اعتقاد کارشناسان و هم مسئولان می توان با راه اندازی یک تشکیلات ،به طور منسجم وارد این عرصه شد و در مدیریت حوادث یکپارچگی ایجاد کرد. 

محمدجعفر میعاد فر رئیس سازمان اورژانس کشور چندی قبل با تاکید بر این که بر اساس گزارش جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی، ایران جزو ۱۰کشور بلاخیز جهان است ،تاکید کرده بود که ایران از حیث خطرات بلایای طبیعی در سطح خطر ۸از ۱۰قرار دارد که حساسیت کار نیروهای امدادی و از جمله اورژانس را در کشور نشان می دهد.

وی همچنین افزوده بود که بیش از ۵۰نوع بلایای طبیعی در جهان شناخته شده، که بیش از ۳۰نوع آن تاکنون در ایران به وقوع پیوسته است.
این سخنان میعاد فر به عنوان سکاندار یکی از نهاد  های مهم امدادرسانی از ضرورت انسجام بخشی کمک ها هنگام وقوع حوادث طبیعی دارد.

تاکید استاندار تهران

استاندار تهران دیروز تاکید کرد:  آتش نشانان جان و مال و امید مردم را نجات می دهند که برای انجام بهتر مأموریت‌هایشان نیازمند تشکیل سازمان ایمنی کشوری و تأمین تجهیزات هستیم.

علیرضا فخاری افزود:ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه ای که منجر به کاهش حوادث شود، بر کسی پوشیده نیست اما این نقش را باید در سطح جامعه پررنگ تر ببینیم. من معتقدم آموزش خود ایمنی باید از مدارس ابتدایی آغاز شود.

وی گفت: همه ما در هر شرایطی سعی می‌کنیم جان خود را حفظ کنیم. همه جامعه شناسان معتقدند نخستین نیاز بشر امنیت است که اگر تأمین شود سبب تداوم زندگی می شود. بنابراین ما می توانیم ایمنی را در آموزش ها ارائه بدهیم.

استاندار تهران با بیان این که فهم و درک مشترک از هر موضوعی مهم است که باید همه افراد و دستگاه‌ها در زمینه ایمنی مورد بررسی قرار دهند،ادامه داد: نقص برخی قوانین سبب می شود نتوانیم ماموریت  های خودمان را انجام دهیم که این مساله باید حل شود. همچنین تجهیزات و امکانات مورد نیاز باید تامین شود تا در این زمینه دیگر کمبود وجود نداشته باشد. در سراسر کشور و حتی کوچکترین آبادی‌ها هم نباید در زمینه ایمنی کمبود داشته باشند.فخاری با تاکید بر این که باید یک سازمان واحد در زمینه آتش و ایمنی ایجاد شود ،ادامه داد: در دستور کار داریم که از مواد اطفای حریق بهتر، تجهیزات به روزتر و … که شرکت های دانش بنیان داخلی تولید می‌کنند استفاده کنیم؛ اما در  این زمینه نیازمند مدیریت واحد هستیم.

ایمنی در شهر یکی از ارکان حقوق بشر است

معاون پیشگیری و حقوق عامه دادستانی تهران هم گفت: شهر ایمن یکی از ارکان حقوق بشر است که فاکتورهای زیادی دارد که همه دستگاه‌ها باید در جهت اجرای آن وظایف خود را انجام دهند.

ولی الله محمودی افزود: بحث ایمنی و شهر ایمن یک حق حقوق بشری و مهم است. ما باید نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم. شهر ایمن فاکتورهای زیادی دارد که لزوم آن یکپارچگی در مدیریت است. تمامی مسئولان ایمنی شهر باید تحت مدیریت واحد قرار گیرند تا این هدف محقق شود. حفظ جان و مال مردم در قانون اساسی هم آمده است و همه دستگاه‌ها در آن نقش دارند.

محمودی با بیان این که ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن در دستورکار قوه قضاییه است، ادامه داد: در سطح کشور تعداد این ساختمان‌ها قابل توجه است و همانند بمب ساعتی در شهرها هستند. در هر شهری کسی نمی‌تواند ادعا کند ملک من است اگر آتش بگیرد و من بمیرم به کسی ارتباطی ندارد زیرا این مساله روی همسایگان هم تاثیر می‌گذارد.

وی افزود: دستگاه قضایی متولی صیانت از حقوق عامه و جان و مال مردم است و دادستانی تهران هم در این حوزه عزم جدی برای برخورد دارد. یکی از موضوعات، نظارت بر ساخت و سازهاست که مورد توجه قرار نگرفته است و باید اقدامات مناسب انجام شود.

معاون پیشگیری و حقوق عامه دادستانی تهران افزود: بهترین راهکار کاهش بلایای طبیعی، پیشیگری است که باید با انجام اقداماتی مثل فرهنگ سازی، بازرسی مستمر اماکن مختلف و تدوین اجرای آیین نامه ایمنی انجام شود.ما معاونت پیگیری و حمایت از تولیدکنندگان را در دادستانی داریم  که در آن تولیدکنندگان می‌توانند درخواست خود را ارائه کنند تا آتش نشانی‌های کشور  تجهیزات کامل را در اختیار داشته باشند. اگر دستگاهی در زمینه تامین تجهیزات مشارکت نمی‌کند از سازمان آتش‌نشانی می‌خواهیم آن ها را به دادستانی معرفی کند تا برخورد قضایی انجام شود.

مسعود احمدی مدیرکل محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور هم با بیان این که ۱۴۳۰شهر در کشور داریم و آتش نشانی‌ها در کشور سالانه ۲۵۰هزار عملیات انجام می‌دهند، افزود: در مجموع ۱۸۵۰ایستگاه آتش نشانی در کشور داریم. همچنین ۱۲۰شهرداری بالای ۱۰۰هزار نفر جمعیت داریم که این‌ها واجد داشتن سازمان واحد آتش نشانی هستند.

وی افزود:سالانه ۲۵۰هزار عملیات در حوزه آتش نشانی‌های کل کشور انجام می شود که این عدد بسیار بالاست. بنابراین باید در این زمینه اقدامات مناسب انجام شود تا جان شهروندان کمتر به خطر بیفتد.

محمدی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران  هم گفت: در آتش‌نشانی‌های کشور بیش از ۲۰۰۰دستگاه خودرو کم داریم همچنین بیشتر خودروها به سن ۳۰سالگی و فرسودگی رسیده‌اند که نیازمند بودجه ملی در این زمینه هستیم.از سویی دیگر متاسفانه در حوزه ایمنی آموزش شهروندی، امور دانشگاهی، ایمنی ساختمان‌ها، پیشگیری و … چیزی در حوزه ایمنی وجود ندارد.

منبع: اطلاعات انلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn