به گزارش زیرنویس، سوهان خانگی : یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که به ویژه در شهر قم تهیه میشود و شهرت بسیاری دارد. این شیرینی معمولاً از مواد اولیهای چون آرد گندم، شکر، کره یا روغن حیوانی، زعفران، هل، و مغزهای مختلف مانند پسته تهیه میشود.
طرز تهیه سوهان خانگی به شرح زیر است.
مواد لازم:
آرد جوانه گندم: ۲ پیمانه
شکر: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
روغن حیوانی یا کره: ۱ پیمانه
زعفران حلشده در آب: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۱ قاشق چایخوری
مغز پسته خرد شد: به میزان لازم
طرز تهیه سوهان خانگی:
آب و شکر را در یک قابلمه بزرگ مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر به طور کامل در آب حل شود. سپس بگذارید شربت به جوش بیاید.
زعفران حل شد و هل را به شربت اضافه کنید و مخلوط کنید.
در یک قابلمه دیگر، آرد جوانه گندم را روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفت شود و کمی تغییر رنگ دهد.
روغن حیوانی یا کره را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
شربت گرم را کمکم به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و همزمان خوب هم بزنید تا مخلوط به یکدست شود.
این مخلوط را به طور مداوم هم بزنید تا غلیظ شود و رنگ آن تغییر کند.
وقتی مخلوط به قوام مناسبی رسید و شروع به جدا شدن از دیوارههای قابلمه کرد، مغز پسته خرد شد را اضافه کنید و مخلوط کنید.
مخلوط سوهان را روی یک سطح صاف که از قبل چرب کردهاید پهن کنید و با استفاده از یک کاردک یا چاقو آن را به شکل و اندازه دلخواه برش دهید.
بگذارید سوهان خنک شود و سپس آن را در ظرفهای مناسب بستهبندی کنید.
دمای حرارت باید ملایم باشد تا سوهان نسوزد.
هم زدن مداوم و یکنواخت مواد برای دستیابی به بافت مناسب سوهان بسیار مهم است.
میتوانید از مغزهای دیگری مثل بادام نیز استفاده کنید.
سوهان را در جای خنک و خشک نگهداری کنید تا تازگی و طعم آن حفظ شود.
با رعایت این مراحل، میتوانید سوهان خانگی خوشمزه و باکیفیتی تهیه کنید.
منبع: عصر ترکیه