به گزارش زیرنویس، بر اساس این گزارش، پایانه مرزی مهران با انتقال ۵۲ درصد زائران ایرانی همچنان انتخاب نخست مردم برای خروج از کشور است و پس از آن، مرزهای شلمچه با ۲۵ درصد، خسروی با ۱۴ درصد، چذابه با ۷ درصد، تمرچین و باشماق هر کدام با یک درصد مرزهای مبادی سفر هستند.
این گزارش حاکی است، مرز شلمچه با سهم ۳۹ درصدی اولویت نخست زائران غیرایرانی برای ورود به کشور عراق است و مرزهای مهران با ۲۳ درصد، تمرچین با ۱۳ درصد، باشماق با ۱۱ درصد، چذابه با ۱۰ درصد و خسروی نیز با ۴ درصد دیگر مرزهای منتخب زائران غیرایرانی برای خروج از کشورمان بودهاند.
بر مبنای گزارش مرکز مدیریت راههای کشور، تا پایان روز گذشته ۶۱۴ هزار و ۹۹۰ زائر ایرانی و غیرایرانی در مسیر بازگشت از مرزهای اربعینی وارد کشورمان شدهاند که از این تعداد ۹۱ درصد زائران ایرانی و ۹ درصد نیز غیرایرانی بودهاند.
بر پایه این گزارش، ۵۰ درصد زائران ایرانی مرز مهران را برای بازگشت به کشور انتخاب کردهاند و مرزهای شلمچه با ۲۹ درصد، خسروی با ۹ درصد، چذابه با ۸ درصد و باشماق و تمرچین هر کدام با ۲ درصد پذیرای زائران برای ورود به کشور بودهاند.
زائران غیرایرانی نیز در مسیرهای بازگشت از کشور عراق به ترتیب مرزهای شلمچه، باشماق، تمرچین، مهران، چذابه و خسروی را برای ورود به خاک ایران برگزیدهاند.
از ابتدای اجرای طرح اربعین از روز ۱۶ مرداد تا روز شنبه ۲۷ مردادماه، تقاضای زائران برای استفاده از ناوگان حملونقل عمومی در مسیرهای رفتوبرگشت ۲۰ درصد بوده و ۵۴۶ هزار و ۱۵۵ زائر از طریق ۲۷ هزار و ۵۸۸ سفر جابهجا شدهاند.
بر اساس این گزارش، استانهای تهران، اصفهان، قم و فارس به ترتیب بیشترین سهم را اعزام زائران در بین استانهای کشور داشتهاند.
گبین مرزهای اربعینی ۶۱ درصد زائران از طریق ناوگان حملونقل عمومی به مرز مهران منتقل شده و پس از آن مرزهای شلمچه، خسروی، چذابه، تمرچین و باشماق در جایگاههای بعدی قرار دارند.
آماده باش کامل بخش های هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی برای موج بازگشت زائران به کشور
سید کمال هادیان فر، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در اربعین امسال ۳۱ درصد زائران از ناوگان حمل و نقل عمومی و ۶۹ درصد از خودرو شخصی استفاده می کنند.
وی افزود: دو پیک رفت تا امروز تجربه شده است و پیک سوم رفت زائران فردا آغاز می شود.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در پایانه های مسافری، اتوبوس و بلیت با نرخ مصوب به اندازه کافی موجود است. همچنین ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) که ۸۰ درصد زائران را در بر می گیرد نیز عملکرد خوبی دارد.
هادیان فر گفت: نزدیک به ۲۵ درصد زائران مشرف شده، به میهن بازگشته اند که نشان دهنده اعتماد مردم به اطلاعیه های ستاد اربعین است و جای تقدیر و تشکر دارد.
وی اظهار کرد: از روز جمعه شرایط برای افزایش موج برگشت وجود دارد و بخش های هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی در آماده باش کامل قرار دارند.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳ هزار پرواز رفت و برگشت زائران به خوبی مدیریت شده است، تاکید کرد: آنچه باید به آن اهتمام داشته باشیم زمان بازگشت زائران است تا دولت عراق هم بتواند به زائران خدمات رسانی مطلوب داشته باشند.
به گفته هادیان فر ۵۱ درصد زائران از مرز زمینی مهران تردد می کنند، به همین خاطر زائران باید بازگشت خود را مدیریت کرده و به روز آخر موکول نکنند. زیرا کشور عراق هم با محدودیت هایی مواجه است و با همکاری باید شرایط را برای بازگشت زائران هموار و به دولت عراق کمک کرد.
وی تصریح کرد: اولویت وزارت راه و شهرسازی و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این است که سفرهای اربعین باید ایمن، ارزان و آسان باشد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسای یادآور شد: روزانه دو رام قطار برای کرمانشاه در نظر گرفته شده است و بیشترین توان را برای ایستگاه خرمشهر قرار گرفته است. زیرا پیشبینی ما جابهجایی ۶۰۰ هزار زائر با حمل و نقل ریلی است و به همین میزان بلیت فروخته شده است و نزدیک ۴۵ درصد این زوار از خرمشهر تا شلمچه را از ریل استفاده می کنند.