«دولت وفاق ملی» خود را دولت همه ملت ایران می‌داند |

به گزارش خبرنگار مهر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران در مراسم بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی گفت: به دنبال سوگندی که یاد کردم فرصتی است که نسبت به شرایط خطیر زندگی مردم آگاه شویم، فرصت اصلاح رویکردها و حکمرانی، فرصت برخوردهای ناپسند با قدرت‌های جهانی با مردم دلاور ایران، فرصت برآمده از انتخابات جهت همکاری ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است.

«دولت وفاق ملی» خود را دولت همه ملت ایران می‌داند

وی‌افزود: دولتی که امروز به مجلس معرفی شده است از دولت وفاق ملی است و همانگونه که در مراسم تحلیف گفتم دولت وفاق ملی، خود را دولت همه ملت ایران می‌داند.

پزشکیان تاکید کرد: دولت وفاق ملی موظف به تأمین حقوق شهروندی همه مردم ایران و ملتزم به تأمین حقوق منافع ملی است. التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم انداز سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه، محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و ارکان نظام خواهد بود. آنچه که امروز در میان روند همکاری دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز می‌شود آزمون عرصه این همگرایی و همکاری است.

پزشکیان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب به صراحت اعلام کردند که توفیق دولت، موفقیت نظام است؛ لذا چه توفیقی بالاتر از کم کردن تهدیدها و مخاطرات کشور و کاستن از رنج‌ها معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان قشرهای مختلف مردم است.

رئیس قوه اجرایی کشور بیان داشت: چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام مشترک و همدلانه همه قوا برای پاسخگویی به خواسته مردم است، لذا اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی‌ها و ناامیدی‌های فزاینده شکل می‌گیرد که حاصل آن زوال امید و نابودی سرمایه‌هاست.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هم اکنون کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سختی قرار دارند. بی‌عدالتی و ناترازی در بخش‌های چارچوب اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، آموزشی و فرهنگی همه را در بر گرفته است.

تدابیر و رویه‌های جاری قادر به حل مسائل نیستند

پزشکیان گفت: مسائل جامعه مزمن شده و تدابیر و رویه‌های جاری قادر به حل مسائل نیستند. مردم احساس نارضایتی دارند، ما را پاسخگوی نیازهای خود نمی‌بینند و بی میلی آنان برای مشارکت در انتخابات نشانه‌ای از دلسردی‌هاست.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: همچنان مردم ما نشان دادند که به کشورشان علاقه دارند و اگر رویه اثربخشی برای حل مشکلات به کار گرفته شود با تمام وجود در صحنه حاضر خواهند شد.

وی ادامه داد: رسالت دولت چهاردهم، تأمین آموزش عادلانه و با کیفیت برای همه مردم، صرف نظر از جنسیت، قومیت، مذهب و منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، توسعه زیرساخت‌ها، تحصیل و تأمین منابع لازم برای تحقق اهداف، تنظیم‌گری و وضع مقررات ضروری، تأمین امنیت و تقویت اقتدار ملی است.

پزشکیان بیان کرد: برقراری و تنظیم مناسبات بین‌المللی با رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، مبارزه با دشمنان عزت، اقتدار و استقلال کشور، آبادانی سرزمین و توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد محیط اجتماعی برای رشد فضائل از دیگر رسالت‌های دولت چهاردهم است.

رئیس قوه اجرایی با بیان اینکه اصول و ارزش‌هایی که ما به آن معتقدیم، رسالت ما و چشم‌انداز ماست، اظهار کرد: بر اساس فرمایش حضرت علی (ع) مبنای درستی یک حکومت، آن چیزی است که مردم پشت آن حکومت و قدرت می‌گویند، است.

وظیفه حاکمیت، عمل صالح، یعنی رضایت مردم است

پزشکیان افزود: وظیفه حاکمیت، عمل صالح، یعنی رضایت مردم است؛ این اصلی است که ما با تمام وجود به آن معتقدیم. آنچه باعث می‌شود، هوای مردم را نداشته باشیم، هوای نفس است.

رئیس جمهور بیان کرد: هیچ دین و باوری، هیچ امام و پیغمبری در قبال هیچ انسانی، قدم از عدالت آن طرف‌تر نگذاشته است. فرقی نمی‌کند که مذهبی باشند یا نباشند، ترک باشند، فارس باشند، عرب باشند، عجم باشند، خارجی باشند یا داخلی. تمام دعوا بر سر عدالت است.

مقصر ما هستیم و مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت رضایت مردم، بیان کرد: تمام بحث این است که مردم باید از ما راضی باشند و این مردم امروز از ما ناراضی‌اند؛ لذا مقصر ما هستیم و مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند. این که ما باید مردم را راضی نگه داریم، به کسی ربطی ندارد؛ زیرا باید با تمام وجود به مردم عشق ورزید و با آنها مهربان بود.

پزشکیان گفت: قرآن می‌فرماید خدا بالاتر است، تو با این مردم امتحان می‌شوی، و بعد بیان می‌کند خودت را در مقابل جنگ با خدا قرار نده، نارضایتی مردم یعنی جنگ با خدا. نارضایتی مردم یعنی نارضایتی خداوند، لذا این ما هستیم که رسالت و وظیفه‌مان ایجاد رضایت و آرامش در ملت و جامعه است. اگر مردم بدانند ما با باور و اعتقادمان و با تمام وجودمان در پی حل مشکلات آنها هستیم بدون توجه به کسی، از حاکمیت و مسئولین پشتیبانی خواهند کرد.

وی افزود: باید با مردم در هر کجا و منطقه‌ای که هستند، بدون اینکه تبعیض نژادی، جنسی، مذهبی و قومی و ناحیه‌ای برای آنها قائل شویم، بر اساس عدالت برخورد کنیم.

رئیس قوه اجرایی بیان داشت: اگر منصفانه با مردم برخورد کنیم، این مردم پایبند و معتقد و محکم پشت این حکومت خواهند ایستاد ولی ما این کار را نکردیم و این جز با وفاق و همدلی و همراه امکان‌پذیر نیست.

با روند فعلی وضعیت فعلی کشور درست نمی‌شود

پزشکیان گفت: غیرممکن است بتوانیم با روندی که در گذشته بوده بتوانیم وضعیت فعلی را درست کنیم. اگر قرار بود درست شود، تاکنون درست می‌شد و روز به روز وضعیت بدتر نمی‌شد، لذا باید دست از کارهایی که موفق نبوده است، دست برداریم.

وی با مخاطب قرار دادن مسئولین، ادامه داد: هیچ وقت، وقتی عفو کردی، احساس پشیمانی و ندامت نکن، هر وقت می‌خواهی برخورد کنی، سعی کن قبل از اینکه برخورد سخت کنی، راه‌های ملایمت‌آمیز و برخوردهای نرم را در پیش بگیر.

شاخص اولیه کار ما رضایت مردم است

وی افزود: نگو من رئیس و حاکم و امیر هستم و دستور خواهم داد و مردم باید اطاعت کنند در حالیکه من بارها گفته‌ام این ادبیاتی که ما دستور می‌دهیم و دیگران باید اطاعت کنند، سه تالی فاسد دارد؛ اول آنکه قلب را سیاه کرده، دوم آنکه دین را سست می‌کند و سوم آنکه تغییرات و دگرگونی‌ها و انقلاب‌ها را نزدیک می‌کند، لذا شاخص اولیه کار ما رضایت مردم است.

پزشکیان با اشاره به ضرورت تعامل قوا اظهار کرد: مجبوریم تعامل مثبت با تمام دستگاه‌ها و قوا را با هدف همگرایی و توافق سازی، تقویت انسجام داخلی و تقدم منافع ملی بر منافع دستگاهی و جناحی داشته باشیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به ارتقا نظام حکمرانی، گفت: ارتقای نظام حکمرانی کشور، تقویت قابلیت دولت برای حل مسائل و بحران‌های چند بُعدی و پیچیده پیش رو از راه‌های مختلف که از جمله حکمرانی شواهد محور، حکمرانی شبکه‌ای، شایسته سالاری، یادگیری از تجربیات جهانی، داخلی است. همچنین پاسخگویی مبتنی بر برنامه‌ریزی و تقویت مؤلفه‌های قدرت هوشمند ملی اعم از قدرت سخت و نرم، انعکاس صدای بی صدایان و بی پناهان، محرومان و گوش فرادادن به فراموش شدگان، طرد شدگان، حاشیه نشینان و کسانی که تریبونی برای بیان خواسته‌های خود ندارند، را باید داشته باشیم ودر نظر بگیریم.

پزشکیان خاطر نشان کرد: سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم گیری‌های مبتنی بر شواهد و محاسبات و اتخاذ رویکرد علمی و کارشناسی و حل مسائل بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی شایستگان و کارشناسان به جای اتکا به نظرات شخصی و سلایق و هیجانات، باید در دستور کار باشد.

رئیس جمهور با اشاره به سخنی از حضرت علی علیه السلام، عنوان کرد: امیرالمؤمنین در نهج‌البلاغه اولین حرفی که از زبانشان جاری می‌شود، می‌گویند گردنم را در برابر حرف‌هایم گرو می‌گذارم. سپس می‌فرمایند، کسی که جریان و روندها و مسیرها را بررسی کرده باشد اگر تقوا داشته باشد، راه خلاف را نرود و تصمیم درست بگیرد.

وی ادامه داد: تصمیم درست مبتنی بر شواهد است؛ تصمیم درست مبتنی بر تجارب و مستندات علمی و کار کارشناسی است؛ تصمیم درست بر اساس رأی یک نفر یا یک جناح و گروه نیست؛ این مستندات علمی است که می‌گوید چه تصمیمی بگیریم.

پزشکیان متذکر شد: این شواهد اجتماعی و بین المللی و تجارب موفق است که باید تصمیم بگیریم چه باید بکنیم. رئیس قوه اجرایی با اشاره به اهمیت فساد ستیزی، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین ارزش‌هایی که به آن اعتقاد داریم، فسادستیزی است. موضوعی که با قدرت آن را پیگیری خواهیم کرد. همچنین احترام به آزادی بیان و انتقاد و گفت‌وگو از برنامه‌های دولت ماست. گذر از دولت متصدی و تنظیم‌گر، بازگرداندن فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به مردم و فراهم آوردن زمینه مشارکت بخش خصوصی و انحصارزدایی و رفع مداخلات از مهمترین برنامه‌های ماست.

پزشکیان گفت: در اوایل انقلاب اینگونه یاد گرفته بودیم که سرمایه‌دار و تولیدکننده آدم‌های بدی هستند و به غلط سرمایه‌دار را استعمارگر می‌دانستیم.

وی با بیان بخشی دیگری از نامه امیرالمومنین علی علیه السلام به مالک اشتر عنوان کرد: حضرت علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر وقتی به بخش تجار و اهل صنعت می‌رسند، می‌گویند که لشگر، اداره و حکومت امکان ندارد که پایدار باشند مگر با حضور تجار و صنعتگران. در نتیجه نگاه ما باید اینگونه باشد که تجار، تولیدکنندگان و صنعتگران ما بتوانند کار خود را به آسودگی انجام دهند و برای مملکت ثروت تولید و ایجاد کنند.

در حال تکمیل…

منبع: مـهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn