بازار طلا و سکه تهران در حالی به سراغ آخرین روز هفته میرود که روز گذشته، بازار تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار داشت که منجر به نوسانات قابلتوجهی در قیمتها شد. معاملهگران میگویند که بازار همچنان تحت تأثیر ثبتنام خودروها قرار دارد زیرا بسیاری از سرمایهگذاران را به فروش طلا و سکههای خود برای شرکت در این طرحها واداشته است. این مسئله موجب کاهش تقاضا در بازار طلا و سکه شده است.
اقتصادنیوز نوشت: از سوی دیگر، روز گذشته قیمت اونس طلا تا نزدیکی سقف تاریخی خود پیش رفت و با دادههای اقتصادی آمریکا که نشان داد تورم در ماه جولای کاهش یافته است، بر بازار طلا تأثیر گذاشت. در پی این دادهها، طلا رشد اولیه خود در روز چهارشنبه را از دست داد و قیمت آن کاهش یافت. با این حال، طلا همچنان در نزدیکی بالاترین سطح قیمتی خود که در ماه گذشته به آن رسیده بود، باقی مانده است. قیمت اونس طلا دیروز نسبت به قیمت بازگشایی خود افزایشی شد و تا ۲۴۷۷ دلار بالا رفت و در نیمه دوم معاملات با تغییر روند، کاهشی شد در ۲۴۴۴ دلار در معامله بود.
همچنین دیروز قیمت طلای آبشده با ۱۵ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان بازگشایی شد و به دلیل افزایش تقاضا، تا ۱۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان صعود کرد. این روند افزایشی در حالی رخ داد که بازار درهم با کاهش قیمت مواجه بود. در نهایت، با ادامه روند نزولی درهم و کاهش تقاضا، طلای آبشده نیز از اوج خود عقبنشینی کرد و در نیمه دوم معاملات با افت همراه شد. با نزولی شدن قیمت اونس در ادامه معاملات، طلای آبشده با لمس کف کانال ۱۵ میلیون تومان، به ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید.
یکی از نکات برجسته روز گذشته بازار، تأثیر تعطیلی بازار هرات به مناسبت سومین سالگرد حکومت طالبان بر افغانستان بود. این تعطیلی باعث شد که قیمت نقدی دلار هرات اعلام نشود و تنها قیمت دلار فردایی در کانالهای تلگرامی اعلام گردد. قیمت آغازین فردایی دلار هرات در ۵۹ هزار و ۳۵۰ تومان بود که به کانال ۵۸ هزار تومان افتاد و سپس با حمایت دوباره در پایان معاملات وارد کانال ۵۹ هزار تومان شد.
از سوی دیگر و در بازار ارز دیجیتال، قیمت تتر که یکی از مهمترین استیبلکوینها در بازار ارزهای دیجیتال است، دیروز با کاهش مواجه شد و تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان پایین آمد. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که بازار ارز دیجیتال همچنان تحت تأثیر تحولات جهانی و نوسانات قیمت بیتکوین و اتریوم قرار دارد. قیمت تتر پس از کاهش، در این نقطه حمایت شد و معاملهگران امیدوارند که روند نزولی آن متوقف شود.
روز چهارشنبه در بازار سکه، قیمت سکه امامی با آغاز در ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تحت تأثیر فشار فروش در پایان معاملات، به ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان کاهش یافت. این کاهش قیمت در حالی بود که تحلیلگران بازار انتظار داشتند سکه امامی روند افزایشی خود را حفظ کند. با این حال، در ادامه روز، قیمت سکه امامی بار دیگر افزایش یافت و به قیمت بازگشایی یعنی ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشت.
همچنین در نیمه دوم معاملات قیمت سکه امامی همچون دلار فردایی هرات، طلای آبشده و اونس کاهشی شد و به ۴۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسید. معاملهگران معتقدند که بازار تحت تأثیر فروشهای بیشتر مردم برای شرکت در طرح فروش ایرانخودرو قرار گرفته که منجر به نزولی شدن قیمتها و کاهش رونق در بازار طلا و سکه شده است.
سومین اتفاق مهم اثرگذار بر بازار طلا و سکه، کاهش حباب طلا و سکه بود. حباب سکه در ۱۶ درصد یا حدود شش میلیون تومان ثابت ماند و حباب طلای آبشده نیز همچنان بالای منفی ۲۰۰ هزار تومان بود، به این معنی که طلای آبشده در بازار ۲۰۰ هزار تومان پایینتر از ارزش ذاتی خود معامله میشد.
به طور کلی، بازار ارز و طلا در تهران دیروز تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار داشت. از یک سو، “تعطیلی بازار هرات” و “نوسانات قیمت درهم” باعث کاهش قیمتها در بازار ارز شد و از سوی دیگر، عوامل داخلی مانند “فروش خودرو” و “کمبود نقدینگی” بر بازار طلا و سکه تأثیر گذاشت. همچنین، “تغییرات در نرخ بهره و تورم در آمریکا” نیز تأثیرات خود را بر بازارهای جهانی و در نتیجه بر بازار ایران گذاشته است.
در نهایت، باید دید که این نوسانات در روزهای آینده به چه شکل ادامه پیدا خواهند کرد و آیا بازار میتواند به ثبات برسد یا خیر. تحلیلگران بر این باورند که بازار طلا و سکه همچنان در حالت رکود به سر میبرد و کاهش تقاضا عامل اصلی افول رونق این بازار است. این وضعیت منجر به کاهش قیمت طلا و سکه میشود.
پیشبینی روند بازار در چنین شرایطی چالشبرانگیز است اما سیاستگذاران اقتصاد کلان میتوانند نقش کلیدی در تعیین مسیر بازارهای مالی ایفا کنند. به طور کلی، انتظار میرود در هفتههای آینده نوسانات یک تا سه درصدی در بازار طلا و سکه رخ دهد.
خبرآنلاین