۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

«تابناک با تو» – غذا‌های ژاپنی بدون شک از خوشمزه‌ترین غذا‌های دنیا هستند. دنیای غذا‌های ژاپنی از متنوع‌ترین غذا‌های جهان است. با این حال، فراتر از خوشمزگی ماجرا‌های و حقایق جالبی درباره غذا‌های ژاپنی وجود دارد که مردم از آن اطلاع ندارند.

در این مطلب، ۹ حقیقت شگفت انگیز در مورد غذا‌های ژاپنی را به اشتراک می‌گذاریم که همه دوستداران غذا‌های ژاپنی باید بدانند.

سوشی؛ غذایی با یک شروع معمولی

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

سوشی امروز یک از پرچمداران غذا‌ها و حتی فرهگ ژاپنی است. با این هم جالب است بدانید سوشی که امروز می‌خوریم قرن‌ها پیش از یک فرآیند ساده نگهداری ماهی شروع شد. این فرآیند شامل تخمیر ماهی با برنج، سرکه و نمک بود. زمان و نوآوری آشپزی ژاپنی آن را به ترکیب برنج سرکه دار خوشمزه و ماهی تازه تبدیل کرد.

اومامی؛ طعم پنجم ژاپنی‌ها

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

در سال ۱۹۰۸، کیکونا ایکدا، دانشمند ژاپنی طعم پنجمی به نام اومامی (Umami) را شناسایی کرد. این کشف نقطه عطفی در علم آشپزی بود. این طعم جدید گواهی بر سهم ژاپن در درک طعم‌های پیچیده‌ای است که ما می‌توانیم آنها را بچشیم. اومامی در زبان ژاپنی به معنای “طعم مطبوع و خوش طعم” است و می‌توان آن را خوش‌مزه یا خوش طعم ترجمه کرد. مزه اومامی، نزدیک به طعم گوشت پخته و عصاره یا سوپ گوشت توصیف می‌شود.

گوشت گاو واگیو؛ شاهکار مراقبت و پروش گوشت درجه یک

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

جذابیت گوشت گاو واگیو در رنگ و طعم بی نظیر آن است. این مزه و شکل بی‌رقیب نتیجه پرورش و مراقبت این گونه خاص از گاو ژاپنی است. این گوشت جذاب نشان دهنده تعهد ژاپنی‌ها به کیفیت و کمال‌گرایی در آشپزی است. ویژگی گوشت گاو واگیو این است که در دهان شما آب می‌شود و شما از خوردنش سیر نمی‌شوید.

رامن؛ غذای محبوب ژاپنی با ریشه چینی

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

نود رامن اگرچه مترادف با آشپزی ژاپن است، اما جالب است بدانید که ریشه‌های رامن ژاپنی به چین باز می‌گردد. بر اساس برخی روایت‌های تاریخی رامن محصول مهاجران چینی است که در شهر‌های بندری ژاپن زندگی می‌کردند. مورخان غذا توافق دارند که رامن امروزی اقتباسی ژاپنی از سوپ رشته فرنگی گندم چینی است. اولین نمونه ثبت شده رامن در محله چینی‌های یوکوهاما در اوایل قرن بیستم به ثبت رسیده است.

ماچا؛ از چای تا بستنی

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

احتمالا این روز‌ها اسم چای ماچا را شنیده‌اید، اما کاربرد ماچا در غذا‌های ژاپنی خیلی گسترده‌تر از چای است. از چای سبز و ماچا لاته گرفته تا بستنی ماچا، ماچا روح نوآورانه غذا‌های ژاپنی را به نمایش می‌گذارد. ماچا علاوه بر دگرگونی مواد ساده، برای سلامتی فایده‌های بسیاری دارد.

چای ژاپنی؛ سفیر فرهنگ ژاپن

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

فرهنگ چای ژاپن بسیار فراتر از چای معروف ماچا است. فرهنگ چای ژاپن شامل انواع چای سبز است که هر کدام با روش‌ها و طعم‌های منحصربه‌فرد دم می‌شوند. نکته جالب چای ژاپنی فرهنگ سرو آن برای مهمان است. از دیگر چای‌های ژاپنی می‌توان به چای موگیچو که از دانه‌های جو برشته شده، واکوچا، چای سیاه و گوبوچا که از ریشه بیدمشک تهیه می‌شود اشاره کرد.

خمیر همه فن حریف میسو

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

خمیر میسو نقش بسیار مهمی در آشپزی ژاپنی دارد. خمیر میسو از تخمیر غلات به دست می‌آید و در سراسر جهان به عنوان مزه ژاپنی شناخته می‌شود. جالب است که بدانید این خمیر انواع مختلفی دارد که از نظر رنگ، بافت و طعم بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. این تنوع نشان دهنده منطقه شکل دهنده خمیر و سنت‌های آشپزی منطقه‌های مختلف در سراسر ژاپن است. خمیر میسو با عطر و طعم اومامی اهمیت غذا‌های ژاپنی را یادآور می‌شود.

بنتو باکس؛ جعبه‌های غذای ۱۰۰۰ ساله

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

بنتو باکس یک وعده غذایی ژاپنی است که درون یک جعبه چند تکه قرار می‌گیرد. ریشه این جعبه‌ها به دوره کاماکورا و حدود ۱۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد. بنتو باکس غذا‌های متعادل خوشمزه‌ای را ارائه می‌دهند که از نظر زیبایی در ظروف قابل حمل چیده شده‌اند. بنتو باکس نه تنها هنوز بخش مهمی از فرهنگ غذای ژاپنی هستند، بلکه در دنیا هم مورد توجه قرار گرفته‌اند.

کیت کت در ژاپن بیش از ۳۰۰ طعم دارد

۹ واقعیت شگفت انگیز درباره غذا‌های ژاپنی + دستور پخت سوشی و رامن در خانه

به نظر شما کیت‌کت چند طعم دارد؟ ۱، ۲ یا ۱۰؟ در ژاپن کیت کت ۳۰۰ طعمی دارد. از واسابی گرفته تا شیر چای و ساکه شما تقریبا کیت کت با هر طعمی پیدا می‌کنید. طعم‌های نوآورانه نه تنها نشان تمایل ژاپنی‌ها برای مزه‌های چالش برانگیز است بلکه از گشودگی فرهنگ غذایی آن نیز سخن می‌گوید.
طرز تهیه سوشی در خانه

وسایل مورد نیاز

 تخته برش
 چاقوی تیز
 حصیر بامبو سوشی (در صورت نبود، می‌توانید با دست رول کنید)
 ظروف برای مواد مختلف

مواد لازم

 برنج دانه کوتاه
 نوری (جلبک دریایی)
 سرکه سوشی
 شکر
 نمک
 ماهی یا غذای دریایی دلخواه (مثل لابستر، میگو)
 سبزیجات و میوه‌های تازه (آووکادو، خیار، هویج)
 ادویه‌ها (کنجد، زیره سیاه)

مراحل تهیه

 ۱ لیوان برنج را بشویید و آبکشی کنید. برنج را نیم ساعت در آب بگذارید.
 برنج را با ۱ لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید تا آب آن جذب شود.
 ۵۰ میلی‌لیتر سرکه، نصف قاشق غذاخوری شکر و مقداری نمک را گرم کرده و به برنج اضافه کنید. بگذارید خنک شود.
 نوری را روی حصیر بامبو قرار دهید. برنج را به‌طور یکنواخت روی آن پهن کنید، کمی فضا در لبه‌ها باقی بگذارید.
 ماهی و سبزیجات (آووکادو، خیار، هویج) را به شکل نوار‌های باریک برش دهید و به طور یکنواخت روی برنج قرار دهید.
 به آرامی و محکم با حصیر سوشی رول کنید. مراقب باشید تا مواد به هم فشرده شوند.
 با یک چاقوی تیز، رول را به قطعات مساوی برش دهید. بهتر است چاقو را خیس کنید تا برش‌ها تمیزتر شود.
 با کنجد برشته یا زیره سیاه تزئین کنید. می‌توانید از ادویه‌های دلخواه نیز استفاده کنید.
 سوشی را با سس‌های مختلف مانند سویا سس سرو کنید.

طرز تهیه رامن در خانه

تجهیزات مورد نیاز

 قابلمه
 تخته برش
 چاقوی تیز
 ملاقه

مواد لازم

 نودل رامن
 عصاره مرغ یا گوشت
 سس سویا
 زنجبیل تازه
 سیر
 پیازچه
 تخم‌مرغ آب‌پز
 سبزیجات تازه (مثل اسفناج یا قارچ)
 گوشت (مرغ، گوساله، یا خوک)

مراحل تهیه:

 در قابلمه، عصاره مرغ یا گوشت را با مقداری آب بجوشانید.
 سس سویا، زنجبیل خردشده و سیر له‌شده را اضافه کنید.
 بگذارید تا طعم‌ها به‌خوبی ترکیب شوند.
 نودل رامن را طبق دستور بسته در آب بجوشانید و آبکشی کنید.
 نودل‌ها را کنار بگذارید.
 پیازچه را خرد کنید.
 تخم‌مرغ را آب‌پز کرده و به‌صورت نصفه برش دهید.
 سبزیجات و گوشت را آماده و در صورت نیاز تفت دهید.
 نودل‌ها را در کاسه‌ای بریزید.
 آبگوشت داغ را روی نودل‌ها بریزید.
 تکه‌های گوشت و سبزیجات را اضافه کنید.
 با تخم‌مرغ آب‌پز و پیازچه خردشده تزئین کنید.
 می‌توانید با مقداری کنجد و سس چیلی طعم دهید.
 با ادویه و چاشنی‌های دلخواه سرو کنید.

منبع: عصرایران

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn