افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان از این ماه | واریزی تشویقی دولت برای مددجویان در ۲۵ تا ۲۷ مرداد

آخرین خبر درباره واریز مستمری مددجویان بهزیستی را در مطلب زیر بخوانید.

خبرنگار شایلین بهبودی:

براساس جدول زمانبندی مستمری مددجویان بهزیستی باید ۲۰ هر ماه واریز شود اما از فروردین ماه سال جاری بسیاری از مددجویان مستمری خود را یا در تاریخ ۲۵ یا در تاریخ ۲۷ هر ماه دریافت کردند.

در دلایلی که برای تغییر زمان واریز مستمری مددجویان بهزیستی ذکر شده، آمده است که به دلیل اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها از فروردین مسئولیت واریز مستمری را برعهده گرفته، همزمان با یارانه نقدی مبلغ مستمری را نیز واریز می کند.

مدیرکل بهزیستی استان بوشهر گفت: خدمات‌دهی به مددجویان بهزیستی استان بوشهر ۳۰ درصد افزایش یافت.

حیدر عزیزنژاد  در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مهمترین مشکلات مددجویان بهزیستی استان بوشهر می‌توان به مسکن و اشتغال اشاره کرد که در این زمینه عزمی جدی داریم.

وی با اشاره به پرداخت یک میلیارد ریال کمک بلاعوض ساخت مسکن در سال گذشته اضافه کرد: طی سه سال گذشته ۶۲۳ مورد تسهیلات اشتغال در اختیار مددجویان قرار گرفته است که بخش اعظمی از این آمار منجر به شغل پایدار تبدیل شده است.

مدیر کل بهزیستی استان بوشهر به بحث بودجه‌ای برای خدمت رسانی به مددجویان اشاره کرد و گفت: ما امروز در بحث تحویل وسایل کمک توانبخشی و مستمری به افراد خاص دارای شرایط هیچ مشکل و کمبود اعتبار نداریم و خدمات به صورت ویژه در دست اقدام هست.

مستمری مددجویان

عزیزنژاد ضمن قدردانی از خیرین نیکوکار و شرکت پارس جنوبی در خصوص کمک به مددجویان گفت: در سال گذشته ۸۰ میلیارد ریال از پارس جنوبی برای تهیه جهیزیه و لوازم ضروری منزل دریافت و به مددجویان اهدا شد.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در سیستم اداری می‌بایست تخصصی شود افزود: برای سازمان بهزیستی بیش از ۱۶۰ مأموریت تخصصی در راستای خدمت رسانی به مددجویان همانند زنان سرپرست خانوار و معلولان عزیز تعریف شده که بر همین اساس گلوگاه‌های منکر را شناسایی و در پیشبرد معروفات و پیشگیری از منکرات گام‌های مؤثری را بر می‌دارد.

مدیر کل بهزیستی استان بوشهر افزود: در حال حاضر ۲۹ هزار و ۲۰۰ نفر از خدمات تخصصی بهزیستی استان بوشهر استفاده می‌کنند که در این راستا نسبت به ده سال گذشته ۱۱ هزار نفر به این آمار اضافه شده اند و این رشد به علت کافی نبودن اقدامات مؤثر در پیشگیری از معلولیت‌ها توسط دستگاه‌های متولی این امر است.

وی نرخ معلولیت استان بوشهر را به تناسب کل کشور ۱.۴ دهم درصد عنوان و تصریح کرد: در این راستا دستگاه‌های دیگر می‌توانند در عرصه مقدمات پیشگیری کمک رسان و یاری گر بهزیستی باشند.

عزیزنژاد به جلب مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان توسط خیرین و مردم نیکوکار اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مشقت‌هایی که قبلاً برای مددجویان تحت پوشش برای دریافت کمک‌های موردی بود که مددجویان یک مسیر طولانی را به سمت استان حرکت می‌کردند که با رایزنی و هماهنگی‌هایی که صورت گرفت این کمک‌ها در اختیار رؤسای شهرستان‌ها قرار گرفت تا خود مددجویان با کوچک‌ترین زحمت و نزدیک به محل سکونت این کمک‌ها در اختیار آنان قرار گیرد.

وی به خدمات مشاوره‌ای بهزیستی استان بوشهر در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته ۴۳ هزار هزار مشاوره رایگان از طریق تماس تلفنی با خط ۱۴۸۰ در موضوعات مختلف خانوادگی، فردی صورت گرفته است.

مدیر کل بهزیستی استان با توجه به رشد اعتیاد در بین نوجوانان و جوانان در سراسر کشور افزود: در برنامه توسعه ششم قرار بر کاهش ۵ درصدی اعتیاد بود که متأسفانه این امر محقق نشده، بلکه بیشتر هم شده، لذا برای این معضل دستگاه‌های متولی باید وظایف خود را دقیق‌تر به جهت پیشگیری انجام داده و در این زمینه فرهنگ سازی لازم انجام گیرد.

عزیزنژاد خدمت رسانی به مددجویان در دولت سیزدهم در استان بوشهر را بسیار ستودنی دانست و گفت: در حال حاضر هیچ فردی نداریم که به جهت دریافت مستمری ماه‌ها پشت نوبت باشد و از همین رو ما رشد ۳۰ درصدی خدمت رسانی به مددجویان در استان را شاهد بوده‌ایم.

جزئیات جدید از افزایش مستمری مددجویان

صلاح و بازبینی قانون حمایت از حقوق معلولان و اجرای سیاست‌های رفاهی و اجتماعی منطبق با نظام چند لایه اجتماعی توسط دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفت.

سهیل معینی : اجرای سیاست‌های رفاهی و اجتماعی منطبق با نظام چند لایه اجتماعی توسط دولت چهاردهم تاکید کرد.

سهیل معینی با بیان اینکه سطح زندگی گروه‌های پایین دست جامعه، از جمله بخش عمده‌ای از افراد دارای معلولیت به علت گسترش فقر به شدت کاهش یافته است، اظهار کرد: در این میان میزان رشد مستمری مددجویان تناسبی با میزان تورم نداشته و روزبه روز کیفیت زندگی این افراد تنزل یافته است.

وی با استناد به ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه انتظار می‌رود در دولت چهاردهم مستمری معلولان ترمیم شود، گفت: در قانون، دولت مکلف شده تا کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.

مدیرعامل شبکه تشکل‌های نابینایان و کم‌بینایان ادامه داد: علاوه بر این، در این سال‌ها به علت کاهش سطح خواسته جامعه معلولان به مسائل معیشتی، به نوعی بسیاری از امور توانمندسازی و اشتغال برای این افراد از اولویت خارج شد و انتظار می‌رود تحول عمده‌ای در این زمینه اتفاق بیفتد و فراتر از تامین نیازهای روزمره، در توانمندسازی، تامین اشتغال پایدار و ارائه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت تحول اساسی ایجاد شود.

معینی معتقد است که برای این ایجاد تحول و بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه به ویژه معلولان، دولت چهاردهم باید در سطح کلان، سیاست‌های رفاهی و اجتماعی را منطبق با نظام چند لایه اجتماعی اجرا کند. همه منابع سیاست‌های حمایتی کشور تجمیع و مشخص شود که چه میزان از منابع کشور برای حمایت هزینه می‌شود و دارای چه خروجی است.

همچنین باید سیاست‌های کلان حوزه معلولان تدوین، اجرایی و چشم‌انداز سیاستگذاری برنامه پنج ساله در حوزه معلولان مشخص شود. علاوه بر این نیز، نظام خدمات اجتماعی باید ساختار جدیدی پیدا کند و به دنبال آن سازمان‌های حمایتی تجمیع و از ذیل نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که عمدتا پیگیر مسائل اقتصادی است، تفکیک شده و ساختار جدیدی تحت عنوان خدمات اجتماعی برای موضوع حمایت از اقشار ناتوان ایجاد شود.


منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn