زمان برگزاری آزمون وکالت اعلام شد

به گزارش زیرنویس، نشست خبری اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با حضور جعفر کوشا رئیس اسکودا به مناسبت روز خبرنگار در دفتر اتحادیه برگزار شد.

بنابر گزارش مهر، کوشا بیان کرد: روز خبرنگار تنها یک روز نیست بلکه خبرنگاری حرفه‌ای است جهت آگاه سازی مردم و همواره باید در طول زندگی انسان نسبت به امور موجود چه در شفاف سازی و چه در آگاهی سازی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: قلم در هیچ یک از حصار مکان و زمان نیست چون از جنس اندیشه و شعور است. اگر بخواهیم آگاهی مردم را بالا ببریم باید با جوسازی‌ها مقابله کنیم چرا که زمانی که مردمی آگاه باشند کمتر مورد صدمه قرار می‌گیرند.

رئیس اتحادیه اسکودا با اشاره به اینکه اصحاب رسانه حلقه اتصال مردم و حاکمیت است گفت: خبرنگاری رسالت خطیری است چرا که حاکمیت در بحث آگاه سازی مقابله می‌کند. حکومت با آگاه سازی مردم رابطه خوبی ندارد و خبرنگاران با جهل مردم مبارزه می‌کنند. معتقدیم روز خبرنگار روز ارزشمندی است چرا که در آگاه سازی مردم بسیار تلاش کردند.

وی افزود: در روزهای قبل انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آقای پزشکیان را داشتیم که ضمن تبریک به رئیس جمهور منتخب امیدواریم این دولت بتواند نسبت به معیشت مردم اقدامات خوبی بکند زیرا که مردم در فشار معیشتی هستند. همچنین انتخابات مجلس نیز صورت گرفت حدود ۴٠ نفر از وکلا انتخاب شدند، امیدواریم فراکسیون حقوقدانان تشکیل شود تا از این طریق خواسته‌های حقوقدانان مطرح شود.

کوشا گفت: اصحاب رسانه انتظار حمایت حقوقی دارد به خصوص در مکان‌هایی که خبرنگاران به سبب انجام وظیفه مورد توهین و شکنجه روحی قرار می‌گیرند ما به عنوان نهاد وکالت حامی و پشتیبان خبرنگاران هستیم.

رئیس اتحادیه اسکودا افزود: هر شرکت خصوصی یک نماینده حقوقی دارد شرکت‌های بزرگ خصوصی معمولاً ارتباطات و نماینده‌های حقوقی خود را دارند. نماینده‌های حقوقی در شرکت‌های دولتی موفق نبوده اند شرکت‌های بزرگ اقتصادی که ارتباطات دارند خواستار گرفتن وکیل نیستند و می‌خواهند یا ارتباط نماینده با دستگاه قضا مشکل را حل کنند که این نوعی فساد است.

وی ادامه داد: اتحادیه همیشه آمادگی خود را اعلام‌کرده است ولی شرکت‌های خصوصی با ارتباط‌های خود در در نظام وکالت حقوقی استانداردهای لازم را رعایت نمی‌کنند هر کجا از استاندارد خارج شویم، فساد است.

کوشا درباره اینکه آیا قرار است در آینده آزمون‌های وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری ادغام شوند، گفت: هیچ ادغامی وجود ندارد و ۱۷ آبان ۱۴۰۳ آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری برگزار می‌شود.

وی گفت: آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه هم آذرماه برگزار می‌شود.دفترچه ثبت نام در آزمون وکالت دادگستری، نیمه دوم شهریور منتشر و جزئیات ثبت نام در آن قید می‌شود.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با بیان اینکه قانون تسهیل صدور مجوزها یکی از چالش‌های نهاد وکالت است، اظهار کرد: در مجلس قبلی قانونی تصویب شد به نام قانون تسهیل کسب و درآمد که قرار شد در صدور پروانه کسب‌هایی که به عنوان بحث‌های تجاری مطرح هستند تسهیل شود اما متأسفانه کانون‌های وکلا در زمره کسب و کار قرار گرفتند. با توجه به اجرای قانون با حذف ظرفیت و اعلام تراز برای قبولی امروز شاهد این هستیم که ۱۳۷۰۰ نفر سال گذشته در آزمون کانون‌های وکلا قبول شدند و در آزمون مرکز وکلا هم در دو نوبت هر کدام ۱۰ هزار نفر پذیرفته شدند.

وی گفت: نگاه ما به آینده باید این باشد که در کشور قوانینی وضع شود و به سمتی برود که به سمت توسعه و پیشرفت حرکت کنیم. اما احساس ما این است که قوانین کارشناسی نمی‌شود و کنشگران و ذی‌نفعان در قوانین قبل از تصویب آن مداخله داده نمی‌شوند. با توجه به اینکه اتحادیه و هماهنگ‌کننده کانون‌ها هستیم انتظار داریم که در مجلس و در کمیسیون‌ها به عنوان کارشناس شرکت کنیم و می‌توانیم با ظرفیتی که داریم کارشناسی رایگان به مجلس ارائه دهیم.

رئیس اسکودا با بیان اینکه از فروردین امسال درخواست ما برای ملاقات با رئیس قوه قضائیه مورد موافقت قرار نگرفته است، گفت: یکی از موضوعاتی که در ملاقات مورد مطالبه خود قصد داشتیم به رئیس قوه قضائیه اعلام کنیم، بحث حفظ کرامت وکیل هنگام حضور در مراجع قضائی است.

کوشا گفت: خبرنگاران هر نوع حمایت حقوقی که لازم داشته باشند می‌توانند به اتحادیه اسکودا مراجعه کنند و با توجه به ۲۹ نمایندگی کانون‌های وکلای دادگستری در سراسر کشور این امکان وجود دارد تا چتر حمایتی از خبرنگاران ایجاد شود.

کوشا در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت اتحادیه وکلا به فعالیت‌های مجازی وکلا که گاهی با سوءاستفاده از قانون راه‌های فرار از قانون را آموزش می‌دهند، گفت: نحوه تبلیغ در وکالت، آئین‌نامه مشخص دارد و کانون‌ها باید به آن عمل کنند البته هر فردی در هر شغل و کسوت ممکن است برای بازاریابی شغل خود به تبلیغات اقدام کند و گاهی البته ممکن است بزرگنمایی صورت گیرد.

وی افزود: در آئین دادرسی و دادسرای انتظامی بحث نظامات، شئونات و تخلفات مطرح است و هر کدام ضمانت اجرایی خود را دارد و اگر کسی از علم و دانش خود برای فریب و اغوای مردم استفاده کند، کانون مربوطه با موضوع را پیگیری کند.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تصریح کرد: اگر وکلا در آموزش حقوقی راه‌های فرار از قانون را نشان دهند، اغواگری است و اگر نحوه دفاع را به مردم آموزش دهند، اقدام مؤثری است.

کوشا درباره مجازات تعیین شده برای برخورد با اغواگری و فریب در حرفه وکالت اضافه کرد: بسته به نوع تخلف طبق آئین‌نامه داخلی مجازات صورت می‌گیرد و به نوع تکرار و نوع تخلف بستگی دارد.

در ادامه ابراهیم کیانی نایب‌رئیس اول اسکودا در پاسخ به سوالی درباره علت عدم انعقاد قرارداد اسکودا با سازمان سنجش آموزش کشور برای آزمون وکالت ۱۴۰۳، گفت: این قرارداد همیشه یکی دو ماه قبل از برگزاری آزمون منعقد می‌شود و اتحادیه به عنوان نماینده کانون‌های وکلا هفته اول شهریور قرارداد را منعقد می‌کند و دفترچه ثبت‌نام نیمه دوم شهریور منتشر می‌شود و آزمون هم همانطور که اعلام شد ۱۷ آبان برگزار خواهد شد.

۴۷۲۳۶

منبع: خبـرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn