۳ میلیون نفر از مردم ایران به آریتمی های قلبی مبتلا هستند / آریتمی های حاد مرگ مبتلایان را در پی دارد / آیا تنها عامل ایجاد آریتمی قلبی در افراد ارث است؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی زیرنویس، آریتمی قلبی به اختلال در ریتم یا ضربان قلب اطلاق می‌شود که می‌تواند به صورت تند، کند یا نامنظم باشد. این وضعیت می‌تواند تأثیرات جدی بر عملکرد قلب و سلامت عمومی فرد داشته باشد. در این گزارش به بررسی علل ایجاد آریتمی قلبی، عوارض آن، راهکارهای پیشگیری و درمان و همچنین آمار مبتلایان به این بیماری در ایران پرداخته خواهد شد.

آریتمی قلبی به هر نوع اختلال در ریتم طبیعی ضربان قلب گفته می‌شود. ضربان قلب معمولاً بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. آریتمی‌ها می‌توانند شامل تاکی کاردی( ضربانت قلب سریع تر از حد طبیعی)، برادی کاردی(ضربان قلب کند تر از حد طبیعی) و آریتمی های نامنظم باشند.

آریتمی‌های قلبی با هر نوعی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. برخی بیماری های قلبی مانند بیماری عروق کرونر، نارسایی قلب و کاردیومیوپاتی در صورت عدم بهبود به آریتمی منجر می شوند.  عدم تعادل در الکترولیت‌ها (مانند پتاسیم، سدیم و کلسیم) می‌تواند آریتمی ایجاد کند. شرایط روانی نامساعد همچون استرس و اضطراب بیش از حد می‌توانند تأثیرات منفی بر ریتم قلب داشته باشند. مصرف بیش از حد الکل، کافئین و مواد مخدر ممکن است باعث بروز آریتمی شود. البته عوامل ژنتیکی هم در بروز این بیماری بی تاثیر نیستند و برخی از افراد به صورت ارثی مستعد آریتمی هستند.

آریتمی قلبی می‌تواند عوارض مختلفی را با خود به دنبال بیاورد. یکی از این عوارض خطرناک سکته مغزی است که به دلیل لخته شدن خون در قلب و حرکت آن به سمت مغز بروز پیدا می کند. افزایش بار بر روی قلب می‌تواند منجر به نارسایی شود. در موارد شدید، آریتمی می‌تواند منجر به ایست قلبی ناگهانی شود. برخی انواع آریتمی‌های قلبی می‌توانند تهدیدکننده زندگی  افراد باشند. به ویژه فیبریلاسیون بطنی که می‌تواند منجر به ایست قلبی شود. همچنین تاکی کاردی قلبی که ممکن است به کاهش جریان خون و عوارض جدی منجر شود جزء آریتمی های کشنده محسوب می شوند.

پیشگیری از ابتلا به آریتمی قلبی با انجام اعمال خاصی حاصل می شود. داشتن سبک زندگی سالم با رعایت تغذیه مناسب، ورزش منظم و کنترل وزن به پیشگیری از آریتمی قلبی کمک می کند. انجام تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن و یوگا احتمال ابتلا به آریتمی قلبی را کاهش می دهد. کنترل برخی بیماری های زمینه ای مانند دیابت و فشار خون بالا نیز از جمله امور پیشگیرانه به شمار می رود.

درمان آریتمی قلبی با توجه به برخی راهکار ها قابل دستیابی است. استفاده از داروهای ضدآریتمیک برای کنترل ریتم قلب به بهبود این بیماری کمک می کند. برخی دستگاه های پزشکی مانند پیس‌میکر یا دفیبریلاتور نیز جهت مدیریت آریتمی‌های شدید مورد استفاده قرار می گیرند. الکتروفیزیولوژی که شامل روش‌های درمانی برای اصلاح مسیرهای الکتریکی غیرطبیعی در قلب است نیز در گروه درمان های آریتمی شناخته می شوند.

آریتمی قلبی یک اختلال جدی است که نیازمند تشخیص و درمان مناسب است. با شناخت علل، عوارض و راهکارهای پیشگیری و درمان، می‌توان به کاهش شیوع و عوارض ناشی از این بیماری کمک کرد. توجه به سبک زندگی سالم و مدیریت بیماری‌های زمینه‌ای از جمله اقدامات کلیدی در پیشگیری از آریتمی قلبی است.

منبع خبر: رکنـا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn