نادیا زکالوند: این مناطق به تابستانهای داغ معروفاند و دمای آنها هرازگاهی به بالای ۵۰ درجه سلسیوس میرسد:
۱. دره مرگ (آمریکا)
دره مرگ، درهای بیابانی در کالیفرنیای جنوبی است و به داشتن دماهای بسیار بالا معروف است. بالاترین دمایی که در کره زمین ثبت شده به این دره مربوط است. ۱۵ ژوئیه ۱۹۷۲ میلادی، دمای این منطقه به ۹۳.۹ درجه سلسیوس رسیده بود.
۲. دشت لوت )ایران)
دشت لوت که در جنوب شرقی ایران قرار دارد. در این بیابان دماهای بالا بهکرات ثبت شده است. دمای یکی از روزهای گرم تابستانی این منطقه در سال ۲۰۰۵، به ۷۰.۷ درجه سلسیوس رسیده بود.
۳. قبلی (تونس)
۷ ژوئیه ۱۹۳۱، شهر قبلی (Kebili) در تونس دمای سوزان ۵۵ درجه سلسیوس را تجربه کرد. این منطقه معمولا تابستانهای گرم بیش از ۴۰ درجه سلسیوس دارد و زمستانهایش فقط حدود ۵ درجه گرمتر میشود.
۴. اهواز (ایران)
اهواز یکی از داغترین شهرهای دنیاست که معمولا دمای آن به ۴۵ درجه سلسیوس میرسد. اما دمای این شهر ۲۹ ژوئن ۲۰۱۷ به ۵۴ درجه سلسیوس رسید.
۵. میتریبا (کویت)
شهر میتریبا در کویت با ثبت ۵۳.۹ درجه سلسیوس در ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۶، به یکی از داغترین مکانهای کره زمین تبدیل شد. این شهر در شمال غرب کویت واقع شده است و میزبان رصدخانه آبوهوایی است که بهدلیل دادههای دمایی دقیق خود معروف است.
۶. بصره (عراق)
شهر بصره در عراق هم دماهای بالایی را تجربه میکند. این شهر ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۶، به دمای ۵۳.۹ درجه رسیده بود.
۷. تربت (پاکستان)
۲۸ مه ۲۰۱۷، شهر تربت پاکستان به بالاترین دمای خود رسید. در این روز دمای این شهر ۵۳.۷ درجه سلسیوس ثبت شد.
۸. مکزیکالی (مکزیک)
۲۸ ژوئیه ۱۹۹۵ دره مکزیکالی در مکزیک به بالاترین دما و ۵۲ درجه سلسیوس رسید. این منطقه بیشتر مواقع گرم است، تا جاییکه نام «خورشید» را روی آن گذاشتهاند.
۹. جده (عربستان سعودی)
جده در عربستان سعودی هم معمولا دماهای بالایی را تجربه میکند. این شهر ۲۲ ژوئن ۲۰۱۰، به دمای ۵۲ درجه سلسیوس رسید. البته در این تابستان دمای ۵۱ درجه سلسیوس هم داشته است.
۱۰. تورفان (چین)
شهر تورفان که در استان سینکیانگ ترکستان شرقی چین قرار دارد معمولا دماهای بالای ۵۰ درجه سلسیوس را تجربه میکند.
مکانهای دیگری چون سودان، برزیل و مالی هم دماهای بالایی گزارش کردهاند. این دماهای سوزان و طاقتفرسا گواه حقیقت تغییرات آبوهوایی است که به انسان هشدار میدهد چنانچه در عملکرد و رفتار خود با محیطزیست بازنگری نکند با عواقب فاجعهبار و جبرانناپذیری روبهرو خواهد شد.
منابع:
sciencefocus
nowonline