۰۷:۰۰ – ۰۹ مرداد ۱۴۰۳
چندی پیش بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفتوگویی اعلام کرده بود، اگر به مسائل تبلیغ محصولات دخانی در سینما و شبکه نمایش خانگی توجه نشود، میتوان گفت تمام اقدامات وزارت بهداشت درجهت کنترل مصرف دخانیات آب در هاون کوبیدن است.
مهدی سیفی، مدیر کل نظارت و تطبیق ساترا درباره انتقادهای چندبارهای که به مصرف دخانیات در فیلمها و سریالها بخصوص شبکه نمایش خانگی میشود، گفت: ما مواردی از جمله روشن کردن سیگار بدون پک زدن، گذاشتن سیگار در جاسیگاری و حتی نشان دادن دود سیگار بدون کشیدن آن را در کمیته بازبینی و ارزیابی مطرح کرده و تذکر میدهیم. بنابراین، چه هنرمندی که سیگار دستش باشد و پک بزند، چه هنرمندی که سیگار دستش نباشد و فقط از روی میزش دود سیگار مشخص باشد، فرقی ندارد و درباره سیگار اغماض نمیکنیم.
سیفی ادامه داد: اگر به تذکرمان توجه نشد، حتماً به اداره حقوقی ساترا (کمیته تخلفات) ارجاع میدهیم. ما تمام سکانسها را بررسی کردیم. اگر در شبکه نمایش خانگی شاهد یک نمونه مصرف دخانیات باشیم، دهها نمونه آن را در سینما میبینیم.
مدیر کل نظارت و تطبیق ساترا در پاسخ به این سوال که یکی از اعضای حقیقی شورای صدور مجوز انتشار ساترا گفته بود، سیاست رسانه اقتضاء میکند که مخاطب با تماشای صحنه سیگار از آن فاصله بگیرد و نسبت به آن احساس منفی پیدا کند، توضیح داد: الان در شخصیتهای منفی فیلم و سریالهای تلویزیون شاهد مصرف دخانیات هستیم. اگر شخصیت منفی داستان سیگار دستش باشد، ولی پک نزند، مروج مصرف آن نباشد و … قابل اغماض است. با این حال، از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا الان نزدیک به ۲۰۰۰ قسمت سریال بازبینی شدند.
خبرنگار: نفیسه خلیلی