این دولت چه بلایی سر صنعت گردشگری آورد؟

اطلاعات نوشت: حرمت‌الله رفیعی در نشست خبری انجمن‌صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: حوزه گردشگری در دولت چهاردم یک وزیر مقتدر می‌خواهد؛ زیرا در ادوار گذشته هر وزیری که بر سر کار آمد نتوانست قیمت بلیت‌ها را مهار کند. متأسفانه امروز هم بلیت قطار و هواپیما در دسترس مردم نیست، زیرا آژانس‌های هواپیمایی و مسافرتی نمی‌گذارند بلیت ارزان به‌دست مردم برسد و می‌خواهند خودشان بلیت بفروشند.

دفاتر مسافرتی، متولی دارند و با هر تخلف آنها می‌شود برخورد کرد. متولی این دفاتر یا وزارت راه یا وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است.

وی افزود: ایران یکی پر ایرلاین‌ترین کشورهای دنیاست، زیرا ایرلاین‌داری یکی از پُرسودترین کارهاست و بسیاری به این کار روی آورده‌اند. اما در کجای دنیا این همه ایرلاین داریم که در ایران هست؟ چین و هند با این تعداد جمعیت چند ایرلاین دارند؟ در ایران می‌گویند این صنعت زیان‌ده است، پس چرا این قدر متقاضی دارد؟ در واقع پردرآمدترین صنعت، صنعت هوانوردی است.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با اشاره به اینکه دولت برای حوزه گردشگری کاری انجام نمی‌دهد، گفت: ۹۰درصد صنعت گردشگری با بدنه دولت مخالفت دارد، چون هیچ کاری دولت برای صنعت گردشگری انجام نمی‌دهد. در ایران دست صنف گردشگری را نمی‌گیرند، پایش را می‌گیرند و آن را به زمین می‌زنند.

رفیعی با اشاره به مانع‌تراشی برای ورود گردشگران به کشور، تصریح کرد: حتی ترکیه با این تعداد گردشگر که دارد، همانند ایران نیست؛ زیرا داشته‌های فرهنگی و تاریخی ایران قابل مقایسه با هیچ کشوری نیست.

ما باید بدانیم که صنعت گردشگری صنعت فسق و فجور نیست؛ گردشگر به هر کشوری که می‌رود قوانین و مقررات آنجا را می‌داند و توریستی که به ایران می‌آید، به قوانین ایران احترام می‌گذارد. چرا برخی فکر می‌کنند توریست باعث بی‌بندوباری در کشور می‌شود؟ اجازه دهید گردشگری مسیر خودش را برود و برایش مشکل ایجاد نکنند.

وی افزود: هزینه سفر در ایران گران است. ایران باید بتواند از صنعت گردشگری ارتزاق کند. مقام معظم رهبری فرمودند که تا سال ۲۰۲۴باید به ۲۰میلیون گردشگر برسیم اما هنوز نتوانستیم این عدد را به ۱۰میلیون برسانیم، زیرا بسترهای لازم را نداریم. رفع فیلترینگ یک بارقه جدی برای توسعه گردشگری است.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی گفت: همه نهادها و وزارتخانه‌ها کار گردشگری انجام می‌دهند و متأسفانه دخالت‌های بی‌جای دولت در این صنعت باعث مغفول‌ماندن گردشگری شده‌است. این صنعت باید به بخش خصوصی سپرده شود .

رفیعی با اشاره به نقش مهم سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر در توسعه گردشگری، یادآور شد: یکی از موانع جدی گردشگری ما این است که سفرای ایران اهتمام به گردشگری ندارند. آنها باید پیش از تقدیم استوارنامه، به بخش خصوصی مراجعه و به ورود توریست کمک کنند.

وی همچنین درباره گردشگری سلامت توضیح داد: شهرهای شیراز و مشهد، مقصد گردشگران سلامت در کشور هستند؛ یکی از پردرآمدترین گردشگری‌ها در دنیا که متأسفانه در کشور ما در سال‌های اخیر به دلیل دخالت وزارت بهداشت در این بخش، ریزش زیادی داشته‌است. اکنون نیز بیش از ۵۰تا۶۰درصد گردشگری سلامت را دلالان انجام می‌دهند.

رفیعی درباره توسعه گردشگری دریایی نیز توضیح داد: ما بستر لازم برای گردشگری دریایی را نداریم؛ باید اسکله داشته باشیم ولی هیچ پایانه‌ای در شهرهای شمالی و جنوبی نداریم. قرار بود در ایام جام جهانی در کیش راه‌اندازی کنند که انجام نشد. اگر حمل و نقل دریایی را راه‌اندازی کنیم مردم کشورهای همسایه می‌توانند به ایران بیایند و بالعکس؛ اما در این زمینه موفق نبودیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان‌های مختلف در حوزه گردشگری تأکید کرد: استانداران ما استقبال و اهتمام چندانی به سفرهای داخلی نداشتند، در حالی‌که گردشگری داخلی پتانسیل و جاذبه بالایی در استان‌های ما دارد. متأسفانه در این زمینه موفق نبودیم و خروجی گردشگری داخلی ما از گردشگری خارجی پایین‌تر است.

منبع: اطلاعات انلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn