ماهی سالمون یکی از مغذیترین انواع ماهی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. این ماهی طعمی لذیذ دارد و سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین ب۱۲ و سایر مواد مغذی ضروری برای بدن است. طعم فوقالعاده و فواید عالی برای سلامتی، سالمون را به یکی از محبوبترین گزینه های برای خرید ماهی تبدیل کرده است. در این مقاله درباره فواید مصرف این ماهی خوشمزه برای بهبود عملکرد مغز و سایر عملکردهای مهم بدن میگوییم. با ما همراه باشید.
۱. تقویت سلامت مغز
DHA یکی از اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی سالمون است. این اسید چرب برای رشد مغز نوزادان و حفظ عملکرد طبیعی مغز برگسالان بسیار مفید است. ترکیب این اسید چرب، ویتامین A، ویتامین D و سلنیوم موجود در ماهی سالمون، این ماهی چرب را به یکی از بهترین غذاهای تقویتکننده سلامت مغز تبدیل میکند. جالب است بدانید که مکملهای اسید چرب امگا ۳ برای درمان اختلالات مغزی مانند آلزایمر و بیماری پارکینسون استفاده میشود. خوردن ماهی سالمون در دوران بارداری نیز برای بهبود رشد و سلامت مغز جنین مفید است.
۲. افزایش هوش شناختی کودکان
بهدلیل فواید ماهی سالمون برای سلامت مغز، مادران باردار باید این ماهی چرب و خوشمزه را منظم مصرف کنند تا مهارتهای شناختی و تواناییهای یادگیری جنین آنها افزایش یابد. طبق پژوهشها، مصرف ماهی سالمون برای کودکان نیز بسیار مفید است و مصرف منظم آن، اختلال ADHD در کودکان را مهار و عملکرد تحصیلی آنها را افزایش میدهد.
۳. منبع عالی ویتامین B کمپلکس
ماهی سالمون سرشار از ویتامینهای گروه B است. مجموعه ویتامینهای این گروه مهم، نقشی اساسی در حفظ تعادل تمامی عملکردهای بدن ایفا میکنند و برای تبدیل غذای مصرفشده به انرژی، ایجاد و ترمیم DNA و کاهش التهاب بسیار مفیدند. در میان تمام ویتامینهای گروه B، ب۳ (نیاسین) و ب۶ بیشترین ویتامینهاییاند که در ماهی سالمون موجودند. ویتامین ب۳ برای کاهش سطح کلسترول مفید است و ویتامین ب۶ سلامت مغز را بهبود میبخشد. علاوهبر اینها، ماهی چرب سالمون سرشار از ویتامین ب۱۲ است که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی، تعادل هورمونی و چندین عملکرد متابولیک حیاتی است.
۴. سرشار از آنتیاکسیدان
رنگ صورتی ماهی سالمون ناشی از وجود آستاگزانتین، عضوی از خانواده آنتیاکسیدانهای کاروتنوئید است. بر خلاف سایر کاروتنها و کاروتنوئیدها، آستاگزانتین در بدن انسان به رتینوئید تبدیل نمیشود. این رنگدانه طبیعی ذاتاً یک آنتیاکسیدان است که برای پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی، التهابی و عصبی مفید است.
۵. تقویت بینایی
اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین A موجود در ماهی سالمون، آن را به یک منبع غذایی فوقالعاده برای تقویت بینایی تبدیل کرده است. مصرف منظم ماهی سالمون برای درمان سندرم خشکی چشم و علائم دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با افزایش سن بسیار مفید است.
۶. تقویت سلامت قلب و عروق
گفتیم که ماهی سالمون منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ (EPA و DHA) و پتاسیم است. ترکیب اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و پتاسیم موجود در این ماهی خوشمزه برای سلامت قلب بسیار مفید است. چرا؟ چون باعث کاهش التهاب شریان، کاهش سطح کلسترول و حفظ سطح طبیعی فشار خون میشود. پتاسیم برای کنترل فشار خون و جلوگیری از احتباس مایعات اضافی بدن مفید است. به همین دلیل، متخصصان مصرف منظم ماهی سالمون را با پیشگیری از شرایطی مانند حملات قلبی، سکته مغزی، آریتمی، فشار خون بالا وتری گلیسیرید بالا مرتبط میدانند.
۷. ترمیم بافتهای آسیبدیده
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع پروتئین محسوب میشود. بدن ما علاوه بر مواد مغذی ضروری، به پروتئین هم نیاز اساسی دارد، چون پروتئین بلوک ساختمانی استخوانها، ماهیچهها، غضروف، پوست و خون است. پروتئین آسیبهای بافتی بدن را ترمیم، سلامت استخوانها را تقویت و توده عضلانی را در حین کاهش وزن حفظ میکند.
علاوهبر این، وجود پروتئین برای افزایش متابولیسم سالم و حفظ تراکم و استحکام استخوانها نیز ضروری است. با این تفاصیل، میتوانیم بگوییم که یکی از بهترین راهکارها برای ترمیم سریعتر بافتهای آسیبدیده بدن، گنجاندن ماهی سالمون در رژیم غذایی است.
۸. حفظ عملکرد مناسب تیروئید
سلنیوم یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در ماهی سالمون است و حفظ عملکرد مناسب تیروئید وظیفه اصلی این ماده مغذی مهم محسوب میشود. در واقع سلنیوم از غده تیروئید در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از سنتز هورمون تیروئید محافظت میکند.
۹. درمان سرطان
ماهی سالمون بهلطف اسیدهای چرب ضروری و مفیدش یکی از مغذیترین غذاها محسوب میشود. طبق پژوهشها، اسیدهای چرب امگا ۳ تأثیر چشمگیری بر سلولهای سرطانی دارند و تومورها را از بین میبرند. جالب است بدانید مصرف ماهی سالمون یکی از بهترین روشهای پیشگیری و درمان برخی از بیماریهای سرطانی مانند سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان کبد، سرطان پوست ناشی از قرارگیری در معرض اشعه UVB و تومورهای مغزی محسوب میشود.
۱۰. مقابله با التهاب مفاصل
فواید اسیدهای چرب امگا ۳ تمامی ندارد! اسیدهای چرب و مفید موجود در ماهی سالمون برای درمان بیماریهای التهاب مفصلی از جمله آرتروز مفیدند. ماهی سالمون حاوی گروهی از پروتئینهای کوچک به نام پپتیدهای زیستفعال است. کلسیتونین یکی از این پپتیدهای زیستفعال است که وظیفه افزایش، تنظیم و تثبیت سنتز کلاژن در غضروف انسان را بر عهده دارد. با این تفاسیر میتوانیم با قطعیت بگوییم که مصرف منظم ماهی سالمون یکی از بهترین راهکارهای پیشگیری از التهاب مفصلی و آرتروز است.
۱۱. سلامت پوست
وجود اسیدهای چرب و ویتامین A موجود در ماهی سالمون، برای پوست کاری میکند کارستان! این چربیهای سالم همان چیزیاند که برای حفظ سلامت پوست لازم است. ترکیب اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتیاکسیدانهای آستاگزانتین موجود در ماهی سالمون تأثیری فوقالعاده بر کاهش آسیب رادیکالهای آزادی دارند که مسئول پیری پوست هستند.
۱۲. کاهش وزن
باورتان میشود اگر بگوییم این ماهی روغنی سرشار از پروتئین، غذایی کمکالری است؟ چربی ماهی سالمون از نوع چربیهای سالم است و مصرف این چربیهای مفید و سالم منجر به افزایش وزن نمیشود. ماهی خوشمزه سالمون را در برنامه غذاییتان قرار دهید، چون علاوه بر تأمین مقادیر زیادی از پروتئین موردنیازتان، کمبود ویتامینها و مواد معدنی مختلف بدن را نیز جبران میکند.
کلام پایانی
ماهی سالمون نوعی ماهی روغنی محبوب و سرشار از چربیهای سالم، مواد معدنی مانند فسفر، روی و پتاسیم و همچنین ویتامینهای گروه B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، ب۶، فولات و ب۱۲ است. با این اوصاف، اگر این ماهی چرب خوشمزه را منظم مصرف کنید، کمبود مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز بدنتان رفع خواهد شد.
شما چه نظری درباره طعم و فواید بینظیر ماهی سالمون دارید؟ چند بار در هفته این غذای لذیذ را میل میکنید؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتان را با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.