داعش ایران و روسیه را تهدید می‌کند

اطلاعات نوشت: سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود به افزایش تهدیدات تروریستی از خاک افغانستان در سایه بی توجهی و بی مسئولیتی حکام کابل از یک سو و احساس امنیت گروههای تروریستی فعال در افغانستانِ تحت کنترل طالبان اشاره کرد و نوشت که داعش «خوراسان» با جذب آزادانه نیرودر این کشور، اکنون به تهدیدی برای ایران و روسیه تبدیل شده است.

تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارش جدیدی که ۲۰ تیرماه منتشر شد، هشدار داد که افغانستان تحت کنترل طالبان با تداوم حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش خوراسان، همچنان یک منبع ناامنی و تهدید آمیز علیه همسایگان از جمله ایران، روسیه و پاکستان است و این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت.

بر اساس گزارش سازمان ملل، داعش خوراسان و شبکه القاعده با یافتن پناهگاه امن در افغانستان و با استفاده از ضعف طالبان، باعث ناامنی هستند و در آینده نیز این تهدیدات همچنان وجود دارد زیرا افغانستان (تحت حکومت طالبان) از نظر گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش به عنوان سرزمین دوست تلقی می‌شود.

گزارش سازمان ملل می افزاید: بی‌مسئولیتی طالبان در برابر گروه‌های تروریستی مستقر در بسیاری از ولایت‌های افغانستان، شرایط را برای نفوذ تروریسم به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان و روسیه مهیا کرده است.در ادامه این گزارش آمده است: شبکه القاعده به فعالیت‌های خود در افغانستان ادامه می‌دهد و از روابط دیرینۀ خود با طالبان استفاده می‌کند.

بر اساس این گزارش، داعش و القاعده برای انسجام مجدد، جذب نیرو، ایجاد کمپ‌های آموزشی و پایگاه در افغانستان تلاش می کند. در این گزارش همچنین با ابراز نگرانی از رشد فزاینده تهدید داعش خوراسان آمده است که عناصر گروهگ داعش به صورت راهبردی به ایران، پاکستان، روسیه و کشورهای آسیای میانه هدایت می‌شوند.سازمان ملل نوشته است: داعش بارها از اتباع افغانستان برای انجام حملات در پاکستان، از اتباع پاکستان برای انجام حملات در افغانستان، از اتباع تاجیک برای انجام حملات تروریستی در ایران و روسیه و از اتباع قرقیزستان برای حمله در قندهار، مرکز طالبان، استفاده کرده است.

حمایت طالبان از مخالفان پاکستان

 سازمان ملل همچنین اعلام کرد که گروه «تحریک طالبان» پاکستان (تی تی پی) اکنون بزرگ‌ترین شبکه فعال تروریستی در افغانستان است که از حمایت القاعده و حتی حکومت طالبان برخوردار است.بر اساس این گزارش، در عین حال حکومت سرپرست افغانستان منکر اتهامات همسایه خود است و از اسلام‌آباد خواسته تا اسناد و شواهد دقیقی درخصوص حضور عناصر تروریستی در خاک افغانستان ارائه دهد.

با این حال سازمان ملل متحد تحریک طالبان پاکستان (TTP) را در حال حاضر بزرگترین گروه تروریستی در افغانستان می داند که از حمایت عملیاتی و لجستیکی هم از سوی طالبان افغانستان و هم از جناح های شبکه تروریستی القاعده برخوردار است.

ارزیابی سازمان ملل در این گزارش این است که شمار جنگجویان طالبان پاکستانی (TTP) در افغانستان بین ۶۰۰۰ تا  ۶۵۰۰نفر است و این گروه به فعالیت خود در سطح قابل توجهی در افغانستان ادامه داده و از آنجا به انجام عملیات  تروریستی به داخل پاکستان اغلب با استفاده از اتباع افغان مبادرت می ورزد.

در این گزارش همچنین تمایل طالبان افغانستان برای رفع تهدید تحریک طالبان پاکستان را با توجه به روابط تاریخی میان آنان زیر سوال برده و به حمایت موقت و مدارای کابل از عملیات‌ طالبان پاکستانی که حتی شامل تهیه سلاح، آموزش و حمایت القاعده شاخه شبه قاره است، اشاره می‌کند.در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که چگونه داعش خوراسان حضور خود را در افغانستان گسترش و عملیات خارجی خود را با عوامل بمب گذاران انتحاری و تشویق آنان برای سفر به کشورهای همسایه، روسیه و اروپا گسترش داده است.

 حمایت القاعده از حملات در پاکستان

 بر اساس این گزارش ، القاعده در افغانستان به گروه تروریستی «تحریک طالبان» پاکستان (تی تی پی) در انجام حملات تروریستی در داخل خاک پاکستان کمک می کند و گروهی دیگر موسوم به «تحریک جهاد پاکستان» نیز مسئولیت آن حملات را بر عهده می گیرد تا از فشار بر حکام کابل و مقامات حکومت طالبان افغانستان بکاهد.این گزارش که عملیات‌ داعش خوراسان را «تاکتیکی و نه راهبردی» توصیف کرده، خاطرنشان می‌کند که توانمندی‌های طالبان افغانستان در مبارزه با تروریسم به ویژه تهدیدات داعش خوراسان ناکافی است.

منبع: اطلاعات انلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn