تجارت نیوز نوشت: بر اساس دادههای مرکز آمار قیمت گوشت قرمز در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت با رشد ۵.۵ درصدی به میانگین ۶۵۳ هزار تومان رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۲.۸ درصد افزایش قیمت داشته است.
بر اساس دادههای منتشرشده، گوشت شقه گوسفندی حدود ۱۰ کیلوگرمی، ۷۵۹ هزار تومان، به ازای هر کیلوگرم، ران گوسفندی ۸۱۰ هزار تومان و ماهیچه گوسفندی یک کیلوگرمی به قیمت ۶۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
گوشت خورشتی گوسفندی بدون استخوان و بدون چربی با نرخ ۶۵۵ هزار و ۳۱۰ تومان و شقه گوسفندی تنظیم بازار با قیمت ۶۹۸ هزار تومان در بازار خرید و فروش میشود.
راسته مغز گوسفند سنگسر و شهمیرزاد ۶۵۵ هزار و ۳۱۰ تومان به ازای هر کیلوگرم و سردست گوسفندی بره در بستههای ۳.۵ کیلوگرمی، ۶۹۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
ران ممتاز گوسفندی با قیمت ۸۱۰ هزار تومان، دنبه گوسفند سنگسر و شهمیرزاد با قیمت ۱۸۶ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم و همچنین شیشلیگ با قیمت ۷۳۵ هزار تومان در بازار توزیع میشود.
تورم ۷۲ درصدی در بازار گوشت قرمز
با توجه به بودجه ارسالی در آغاز هر سال و وعدههای مسئولان در رابطه با کاهش قیمت کالاهای ضروری سبد خانوار، در سال جاری برخلاف وعدهها، تورم نقطه به نقطه در بازار گوشت قرمز و حذف این کالای مصرفی در سبد خرید روزانه مردم مشاهده میشود.
در شرایطی که بانک مرکزی و سازمان جهادکشاورزی بر روی تثبیت ارزی و تخصیص ارز ترجیحی تاکید میکند، آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار نشان میدهد که همچنان تورم گوشت و مرغ در سطح بالایی قرار دارد و بهتر است مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تنظیم بازار و بخش ارزی بانک مرکزی نسبت به این روند پاسخگو باشند تا مشخص شود که چرا به رغم خروج چند صد میلیون دلار به نرخ ترجیحی از کشور و واردات گوشت و مرغ، همچنان تورم این دو محصول بسیار بالاتر از نرخ تورم سالانه کل کشور است؟