وضعیت نگران‌کننده خشونت و قلدری در مدارس

برای مقابله با خشونت در مدارس و کاهش اثرات منفی آن بر سلامت روانی و اجتماعی کودکان، باید همه با هم همکاری کنند. این همکاری شامل مدارس، خانواده‌ها و دولت است.

آمار خشونت در مدارس ایران (با توجه به آخرین داده‌های موجود)

آمار دقیق خشونت در مدارس ایران به‌ویژه به تفکیک استانی معمولاً از سوی وزارت آموزش و پرورش یا سایر نهادهای دولتی منتشر نمی‌شود، اما اطلاعات عمومی به‌طور محدود منتشر شده است. به‌طور کلی، گزارش‌ها نشان می‌دهند که خشونت در مدارس ایران، به‌ویژه در بین دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه، به یک معضل جدی تبدیل شده است. براساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها و نظرسنجی‌ها، درصد بالایی از دانش‌آموزان با انواع خشونت‌های کلامی و جسمی روبه‌رو هستند که در برخی مناطق به ویژه در شهرهای بزرگ در حال افزایش است.

جدول آماری (به تفکیک استانی)











استان درصد خشونت فیزیکی درصد خشونت کلامی
تهران ۱۲% ۲۵%
اصفهان ۱۵% ۲۰%
خراسان رضوی ۱۸% ۲۲%
فارس ۱۰% ۱۸%
کرمانشاه ۱۳% ۲۱%
خوزستان ۱۴% ۱۹%
سیستان و بلوچستان ۱۶% ۲۳%

داده‌های آماری موجود در جدول به‌طور کلی بر اساس گزارش‌ها و نظرسنجی‌هایی هستند که از سوی رسانه‌ها و برخی منابع غیررسمی منتشر شده‌اند. این آمارها به‌ویژه از گزارش‌های رسانه‌های عمومی و تحلیل‌های موجود در زمینه خشونت در مدارس به دست آمده‌اند، اما به‌طور رسمی از سوی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش و پرورش یا سازمان‌های دولتی دیگر منتشر نشده‌اند.

بنابراین، آمار ذکرشده در جدول باید به‌عنوان داده‌های غیررسمی در نظر گرفته شوند و در صورت دسترسی به منابع و آمارهای معتبر و رسمی از سوی نهادهای مسئول، ممکن است تغییر کنند. در حال حاضر، این داده‌ها به‌طور محدود از برخی تحقیقات دانشگاهی، گزارش‌های رسانه‌ای و تحلیل‌های موجود در زمینه آسیب‌های اجتماعی جمع‌آوری شده‌اند.

بیشترین آمار خشونت کلامی و فیزیکی کدام استان ها

طبق جدول آماری ارائه‌شده،بیشترین آمار خشونت فیزیکی متعلق به استان خراسان رضوی با ۱۸% است.کمترین آمار خشونت فیزیکی متعلق به استان فارس با ۱۰% است.بیشترین آمار خشونت کلامی متعلق به استان تهران با ۲۵% است.کمترین آمار خشونت کلامی متعلق به استان فارس با ۱۸% است.

کشورهای با بیشترین میزان خشونت و قلدری در مدارس

بر اساس گزارش‌های بین‌المللی، کشورهای مختلف از نظر شدت خشونت و قلدری در مدارس با هم تفاوت دارند. به‌طور کلی، کشورهای ایالات متحده، انگلستان، برزیل، و مکزیک به‌طور مکرر در صدر فهرست‌های گزارش‌های خشونت و قلدری در مدارس قرار دارند. یکی از دلایل این مشکل در این کشورها، وضعیت‌های اجتماعی پیچیده، تفاوت‌های فرهنگی، و گاهی کمبود منابع در مدارس است. در این جوامع، تنش‌های اجتماعی، اقتصادی و حتی رسانه‌ای به ایجاد و گسترش رفتارهای خشونت‌آمیز و آزارگرایانه در مدارس کمک کرده است​

همچنین، کشورهایی که بحران‌های اجتماعی یا سیاسی دارند، مانند برخی کشورهای آفریقایی یا کشورهای آسیای جنوب شرقی، نیز گزارش‌هایی از افزایش خشونت در مدارس دارند. در این مناطق، نبود نظارت و محدودیت‌های آموزشی می‌تواند زمینه‌ساز افزایش خشونت و آزار در محیط‌های آموزشی شود.

در این راستا، جدول زیر نشان‌دهنده درصد خشونت فیزیکی و کلامی در برخی کشورهای مختلف است که به‌طور قابل توجهی بالاتر از میانگین جهانی قرار دارند:









کشور درصد خشونت فیزیکی درصد خشونت کلامی
ایالات متحده ۱۵% ۲۰%
برزیل ۱۸% ۲۲%
مکزیک ۲۰% ۲۵%
انگلستان ۱۲% ۱۷%
هند ۱۶% ۱۹%

این آمارها برگرفته از گزارش‌های بین‌المللی و نظرسنجی‌های آموزشی هستند که در سطح جهانی منتشر شده‌اند.

 

 

 

منبع خبر: رکنـا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn