جمشید شارمهد تروریست ایرانی آلمانی و سرکرده گروهک تندر صبح دوشنبه ۷ آبان اعدام شد.
انفجار سال ۱۳۸۷ حسینیه شیراز که ۱۴ نفر در آن شهید شدند، از جمله اتهامهای اصلی جمشید شارمهد است. اگرچه شارمهد در آخرین اظهاراتش در دادگاه گفت جز تاسف خوردن چیزی ندارد، اما تاسف خوردن برای این همه جنایت دیر بود. با این حال شاید برای بسیاری این سوال پیش بیاید که جمشید شارمهد که بود.
جمشید شارمهد کیست؟
جمشید شارمهد متولد ۳ فروردین ۱۳۳۴ در تهران، فعال سیاسی ایرانی-آلمانی و از اعضای انجمن پادشاهی ایران بود که مدیریت رادیو تندر را پساز ناپدیدشدن فرود فولادوند بر عهده داشت.
شارمهد تحصیلات خود را در ایران و آلمان به اتمام رساند. او در سال ۱۳۶۲ بههمراه همسر و فرزند یک ساله خود به آلمان مهاجرت کرد و در سال ۱۳۶۸ در رشته مهندسی الکترونیک و رشته فناوری اطلاعات دانشآموخته شد. شارمهد از اعضای انجمن پادشاهی و سرکرده گروهک تروریستی تندر بود که از آمریکا مجموعه عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت میکرد.
یکی از بزرگترین عملیات تروریستی تحتنظر جمشید شارمهد، انفجار در حسینیه سیدالشهدای (ع) شیراز در سال ۱۳۸۷ بود که طی آن ۱۴ نفر شهید و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
وی تابستان ۱۳۹۹ به امارات متحده عربی سفر کرده بود که ماموران ایران او را در دوبی دستگیر و به ایران منتقل کردند. وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرده بود که جمشید شارمهد را در «عملیاتی پیچیده» دستگیر کرده است. در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده انجمن پادشاهی «از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه در ایران را هدایت میکرد».
اقدامات تروریستی جمشید شارمهد و گروهک تندر
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: جمشید شارمهد، سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر، که سالها به دستور اربابان خود در سازمانهای جاسوسی غربی، آمریکایی و رژیم کودککش صهیونیستی عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه ایران اسلامی طراحی و اجرا کرده بود، در تاریخ هفتم آبان ماه به سزای اعمال جنایتکارانه خود رسید.
گروهک تروریستی تندر در اواسط سال ۱۳۸۲ توسط تعدادی از عناصر سلطنتطلب با رویکرد تئوریزه کردن تروریست ضددینی در انگلستان تاسیس شد. سابقه تاسیس این گروهک را سالهای نخست دهه ۸۰ و یا به طور دقیقتر سال ۱۳۸۳ میدانند. نام دقیقتر این گروه انجمن پادشاهی ایران (تندر) است که فتحالله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند در سالهای نخست تأسیس این گروه و تا سال ۱۳۸۵ سرکردگی آن را برعهده داشت.
پس از انتخاب جمشید شارمهد در سال ۱۳۸۵ به عنوان سرکرده، رویکرد نرم این گروه به رویکرد سخت و تروریستی تغییر مسیر میدهد و به اقدامات تروریستی در اماکن مذهبی، اقتصادی و حساس میپردازد. کشتار مسلحانه، بمبگذاری، کشتن زنان و مردان و کودکان بیدفاع از افتخارات ننگین گروهک تروریستی تندر بوده که به آن در اغلب پیامهای رسانهای خود اشاره میکردند.
یکی از اقدامات مجرمانه جمشید شارمهد به عنوان سرکرده این گروهک، طراحی و هدایت اقدامات تروریستی از جمله بمبگذاری در حسینیه شیراز (۲۴ فروردین ۱۳۸۷) بود که موجب به شهادت رسیدن ۱۴ نفر و مجروح شدن تقریبا ۳۰۰ نفر شد. این فرد قصد انجام ۲۳ اقدام تروریستی داشته که موفق به انجام ۵ مورد آن شد.
تلاش برای بمبگذاری در سد سیوند شیراز (۲۵ آبان ۱۳۸۵)، برنامهریزی جهت ترور مسئول پروژه سد، انفجار در کفشداری حرم حضرت امام (ره) (۳۰ آبان ۱۳۸۸)، آتشسوزی در هتل جهان تهران در هنگام ساخت و تهیه بمب جهت انفجار در حوزه علمیه آیتالله العظمی گلپایگانی از دیگر موارد اتهامی وی بود.
دادگاه جمشید شارمهد
رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد طی هفت جلسه در دادگاه انقلاب اسلامی انجام شد. یکی از موضوعاتی که در جلسات دادگاه به آن پرداخته شد، نحوه ارتباط جمشید شارمهد با اعضای FBI و موساد بود.
پس از انفجار در حسینیه رهپویان شیراز مقامات آمریکایی با متهم ارتباط برقرار کردند و طبق گفته جمشید شارمهد اولین ارتباط او با FBI بعد از انفجار شیراز بود که آنها در این دیدار برخی نکات امنیتی را به وی تذکر دادند.
در اقاریر و اعترافات شارمهد آمده است که وی با دو سناتور محلی آمریکایی ملاقات داشته و درباره اهداف و اقدامات گروه تندر با آنها صحبت کرده است.
واکنش آلمان به اعدام شارمهد
پس از اعدام جمشید شارمهد وزارت خارجه آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که به دلیل اعدام شهروند ایرانی-آلمانی این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده است. بنا بر اعلام بیبیسی، آلمان ضمن «محکومیت شدید» اعدام شارمهد اعلام کرد سفیر خود را برای مشورت فراخوانده است. آلمان کاردار ایران را هم احضار کرد.
بر همین اساس سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر توسط آلمان حمایت شود.
وی ادامه داد: جمشید شارمهد، شهروند ایرانی، آشکارا و بدون شرم رهبری حمله تروریستی به یک مسجد (حسینیه) را بر عهده داشت که منجر به کشته شدن ١۴ نفر از مردم بیگناه از جمله زنان و کودکان شد. بیش از ٢٠٠ نفر در جریان این حمله مجروح شدند. شواهد کافی موجود است و در دسترس همگان برای بررسی قرار دارد. گذرنامه آلمانی برای هیچکس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمیآورد. دست از پردهپوشی و بازیهای روانی بردارید (خانم) آنالنا بِـربوک. دست از حمایت از کودککشها و تروریستها بردارید و خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکنید. ما سلاحهای شیمیایی را که اتباع آلمان در اختیار رژیم صدام قرار دادند، فراموش نکردهایم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: دولت شما در نسلکشی مستمر اسرائیل شریک جرم است. آلمان دومین تامینکننده سلاحهای مرگبار به اسرائیل برای نسلکشی در غزه و کشتار در لبنان به شمار میرود. به اطراف نگاه کنید حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره میگیرند.
منبع: اطلاعات