به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وام ودیعه مسکن یکی از تسهیلات به شدت خواستنی میباشد که برای تمامی افراد سوالهای زیادی را ایجاد کرده است. وام ودیعه مسکن با توجه به مقدار سودی که دارد باعث شده مردم از دریافت آن پشیمان شوند. وام ودیعه مسکن به مستاجران به شرط موافقت صاحب خانه میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
برای ثبتنام تسهیلات کمکودیعه باید به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به این آدرس مراجعه و در آن ثبتنام کنید. از میان گزینههای وبسایت گزینهی ثبتنام تسهیلات کمکودیعه را انتخاب کنید.
پس از آن، به پنجره ملی خدمات دولت وارد شوید. در این مرحله، باید کدملی و تاریخ تولد خود را برای احراز هویت وارد کنید. توجه کنید که شماره تلفنهمراه با کد ملی باید مطابقت داشته باشد.
در صفحهی بعد، شرایط و قوانین گرفتن وام ودیعه را مشاهده میکنید. اینجا روی گزینه «مطالعه کرده و میپذیرم» کلیک کنید.
سپس، نوبت واردکردن مشخصاتتان در سامانه است. تمام اطلاعات و مدارک مورد نیاز را بنویسید و بارگذاری کنید. در مرحلهی بعد، افراد تحتتکفل خود را اضافه کنید. در مرحلهی آخر، کد تأیید برایتان پیامک میشود. آن را وارد و گزینهی تأیید را اتنخاب کنید.
درصورتیکه شرایط شما تأیید شود، شعبه مدنظر به شما معرفی میشود تا به آن مراجعه و تشکیل پرونده دهید./زومیت
مزایا و معایب وام ودیعه مسکن
افرادی که تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت میکنند، دیگر نمیتوانند در طرح ملی مسکن شرکت کنند.
بر اساس اعلام مدیریت اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، متقاضیان باید کد رهگیری دریافت کنند تا بتوانند از تسهیلات استفاده کنند.
در صورت عدم دریافت کد رهگیری، متقاضیان از فهرست طرح ملی مسکن حذف خواهند شد.
تسهیلات ودیعه مسکن موجب میشود که وضعیت ثبتنامی افراد در طرح ملی مسکن از سبز به قرمز تغییر کند، نشاندهنده دریافت تسهیلات دولتی است. این تغییر وضعیت به دلیل قرار گرفتن طرح ملی مسکن زیر چتر قانون ساماندهی بازار مسکن است. تغییر وضعیت به قرمز به معنای دریافت خدمات دولتی قبلی توسط متقاضی یا افراد تحت تکفل او است.
این محدودیتها به منظور کاهش تعداد متقاضیان و اطمینان از تخصیص منابع محدود به مستاجران واقعاً نیازمند اعمال میشوند./لندو
مدارک و شرایط وام مستاجری
برای همه خدمات بانکی به چه مدارکی نیاز دارید؟ همانها را هم برای وام ودیعه مسکن همراه داشته باشید ولی برای تأکید بیشتر:
اصل کارت ملی جدید (یا کارت ملی قدیم با برگه ثبتنام کارت ملی جدید)
اصل شناسنامه
متاهل یا سرپرست خانوار بودن
حداقل ۵ سال سکونت در شهر تقاضا شده
اجارهنامه رسمی به تاریخ ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳، همراه با کد رهگیری
برای متقاضیان مجرد شرط سنی وجود دارد. (زنان بالای ۳۵سال و مردان بالای ۴۵سال)
عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان
صاحب ملک نبودن از سال ۸۴ به بعد
واحدهای مسکونی کوچکتر از ۷۵ متر در تهران / خانههای استیجاری کمتر از ۹۰ متر در بقیه شهرها
نکته یک: برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد، ضمانت توسط این نهادها صورت میگیرد و نیازی به مدارک بالا نیست. باید به خود نهاد حمایتکننده مراجعه کنند.
نکته ۲: اگر متقاضی تا حداکثر ۲ هفته از تاریخ معرفی به شعبه بانک، مدارک خود و ضامنها را تحویل ندهد، به معنی رد درخواست تلقی میشود.
آیا دریافت وام ودیعه مسکن به کارت پایان خدمت نیاز دارد؟
طبق بخشنامه بانک مرکزی در مدارک لازم برای دریافت وام مستاجری نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست. اما متقاضیانی که در سامانه ثبت نام کردهاند، وقتی برای تکمیل مدارک و مراحل اداری به بانک مراجعه کردهاند، بانک از آنها کارت پایان خدمت خواسته است. قانونی که ضمات اجرایی هم نداشته باشد، یعنی هیچ. پس تا اطلاع ثانوی یادتان باشد اگر کارت پایان خدمت ندارید، گرفتن وام ودیعه مسکن کارتان را دچار مشکل میکند. نهتنها برای دریافت این وام، بلکه برای گرفتن وام فرزندآوری و وام ازدواج هم بانکها شرط داشتن کارت پایان خدمت گذاشتهاند که با قانون بانک مرکزی مغایرت دارد و تا این لحظه بانک مرکزی تصمیمی هم برای برطرف کردن این تناقض قانونی ندارد./رده
سود و مدت زمان بازپرداخت وام ودیعه مسکن چقدر است؟
شورای پول و اعتبار کارمزد وام مستأجران را ۱۸درصد سالیانه اعلام کرده است. همچنین مدت زمانی که برای بازپرداخت اقساط این وام تعیین شده است حداکثر ۶۰ماه یا ۵سال است.
اگر بخواهیم توضیح کوتاه و تقریبی در مورد میزان اقساط وام ودیعه خانه بدهیم باید گفت که قسط حدودا ۲میلیون و ۶۰۰هزارتومانی برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی، قسط حدودا ۳میلیون و ۸۰۰هزارتومانی برای وام ۱۵۰ میلیون تومانی قسط حدودا ۵میلیون و ۱۰۰هزار تومانی برای وام ۲۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده است./قسطا
وام ودیعه مسکن به چه کسانی می رسد؟
حدود یکسوم مستأجران کشور متقاضی دریافت تسهیلات کمکودیعه مسکن هستند که کمتر از ۳۱.۴ درصد آنها موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند و همچنان راه برای ثبت تقاضا برای این وام کمکی وجود دارد.
بیش از ۶ میلیون خانوار در ایران مستأجرند و از این میزان بالغ بر ۲ میلیون نفر متقاضی دریافت وام کمکودیعه بودهاند که فقط ۶۰۶ هزار نفر از آنها موفق به دریافت وام شدهاند.
اجارهنشینی در ایران بهواسطه عوامل مختلف، بهویژه سرمایهای بودن مسکن و سازوکار سنتی بازار اجاره، متحمل تورم بالایی است و در سالهای اخیر، بهدلیل ضعف روزافزون توان مالی خانوارها، این گروه بیش از پیش محتاج حمایت مالی شدهاند.
بر همین اساس، از زمان شیوع کرونا به بعد، سیاست پرداخت تسهیلات کمکودیعه به مستأجران واجد شرایط بهعنوان یک قشر آسیبپذیر در دستور کار دولتها قرار گرفت و هر سال با تعیین منابع اختصاصی این موضوع، شرایطی برای حمایت از این مستأجران فراهم میشود، گرچه در عمل میزان موفقیت طرح و اعطای تسهیلات همچنان کمتر از رقمی است که بتواند مشکل کل این قشر را برطرف کند./ایران جیب
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.