شایانیوز- هوا سرد شده و بازار آش درست کردن توی خونه ها حسابی داغه. شاید شما جزو کسانی باشید که یکی دو نوع آش مثل آش رشته و آش گندم رو توی خونه بپزید اما خب باید بگیم که اینجوری تنوع زیادی از آش های خوشمزه رو از دست میدید.
آش های سنتی ایرونی بسیار متنوع هستن و شاید بشه گفت هر شهر و استانی، آش های مخصوص به خودشون رو دارن که همه شون خیلی خوشمزه و برای هوای سرد بسیار عالی هستن. آش برنج، آش دوغ، آش انار، آش گشنیز، آش گوجه فرنگی و… کلی آش های لذیذ دیگه که حیفه اون ها رو نپزید و میل نکنید. آش اسفناج یکی دیگه از آش های بسیار خوشمزه و مقویه که جون میده برای این فصل. توی این مطلب، طرز تهیه آش اسفناج به ساده ترین روش رو بهتون آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه آش اسفناج
اسفناج یک کیلوگرم
عدس یک پیمانه
برنج نصف پیمانه
ماش نصف پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر ۵ حبه
کشک ۲ قاشق غذاخوری
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش اسفناج
مرحله اول
برای شروع بهتره که حبوبات رو از شب قبل به صورت جداگانه خیس کنید. در این مدت یکی دو بار آب اون ها رو عوض کنید تا نفخ شون کاملا از بین بره.
مرحله دوم
حالا پیازها و سیرها رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید، ابتدا پیاز رو با روغن تفت بدید تا طلایی بشه و سپس سیر خرد شده، پودر آویشن، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
در این مرحله عدس، ماش و برنج رو آبکش کنید و با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا بپزن. سپس مخلوط پیاز داغ و سیر داغ رو به برنج و حبوبات پخته اضافه کنید.
مرحله چهارم
وقتی تمام مواد پخته و برنج له شد، اسفناج خرد شده رو به آش اضافه کنید، کمی شعله رو زیاد کنید تا برای حدود ۲۰ دقیقه بجوشه و لعاب بده، سپس حرارت رو کم کنید و در قابلمه رو ببندید تا آش اسفناج جا بیفته.
مرحله پنجم
در نیم ساعت پایانی پخت، مقداری نعناع داغ و کشک رو به آش اضافه کنید، اجازه بدید تا کاملا جا بیفته. زمانی که آش اسفناج آماده شد، اون رو در کاسه بریزید و با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزیین و سرو کنید. نوش جان.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، اینجا رو با کلی دستورهای عالی غذا، کیک، شیرینی و دسر دنبال کنید.